Дали некој се разбира од програмирање на дисконтирање на парични текови во Ексел

• Креатор на темата Креатор на темата Lurtz
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 март 2006
Мислења
18.059
Поени од реакции
12.845
Локација
Скопје
Најверојатно темата е за тука, програмирање. Имено, ми треба програма (во Excel) за дисконтирање на парични текови или discounted cash flow. Дали некој работи со ова, ми треба помош, соработка...

Па не е многу тешко. Ќе видиме да помогнеме...А што треба во програмата да ти пресметува на колку време ќе ти се зголеми цената т.е парите?

ке се потрудиме:helou:

ke treba prven da go sime[ modulot, ponatamu-selektiras enable all macros posle ovaa postapka vo developer tabot vo podgrupata code obiras visual basic , i vo view menito klik na project explorer i toa e.:helou:

Најверојатно темата е за тука, програмирање. Имено, ми треба програма (во Excel) за дисконтирање на парични текови или discounted cash flow. Дали некој работи со ова, ми треба помош, соработка...

jas sega napraviv go modificirav exel-ot imam i kalkulator i mnooogu funkcii samo da gio aploadiram pa ke ti go pratam po PP.

ке се потрудиме:helou:

ke treba prven da go sime[ modulot, ponatamu-selektiras enable all macros posle ovaa postapka vo developer tabot vo podgrupata code obiras visual basic , i vo view menito klik na project explorer i toa e.:helou:

jas sega napraviv go modificirav exel-ot imam i kalkulator i mnooogu funkcii samo da gio aploadiram pa ke ti go pratam po PP.
Фала ти Смартес :wink:

ОК, тогаш приквечер ќе пробам. Сега немам како :) Поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom