На Грција и смета и македонскиот народ

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Грција е наш смртен непријател.
Таа сака со елиминирање на Македонскиот народ трајно да ја запечати судбината на Македонците на Балканот а со тоа би си го решила трајно и прашањето за Беломорска Македонија која е окупирана од страна на Грција во 1913.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Значи : Грција имаше една политика за Кипар, односно луда идеа која ете не им успеа. Имале тие таму некој многу паметен човек (за жал не му го паметам името, му ја видов куќата од далеку) кој дошол на идеа пред, да речеме 50тина години, да им дава на кипарците со турска националност визи и работни места во Англија со што ТИВКО би го исчистил островот од нив и би останал само грчки. За жал идеава донесе до војна во 70тите, каде Кипар ја повика Турција на помош , која го окупира северниот дел од островот и таму остана, како посебна држава. Кратко и јасно за идеите на грците. Зошто некој би помислил дека тие немаат слични идеи и за Македонија т.е. Македонците.

Бакојани рекла: Не е потребно да се чешла историјата, оти таа била напишана 1000 години порано од историчари и не требало таа да се искористува во политички цели :toe:. Не ми е јасно : Кој досега се потпираше и повикуваше на „историски факти“ ??? Па сега кога разбраа дека ние со ВИСТИНСКИТЕ ФАКТИ може да докажеме дека се бориме за нешто што е наше, тие наеднаш се откажаа од потребата на историја. Значи се се сведува на политика - Грчка политика : „Ние сакаме да ве уништиме“!!! Затоа Македонија има потреба оде една зврста национална политика: „Македонци од Македонија и зборуваме Македонски Јазик“!!! И Македонија има една цел, подобрување на својата економија , внатре , самостално, за да не зависи од никого.

Зар би сакале засекогаш да живееме на грбот на некој друг како паразити неспособни за ништо доколку останеме на самите себеси ? И завидувате на некоја грција, која има најслаба економија во ценетата ЕУ.Секако дека тие знаат колку е лесно да свиткаш кичма , да ти го тргнат од позади и да ти платат, па ти можеш да уживаш,иако болката во газето е малку непријатна :vozbud:.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Абе нешто тиха е работата нема коментари!

perthille

NSU 351 OSL
Член од
6 декември 2008
Мислења
53
Поени од реакции
0
Da bideme na cisto,interesite se na nasiot juzen sosed,a politikata e na EU.EU ne se ograduva od izjavite na bakojani.Uste vo deveesetite godini Avstrija prva reagirase deka ke se javi problem so naseto ime,kako edna od potpisnickite na Bukureskiot dogovor.Znaci taa zemja kako podpisnik na toj dogovor e edna od odgovornite za se sto se slucuvalo i sto se slucuva okolu Makedonskoto prasanje.Kako podpisnik i kako garant na novosozdadenite granici,proizlezeni od toj dogovor,odgovorna e i za naselenieto koe bilo opfateno vo ramkite na toj dogovor.Ima i drugi drzavi koi vo toa vreme imale interes od toj dogovor,i mozebi bile nekoj faktor vo evropa,no sega rabotite se izmeneti.Na celoto naselenie od Belomorska Makedonija,sto po bilo koj osnov e proterano ili mu se odzemeni osnovnite covekovi prava,treba da mu se vratat.Bukureskiot dogovor mora da se revidira,vo odnos na covekovite prava,i megunarodnata zaednica,i OON mora da zastanat pozadi nego,kako sto e red.Site drugi resenija bi bile polovicni.

H

HITCH

Гостин
Еххххх, конечно!!! Ај сега ова да се земе во предвид и да се раскинат преговориве

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Абе нешто тиха е работата нема коментари!
Нема зошто да има коментари... Сè е јасно. Тоа е агенда: прво државата, па нацијата, па кој знае што... Фолклорот?

Македонци, имате *обврска* да бидете Македонци и ништо друго. Имате *обврска* да се борите за промоција и зачувување на Македонија како Македонија и ништо друго.

Кој тоа не го прави, ќе биде сотрен. А ако ве *мрзи* тоа да го правите, веќе сте се продале.

Затоа, заборавете НАТО, заборавете ЕУ. Важна е само Македонија, зашто неа ја имаме и ќе ја имаме засекогаш, а НАТО и ЕУ не сме ги имале, па пак сме преживувале. И пак ќе преживееме со Македонија.

Во најголемите кризи се извојуваат најголемите победи. Колку верувате во тоа и што за вас е најголема победа? За мене е очувување на Македонската нација, држава, име, јазик, историја и сè друго Македонско. Ако верувате дека „Македонско име нема да загине“, морате да се однесувате така и да го браните. Со седење на газот ништо не се постигнува.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Нема зошто да има коментари... Сè е јасно. Тоа е агенда: прво државата, па нацијата, па кој знае што... Фолклорот?

Македонци, имате *обврска* да бидете Македонци и ништо друго. Имате *обврска* да се борите за промоција и зачувување на Македонија како Македонија и ништо друго.

Кој тоа не го прави, ќе биде сотрен. А ако ве *мрзи* тоа да го правите, веќе сте се продале.

Затоа, заборавете НАТО, заборавете ЕУ. Важна е само Македонија, зашто неа ја имаме и ќе ја имаме засекогаш, а НАТО и ЕУ не сме ги имале, па пак сме преживувале. И пак ќе преживееме со Македонија.

Во најголемите кризи се извојуваат најголемите победи. Колку верувате во тоа и што за вас е најголема победа? За мене е очувување на Македонската нација, држава, име, јазик, историја и сè друго Македонско. Ако верувате дека „Македонско име нема да загине“, морате да се однесувате така и да го браните. Со седење на газот ништо не се постигнува.

одличен пост, да даде господ ова да го сфатат и применат повеќе од нас.

не ми е јасно бе жими се не ми е..како 200 000 гласа отидоа за опција која јавно ска смена на име:toe::toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.779
Поени од реакции
12.245
Задникот на крај. Инаку постот ти е одличен, само да го прочитаат Геровски, Шеќеринска, Фрчковски.

Член од
7 февруари 2009
Мислења
237
Поени од реакции
23
одличен пост, да даде господ ова да го сфатат и применат повеќе од нас.

не ми е јасно бе жими се не ми е..како 200 000 гласа отидоа за опција која јавно ска смена на име:toe::toe:
i posle 350 000 luge imale ispran mozok.
a 200 000 ne.

Член од
27 ноември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
11
Ееее каде се сега скокачите на форумот кои го поддржуваа сдс од идејата да го промениме името за да влезиме у нато. Сега ќе влезете у ЕУ и НАТО под името глупаци шупаци... идиоти!!!!

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Frcko veli deka Grcija ne sakala da se meni identitetot LOL koja budala e frle neka si ibe mamata hahahaahha kako e toa mozno ne mi se veruva ,a zgora na toa i 200 000 slepi Makedonci mu veruvaat C C C

-NO COMENT-

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363

Браво за постот поздрав и од мене и да даде господ и да даде господ!!!:pop::pop::pop:

Само едно не ми е јасно да не се пратени на одмор овие СДМОвци а, абе да не дојде велигден веке?????:toe:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Видео од репортажата за Македонците во Грција на ХРТ1

Браво Хрвати!!!

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
sekoja cest za Hrvatskata televizija:smir:

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Фрле што ќе праи уште 3 дена после оваквата изјава.
Јаааааас ќе ве внесаааам во НАТО во семптември(овој мисли ние првачиња сме), мееенеееееееее (вади јазикот после овој збор) не ми треба пишана програма, јас сум златниот министер во внатрешни, јас го најдов златото во песокот кој е виновен за атентатото на Киро, јас сум најдобриот, тоа е мојата програма.

Инаку за информација на аудиториумот.

Инаку Фрле во една колумна далечната 1996 има решение и за овој проблем тој предлага двојна формула на македонскиот ИДЕНТИТЕТ.
Не име, идентитет.

Kajgana Shop

На врв Bottom