Бројот на Албанците во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Училишниот инспекторат окри дека фиктивно се запишуваат ученици во по 2-3 различни училишта, и тоа во различни општини, за да се прижат во поголем број, а биле вработувани и наставници, дури и по 3 за една иста паралелка!

Што ли не се` спремни да направат.

Тоа е подмолна Албанска тактика уште од Косово што се пренесе и во Македонија.Албанците воопшто во светот се прикажани како дупло повеќе одколку што навистина се.:toe:

Тоа е подмолна Албанска тактика уште од Косово што се пренесе и во Македонија.Албанците воопшто во светот се прикажани како дупло повеќе одколку што навистина се.:toe:

Во Косово викаат дека ги имало 2 милиона, а не ги има ниту 800.000.

Косово е празно од луѓе, повеќето од помалите градови личат на Мариово, само со нови гастрбајтерски куќи, но затворени без луѓе. Како градои на духови да се.

АБЦ, не знаеше ли дека во општина Прилеп секоја година се раѓаат по 200 албанци или 6 паралелки ? :)
Општина Прилеп има 22 албанци, но се раѓале по 200 деца годишно :)

море пак сеа,колку сме толку сме,кој се како се ,не е битно,важноста е во взаемната доверба и за добробитот на оваа држава,сите да плакаме даноци,процентуално да не вработуваат по етникуму(што е во тек,ама не ми с ебендисуе што многу полуписмени ги стават таму,колку да се израмниме со етникумите),додека има вакви сопки како вшера на избори не а редиме работата
друго,кога ке истакнуват свое етничко знаме(иако тоа е на друга држава, ане етничко) да го стават и нашето,тогаш пеким

Прашање за сите,што ако не дај боже се случи некоа природна катастрофа,како денес во Аквила(орел) Италија,да не ги прашуваат спасувачите,кој е етнички италијанец,туку тогаш сите се исти,поентата а сфакате,нели?

Be afraid. We do not exist but we are here. Next to you. And we will be. Always.

И така викаш битушанец. Запишувале повеќе ученици одошто има, за фиктивно да има повеќе Албанци. А јас се сеќавам бааги добро дека учевме 40 души во еден клас. Таму бев. Не ми треба ТВ да ми каже. Ама ако ти викаш дека не е така, ќе те послушам :pos2:

Be afraid. We do not exist but we are here. Next to you. And we will be. Always.

И така викаш битушанец. Запишувале повеќе ученици одошто има, за фиктивно да има повеќе Албанци. А јас се сеќавам бааги добро дека учевме 40 души во еден клас. Таму бев. Не ми треба ТВ да ми каже. Ама ако ти викаш дека не е така, ќе те послушам :pos2:

Па и јас учев во клас со 43 души и што сега?

Вас час ве има, час ве нема. Едни те исти циркулирате во Косово, Албанија и Македонија.
90% се водите како жители на Македонија и Косово, водии ги колине, пола се косоварски.

И што?
Па и ние бевме 38 деца во основно и 40 во средно.
18 класови во година

Многу гледаш 300:vozbud:

Ама и вие си играте онакво. Ако јас реално и вистински сум имал 40 соученици у клас, за лажно да не дуплираат требало да пријават 80 ученици во клас. И некој ќе ни поверувал :pos2:

Реков јас, be afraid.

Значи досега немам запознато албанец а да не е националист.

море пак сеа,колку сме толку сме,кој се како се ,не е битно,важноста е во взаемната доверба и за добробитот на оваа држава,сите да плакаме даноци,процентуално да не вработуваат по етникуму(што е во тек,ама не ми с ебендисуе што многу полуписмени ги стават таму,колку да се израмниме со етникумите),додека има вакви сопки како вшера на избори не а редиме работата
друго,кога ке истакнуват свое етничко знаме(иако тоа е на друга држава, ане етничко) да го стават и нашето,тогаш пеким

Прашање за сите,што ако не дај боже се случи некоа природна катастрофа,како денес во Аквила(орел) Италија,да не ги прашуваат спасувачите,кој е етнички италијанец,туку тогаш сите се исти,поентата а сфакате,нели?

Е па не е така едноставно како што некои си мислат дека е.Ако ти имаш реални 15% Албанци во Македонија,а бараш 30% застапеност во администрација итоа од оној “шљајм“ што останал во државава бидејќи не е способен ни во “гас да се дупне“,и кого дури и неговите роднини во странство не го сакаат затоа што не е способен,тогаш навистина сите имаме проблем предизвикан од “дебили“ во администрацијата која и онака е прегломазна во Македонија.Па не може бе секое “дебилче“ макар и од Албанско потекло да се запосли во Македонската администрација,додека оние кој навистина се способни работат низ Европа за 5 пати повисоки плати.Тоа ни штети на сите нам,без разлика на вера,национална припадност или партијска определеност.:toe:

Ама и вие си играте онакво. Ако јас реално и вистински сум имал 40 соученици у клас, за лажно да не дуплираат требало да пријават 80 ученици во клас. И некој ќе ни поверувал :pos2:

Реков јас, be afraid.

Не во истото школо, во други школи, во други општини.
Од о. Сарај беа откриени основци запишани во о. Чаир.
Патувале 30 км да дојдат на часови :pos2:

Моментално албанските паралелки во училиштата во Чаир не се поголеми од 25 деца, некаде има и по 18 :helou:

Темава е погрешна.Избориве не се попис, кој сака гласа која сака си седи дома.Иванов и Фрчко заедно добија околу 750000 гласа, што не значи дека во Македонија има помалку Македонци,Албанци,Турци,Срби,Роми....

Знаеш дека за процентуално сметање на работите ДИРЕКТНО важна е и другата споредба? Зошто мислиш дека Македонците со тргнување на визниот режим ќе останат тука? Сепак ќе има 102.5% Албанци... Како и да се завртиш гзот ти е позади.

А тебе кај ти е,напред?

Во Косово викаат дека ги имало 2 милиона, а не ги има ниту 800.000.

Косово е празно од луѓе, повеќето од помалите градови личат на Мариово, само со нови гастрбајтерски куќи, но затворени без луѓе. Како градои на духови да се.

АБЦ, не знаеше ли дека во општина Прилеп секоја година се раѓаат по 200 албанци или 6 паралелки ? :)
Општина Прилеп има 22 албанци, но се раѓале по 200 деца годишно :)

Знам бе,магарицата ги сере.:smir:

Се надеваме дека со секоја година ќе биди се помал и помал. Ако престанат да се котат ко зајаци.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom