Piters
Collector
Bratot..
Браво бе батка... ми сервираше информации по кои долго време трагам..
секоја чест..
Браво бе батка... ми сервираше информации по кои долго време трагам..
секоја чест..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А може да го согледаш тоа и поинаку. Можеби не спомнале затоа што не знаат. Како што не знаеле да пишуваат па “некој“ ги научил. Така, треба да ги научиме повторно.
Тек:тече, оди
-трк: тече, трча, брзо
-кало: затоа што го чини тоа по кал, како што го прават тоа калците или кал-чуните.
трк-кало - каловрт
какво што го исплела баба ми пред многу многу години
![]()
Овој доказ ја потврдува тезата дека древните Македонци ја практикувале православната средишна идеја, дека "Бог стана човек за да човекот стане Бог", бидејќи според неа, големината на човекот не се состои во тоа да биде микрокосмос, односно мал свет во големиот, туку со своите дела да биде голем во големиот свет. Со овие идеи се воспитувал и Александар
Братот, многу поздрави.. и само една информација за книгата, да ли е достапна само во МК книжарници, или може да се нарача преку нет ??
Ако има и други блогови, линкови би ти бил благодарен ако си во можност да ги постираш!
Не би сакал да уништувам забави и дискусии, но мора да погледнеме кон нашите соседи, кои секогаш ќе најдат нешто. Бидејки тие се човечка еднаквост на вируси, ние Македонците неможеме да се справиме со нив на било кој начин освен да станиме имуни. Никакви лекови и лекарства (метафора) не можат да ни помогнат. Единствен начин е да сме изложени на нивните напади. Еве ви една вакцина па да видам како ќе се одбраните.
![]()
Наводно овие се античко-грчки штитови. Некои од нив имаат сличен мотив. Кој е вашиот одговор?
Поздрав.
Interesenata rabota e soznanieto sto Aleksandar se pokazuva deka ne mu bila nepoznata ovaa anticka tehnologija na opstenje so kosmickata ili bozja energija..i visi sili.. (koj kako miluva da gi definira) Samoto 16 krako sonce e sostaveno od 8 pogolemi i 8 pomali zraka.. vo forma na pulsiranje.. samo dodava somnez deka 16 krakata zvezda na starite makedonci vsusnost e pulsiracka zvezda. PULSAR ili POLARIS ili nasata zvezda severnica.. Interesen domein za istrazuvanje//
Zatoa knigata od koja Bratot ni postirase izvadoci e interesno shtivo...
Ako mozam ke pratam nekoi sliki..
Мене повеќе ме интересира од каде им се ваквите штитови, имаат најдено? Има фрески, мозаици?
Ама не е тоа релевантно, само сакав да кажам дека гејците спремни се со муниција.
Назад на темата.
Не би сакал да уништувам забави и дискусии, но мора да погледнеме кон нашите соседи, кои секогаш ќе најдат нешто. Бидејки тие се човечка еднаквост на вируси, ние Македонците неможеме да се справиме со нив на било кој начин освен да станиме имуни. Никакви лекови и лекарства (метафора) не можат да ни помогнат. Единствен начин е да сме изложени на нивните напади. Еве ви една вакцина па да видам како ќе се одбраните.
![]()
Наводно овие се античко-грчки штитови. Некои од нив имаат сличен мотив. Кој е вашиот одговор?
Поздрав.
Најбрз начин е следниов:Треба да смислиме начин како да дојдат до влијателни луѓе (министри, ...) податоците за симболот и неговото присуство низ Македонија. Мислам дека треба да се приложи еден труд до министерство за култура.