3D анимации!

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Mandrak mi se sviga renderiraneto mn izglea si se iznamacil sam go pravese ova ili spored tutorial pozzz

--- надополнето ---

Mandrak Многу ми се свиѓа рендерот сам го осмисли и го дотера светлото и моделите или според туториал позз

Член од
5 февруари 2010
Мислења
93
Поени од реакции
6
Eve eden portret od Zbrush, uste e WIP, ama mislam deka veke e dovolno dobar za pokazuvanje.
Izvinete za latinica.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Mandrak mi se sviga renderiraneto mn izglea si se iznamacil sam go pravese ova ili spored tutorial pozzz

--- надополнето ---

Mandrak Многу ми се свиѓа рендерот сам го осмисли и го дотера светлото и моделите или според туториал позз
Мило ми е ако ти се допаѓа. Ако мислиш оти е работено од некој туторијал тогаш се лажеш. Во сцената со анимацијата на рустикално обликуваната кујна единствен готов елемент кој е употребен е заправо елементот кој стои покрај ѕидот додека останатиот мебел, светлото и сите други елементи ги изработив сам.
Во сцената со бело-синиот сервис од порцелан ништо фотово не е користино вклучувајки го тука дури и материјалот на сината шара кој сам го направив.

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
За ова ми требаше 30 мин да го изрендерирам значи не користев додатен рендер работам во 3d max ке ставам водено ладење на пц то хаха

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
Интрово го направив во 3Ds max го редерирав и го снимив во .avi потоа во програм за видео обработка го досредив и го рендерирав пак во .avi али ми малку изгуби од квалитет по фторото рендерирање во програмот за видео обработка па прашањево ми е дали е подобро да од 3Ds max го рендерирам во слики па потоа го монтирам и редерирам пр во premier дали така помалку се губи на квалитет? позз

Член од
19 април 2010
Мислења
54
Поени од реакции
7
Најдобро ти е да рендерираш слики и по можност со вклучен alpha канал. За подоцна да можеш да смениш позадина или слично, а за да добиеш квалитетен рендер и при додатна поспродукција да не губиш многу на квалитет, подобро ти е да рендерираш QuickTime movie со animation компресија

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
аха па да за слики знам дека е подобро а со QuickTime не сум знаел јас .avi ги снимам ок фала

Член од
20 февруари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
29
јас почнав да учам на маја 2010 и добро ми иде имам симнато доста туториали и полека полека се учи.
Сакам да да знам дали е добро да се почне со маја од почеток или има некој по лесен и по едноставен за почетници :D

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
јас почнав да учам на маја 2010 и добро ми иде имам симнато доста туториали и полека полека се учи.
Сакам да да знам дали е добро да се почне со маја од почеток или има некој по лесен и по едноставен за почетници :D
Нема ништо полесно и поедноставно, добро е што си се одлучил за про пакет како Маја, само пополека надрадувај се, и ќе видиш дека не е толку тешко, ако имаш добра основа и разбирање на целиот 3Д коцепт.

Член од
5 февруари 2010
Мислења
93
Поени од реакции
6
Fala na komentarot.
Render time za ova (640x480) bese 28 minuti. ako go animiram ke mi treba cel zivot na mojov kompjuter :D

JURAGAANTE

Professional !!!
Член од
4 април 2009
Мислења
411
Поени од реакции
31
хахаха затоа и прашав знам дека си го рендерирал мн се гледа ако рендерирашh исклучуј све и анти вирус побрзо ке оди а за да го анимираш процесор со вдено ладење или со амонијак haha

Kajgana Shop

На врв Bottom