Акните - повеќе од тинејџерски проблем

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
имам прочитано дека спермата oд бик или од маж помага за акни па дури и незнам каде во некоја земја ги произведуваат. И една моја другарка го сватила тоа ептен буквално и кога биле со дечкото и завршиле работа она си ставила на лицето. Другиот ден ја гледам она ептен светната во лице и ја прашувам зошто е така дали некоја нова пудра почнала да користи, и она ми го кажа рецептот.така да ако проба и некој друг не ќе биде лошо да каже како ефекти :helou: иначе друга алтернатива што ја ја предлагам со смрдените акни е сончање али она максимално опекување на сонце па слушам дека така ги снемувало највеќе без креми:salut:

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
имам прочитано дека спермата oд бик или од маж помага за акни па дури и незнам каде во некоја земја ги произведуваат. И една моја другарка го сватила тоа ептен буквално и кога биле со дечкото и завршиле работа она си ставила на лицето. Другиот ден ја гледам она ептен светната во лице и ја прашувам зошто е така дали некоја нова пудра почнала да користи, и она ми го кажа рецептот.така да ако проба и некој друг не ќе биде лошо да каже како ефекти :helou: иначе друга алтернатива што ја ја предлагам со смрените акни е сончање али она максимално опекување на сонце па слушам дека така ги снемувало највеќе без креми:salut:
Дечкото да не имал прекар Бик?:raz:

draganask

те сакам СОНЦЕ
Член од
4 декември 2007
Мислења
401
Поени од реакции
24
pozdrav do site clenovi od forumot a posebno do onie sto imaat problemi so akni. jas od licno iskustvo moram da vi kazam deka ni majonezot ni cokoladite nitu pak gaziranite sokovi ne se pricinata za da na licetoto grbot ili pak ramenata izleguvaat akni. deka e potrebna higiena toa sekako megutoa koga nekoj ke rece pocesto mienje na liceto so soodvetni gelovi i losioni i problemot e resen toa ne e tocno. nemase losion,krem i gel so nemav probano se bese zaludno,ni kozmetickite tretmani ne pomagaat potrebno e nesto da se napravi za da tie akni ne izlegvaat.Mojot problem pocna na 19god koga veke ne bev vo pubertet i edinstven lek i pomos najdov od Dr DOXCEV spored mene najdobar e.Koga prv pat otidov kaj nego toj mi pobara eho snimka na jajnici zatoa sto problemot e hormonski,praev terapija t.e. piev lekovi 6meseci a rezultatite bea vidlivi uste po 2 mesec prvo piev MINOCIN,potoa DIJANE 35 paralelno so SKINOREN krem,bev presrejkna sega posle tolku godini akni nikako a dodeka gi imav nesakav od doma da izlezam kosata non stop ja pustav za da mi go pokrie liceto.Pred izvesno vreme isprativ eden drugar kaj DOXCEV i toj piese lekovi po nekoja sema so toj mu e prepisa i deteto e prezadovolno.Zatoa ne frlajte pari po saloni za ubavina odete kaj doktorot pregledot e mislam seuste 400den i nisto pojke.Dijane 35 jas togas gi plajkav po 500 den sega mozat i na recept da se zemat. ako nekoj nesto go interesira slobodno pisetemi

И јас имам некои непријатни искуства со акните. Во принцип имам многу чисто лице но имам проблематичен дел околу усните и брадата. Пред повеќе време одев во Неуромедика на "терапии" со течен азот со кој ми ги гореа акните, и докторката ми препорача Скинорен крема. Исто така колку што можев да прочитам на интернет, многупати кај акните е важно да се излечи жариштето кое ги предизвикува. Па пробајте да јадете помалку мрсна храна и да пиете помалку газирано. Од се срце можам да ви ги препорачам витаминските таблети Дермабион од Крка кои многу ми помогнаа паралелно со Скиноренот. Овие таблети се биолошка дохрана која пред се се зема за поздрава кожа коса и нокти. Треба да се пијат подолго време и да не се прескокнуваат неколку дена и да се забораваат доколку сакате побрзи ефекти. На самата кутија има и упатство како да ги пиете зависно од проблемот кој го имате. Инаку не се ни воопшто штетни затоа што се базирани на пивски квасец и комбинација на витамини па немате никаков зијан ако пробате. Скиноренот го земам од Зегин и е некаде околу 500денари колку што се сеќавам (многу долго ми трае една туба па затоа не се сеќавам колку ја земав последен пат), а Дермабионот е 120 денари некаде во Зегин и е пакетче со 60 таблети. Инаку.. би ве советувала помалку хемија на лицето, користете што поедноставни креми како Бекутан, Нивеа Софт, Нивеа плавата (од лименката), и слични.... Верувајте и премногу хемија не е добро. :smir:

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
имам прочитано дека спермата oд бик или од маж помага за акни па дури и незнам каде во некоја земја ги произведуваат. И една моја другарка го сватила тоа ептен буквално и кога биле со дечкото и завршиле работа она си ставила на лицето. Другиот ден ја гледам она ептен светната во лице и ја прашувам зошто е така дали некоја нова пудра почнала да користи, и она ми го кажа рецептот.така да ако проба и некој друг не ќе биде лошо да каже како ефекти :helou: иначе друга алтернатива што ја ја предлагам со смрдените акни е сончање али она максимално опекување на сонце па слушам дека така ги снемувало највеќе без креми:salut:
:pop::pop::pop: Ти ова озбилно ?!?!?!
Он: Немам некој голем проблем со нив,знае од време на време да ми излезе некој натрапник на лицево ама ништо страшно.Се надевам дека вака ќе остане и понатаму затоа што заклучокот од ова што го прочитав не ми е баш најубав.:nesum:

M

Mario Gómez

Гостин
:pop::pop::pop: Ти ова озбилно ?!?!?!
Он: Немам некој голем проблем со нив,знае од време на време да ми излезе некој натрапник на лицево ама ништо страшно.Се надевам дека вака ќе остане и понатаму затоа што заклучокот од ова што го прочитав не ми е баш најубав.:nesum:
Е ако де барем тој лек го имаме во изобилство...:pos:

R

RAYTHEON23

Гостин
акните како проблем се измишљотина на америчките комедии знаете кај клошарот ја фака јаката типка....затоа не се косете:toe:

Член од
18 септември 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
Јас имам 15 години и никако не можам да се ослободам од овие досадни акни .Испробав разни кремови , лусиони , сапуни , маски и ништо не ми помогна ...
Најново што пробав беше јаболкова киселина со превриена вода и тоа не помогна...
Од нервоза пробав со јаболкова киселина без вода и тоа не ми помогна
Помош?

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Јас имам 15 години и никако не можам да се ослободам од овие досадни акни .Испробав разни кремови , лусиони , сапуни , маски и ништо не ми помогна ...
Најново што пробав беше јаболкова киселина со превриена вода и тоа не помогна...
Од нервоза пробав со јаболкова киселина без вода и тоа не ми помогна
Помош?
Да си одиш на дерматолог ти е најдобро.
Сепак тоа зависи до лицето, не секогаш еден исти производ делува кај сите исто[кај мене досега ништо нема делувано :pos:]. Денес ќе купам Еуцерин, како последна надеж.

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Не се замарајте, нормално е на тие години да се има акни, и џабе секакви препарати, ништо не помага, сами ке си поминат со тек не времето. :smir:

Член од
18 септември 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
не знам веќе што да користам но тоа е тоа :toe:
фала за советите :smir:

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Не се замарајте, нормално е на тие години да се има акни, и џабе секакви препарати, ништо не помага, сами ке си поминат со тек не времето. :smir:
Абе знам дека е нормално и сето тоа,ама се плашам од последиците.. дан ми останат флеки па после нишо да не ме спаси.
Викендов ќе одам на козметичар па ќе видам дали ефектот ќе е на 2-3 дена или ќе потрае.
И кога сум во пмс мора барем по најмалку две поткожни да ми се појават.. па шетај така ко комарци да те искасале по лицето:nerv:

Член од
26 август 2008
Мислења
20
Поени од реакции
2
Јас сум приметила дека акни ми излегуваат од четката за руж ( на образите) иако ја перам стално :nesum: и сеа сум во план да си купам руменило во вид на крем за да избегнувам четка.инаку знам дека ја задушува кожата ама без пудра не можам,немам убав тен и она ми е како маска.П.С. дај постирајте го тој рецепт што се прави во аптека?:toe:

Член од
1 април 2009
Мислења
23
Поени од реакции
0
ке си го чистиш со хлоранефинкол (има мирис на алкохол, но не содржи алкохол) и послем тоа со кремата на нивеа young dearm ..секоја вечер..и по можност без цигари,мајонез и зејтин(зејтин има речиси у секое јадење али глејте да избегавате), алкохолот не предизвикува акни туку ја уништува кожата т.е. ја суши и брчка

Kajgana Shop

На врв Bottom