Акните - повеќе од тинејџерски проблем

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Зошто бе некако со игли такви третмани сакате?
Не пијајте многу газирани сокови и помалку масна храна, и одма ќе забележите промени на лицето.
шо имаа везе газираниве сокови??

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
шо имаа везе газираниве сокови??
Па кај мене имаат голема врска...
Ако не ги пијам одма почисто ми е лицево, а ако почнам многу да пијам целава сум...:jaj:

Член од
7 јануари 2009
Мислења
406
Поени од реакции
8
Ако не ги пијам одма почисто ми е лицево, а ако почнам многу да пијам целава сум...:jaj:
Е за ова не сум знаел до сега.Дека газираните сокови влијаат до толку

Член од
25 март 2009
Мислења
22
Поени од реакции
0
aknite kaj devojcinjata najcesto se pojavuvaat poradi nekoi hormonlni premetuvanja, jas naprimer imav akni bev kaj dermatolog i toj me prati da gi ispitam jajnicite.izleze deka imam cisti na jajnicite, i znaete li sto mi preporaca doktorot? da si kupam nov mozok,:tapp:zatoa sto rabotata na jajnicite se poremetuvala od nervozi,ucenje sl.Piev hormonski apcinja tie sto gi koristat za kontracepcija i tocno e deka mi se iscisti liceto, sekako koristev i nekoi kremi ama vo glavno da si znaete,ako imate pogolem problen so akni moze da otidete na ginekolog i da se proverite.

sikice

tezok e zivotot
Член од
27 ноември 2008
Мислења
15
Поени од реакции
0
pozdrav do site clenovi od forumot a posebno do onie sto imaat problemi so akni. jas od licno iskustvo moram da vi kazam deka ni majonezot ni cokoladite nitu pak gaziranite sokovi ne se pricinata za da na licetoto grbot ili pak ramenata izleguvaat akni. deka e potrebna higiena toa sekako megutoa koga nekoj ke rece pocesto mienje na liceto so soodvetni gelovi i losioni i problemot e resen toa ne e tocno. nemase losion,krem i gel so nemav probano se bese zaludno,ni kozmetickite tretmani ne pomagaat potrebno e nesto da se napravi za da tie akni ne izlegvaat.Mojot problem pocna na 19god koga veke ne bev vo pubertet i edinstven lek i pomos najdov od Dr DOXCEV spored mene najdobar e.Koga prv pat otidov kaj nego toj mi pobara eho snimka na jajnici zatoa sto problemot e hormonski,praev terapija t.e. piev lekovi 6meseci a rezultatite bea vidlivi uste po 2 mesec prvo piev MINOCIN,potoa DIJANE 35 paralelno so SKINOREN krem,bev presrejkna sega posle tolku godini akni nikako a dodeka gi imav nesakav od doma da izlezam kosata non stop ja pustav za da mi go pokrie liceto.Pred izvesno vreme isprativ eden drugar kaj DOXCEV i toj piese lekovi po nekoja sema so toj mu e prepisa i deteto e prezadovolno.Zatoa ne frlajte pari po saloni za ubavina odete kaj doktorot pregledot e mislam seuste 400den i nisto pojke.Dijane 35 jas togas gi plajkav po 500 den sega mozat i na recept da se zemat. ako nekoj nesto go interesira slobodno pisetemi

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
vaka imam problemi so aknite ne mnogu ama se zabelezuvaat osobeno na 4eloto...sekoj den po 3 pati go mijam liceto i posel toa stavam alkohol dali mislite deka poradi toa seuste ne mi is4sznuvaat zatoa sto imam 16 god i uste gi imam...i moze li nekoj od iskustvo da mi kazi dali ke mi pominat zatoa sto mn. me nerviraat i sum razo4aran poradi niv...i moze li nekoj da mi kaze nokj lek nesto a inaku imam dosta mrsna koza......:toe::toe::toe:

sikice

tezok e zivotot
Член од
27 ноември 2008
Мислења
15
Поени од реакции
0
uste si vo pubertetot ke ti pominat

Z

ZeroStyle

Гостин
Gunner не ставај алкохол, тоа само придонесува за влошување. И лицето не го миј со сапун, ептен ако си се испотил само со Dove сапун, иначе само со млака вода.

Член од
7 март 2009
Мислења
247
Поени од реакции
32
vaka imam problemi so aknite ne mnogu ama se zabelezuvaat osobeno na 4eloto...sekoj den po 3 pati go mijam liceto i posel toa stavam alkohol dali mislite deka poradi toa seuste ne mi is4sznuvaat zatoa sto imam 16 god i uste gi imam...i moze li nekoj od iskustvo da mi kazi dali ke mi pominat zatoa sto mn. me nerviraat i sum razo4aran poradi niv...i moze li nekoj da mi kaze nokj lek nesto a inaku imam dosta mrsna koza......:toe::toe::toe:
Убаво ти кажаа. НЕ АЛКОХОЛ. Тоа го иритира лицето. Тоа што го миеш 3 пати лицето е добро, ама немој повеке да не претераш.
Најдобро оди на дерматолог. Ако неможеш тогаш пробај некоја крема за акни. Ја знам порано скинорен ми помогна.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Пред 2-3 години имав проблем со акните, почнаа да ми се јавуваат се почесто и мислам дека ги исчистив со Клиндацин, така ќе да му беше името на тој лекот.Како што слушам од други, помагал во голем дел од случаите.

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
Пред 2-3 години имав проблем со акните, почнаа да ми се јавуваат се почесто и мислам дека ги исчистив со Клиндацин, така ќе да му беше името на тој лекот.Како што слушам од други, помагал во голем дел од случаите.

a sto e toa klindacin...lonsion....krem ??

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Болдираното е моментот, значи немаат сите иста кожа, кај сите различно делуваат работите. Исто ти е ко дебелеењето, некои дебелеат од водата што ја пијат, а некои остануваат слаби со дупли хамбургер од седмица (јас)

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Болдираното е моментот, значи немаат сите иста кожа, кај сите различно делуваат работите. Исто ти е ко дебелеењето, некои дебелеат од водата што ја пијат, а некои остануваат слаби со дупли хамбургер од седмица (јас)
За ова во право си. Секој има различен тип на кожа.
Ама еве кај мене барем сега во пубертетов буквално смрт ми е,ама одам на третмани... само што дејството им е кратко...:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom