Бошкоски бара од Груевски да ја напушти ВМРО-ДПМНЕ

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Па гледам и на црн Глујо не му оди подобро. Преполови подршка (180 000 гласа) за неполна година :baeh:.
На темава се дискутира Читај : Бошкоски бара од Груевски да ја напушти ВМРО-ДПМНЕ

А не ми мешај баби и жаби, ако немаш одоговор ќе Ќутиш :pusk:, не се толку. И сега дали ќе има подршка од 20к гласачи.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
Груевски треба да си оди затоа што од ВМРО-ДПМНЕ направи куплерај.
Се што беше отпадок од сите партии го напика и што е најтрагично го стави во раководството.Од идеплогијата за ВМРО ништо не остана, а како што иде и ДПМНЕ не ја заслужува оти никаде го нема НАЦИОНАЛНО единство на Македонија.Ако под НАЦИОНАЛНО се поразбира на листата на советници на град Скопје да имаш 50% од други националности како например: четврто место Есма Реџепова, па Живадиновиќ,Раниќ.....А знаете ли дека во советот влезе и ОЏА.
Оџата Али Берат кој секое сабајле пее во џамијата.... ај не ви кажувам во која џамија.Си знаете вие кои си ги гласавте.
Јас такво Вмро-Дпмне не сакам.
и Некни Грујо кај “лејт најт“ ги спомнува Лавовите и Бранителите.
Со кое право ги спомна Лавовите.
Како не му е страм, после 8 години се јавува да ги брани.
И кој !!!!!
Тој што со Ганка на времето кога стана председател на ВМРО дпмне му викаше на Љубе кога сакаше да се кандидира во 2004- Бегај бе , ние тебе те спремаме за во Хаг,за после да глуми заради рејтинг посети во Хаг.
А јас кога лично сум зборувал со Груевски како представник на здружението за Љубе додека беше во Хаг ми велеше- НАС ПОВЕЌЕ НЕ ИНТЕРЕСИРА ЈОХАН.Тој е толу занесен во рејтингот и ако не му се работи за рејтинг ме,а никогаш да ги спомне.
И сега ќе брани Лавови и Бранители.
Истиот тој што не им даде решенија за работен однос како специјална единица и ги остави со договор на дело.
За да неможат подоцна на основ на решенијата да тужат на суд за зашита од бркање од работа.
За потоа Хари и компанија да се изживува на нив.
Кога се молеа и лежеа пред МВР тој беше пратеник и председател на најголемата опозициона партија и никаде го немаше барем со една прескомференција да ги подржи.Ама како ке ги подржи кога тој тогаш се дружеше со Батлер.Секој трет ден беше во америчка амбасада каде со на Батлер му вети дека ке се огради од лавовите и од подршка за Љубе кога му се земаше имунитетот со ветување од Батлер дека на следните избори ке го наместат за премиер.Никогаш до 2006 не го спомна Хаг и Љубе се додека не му потреба за покачување на рејтинг,демек еве он е патриот па се грижи за бранителите.Колку се грижи видовме со законот за “достоинство“.И за тоа излажа дека им понудиле Хрватски модел,а овие неблагодарнициве одбиле.Излажа и за “законот за децентрализација“.Ги лажеше луѓето да стојат по патиштата и да блокираат сообраќај и им ветуваше дека кога ке дојде на власт ке го смени законот,сега вели дека такво нешто не ветиу.
Он се што можеу да испоуни ветувау,а што неможеу да испоуни не ветувау.
Лаже маме му негово бетер од Сабина :kesa:
BRAVO PRIJATELE,SAMO TAKA DA GO RAZOTKRIEME GRUJO KOLKU E "DOBAR"

ZBOROT KOMUNJAR E KOMPLIMENT NA GRUJO ,DURI NI KOMUNJARITE NE VLADEEA NA VAKOV NACIN

AMA KOMUNISTICKA BAGRA STO VLADEE TOTALITARISTICKI,TOA E PRAVIOT ZBOR ZA OVAA BAGRA

ABE DA SE NEMALO OSET ZA NISTO,STRASNO

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
ако љубе е ``правиот`` слободно нека формира партија ќе видиме колку ќе повлече во партијата, нели е просто?

инаку и сам знае дека не може да смени раководство.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248

ZBOROT KOMUNJAR E KOMPLIMENT NA GRUJO ,DURI NI KOMUNJARITE NE VLADEEA NA VAKOV NACIN

AMA KOMUNISTICKA BAGRA STO VLADEE TOTALITARISTICKI,TOA E PRAVIOT ZBOR ZA OVAA BAGRA

Ајдеееее :pos: Вмро го напраја Комунистичко, Ајдееее, абе вие скроз сте биле Ц ц ц ц, одете фатете се за рака со братот и обесете се на јаготка. :pos:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Moze da mi kazes zasto za tebe pretstavuva predavnik???Objasni mi nemozam da svatam,dali zasto mu otkaza ljubov na Gwujo ili zatoa sto ratuvase vo Tetovo.
Затоа што ги смени своите ставови за 180 степени
ако мисли "братот" дека толку е моќен и дека народот многу го сака тогаш нека си формира партија :wink:

Z

Zona Pelucida

Гостин
Затоа што ги смени своите ставови за 180 степени
ако мисли "братот" дека толку е моќен и дека народот многу го сака тогаш нека си формира партија :wink:
Abe samo pcujete po nego a nisto coekot ne naprail,KOI SE TIE STAVOVI KAZI MI TI NA MENE?

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
ако љубе е ``правиот`` слободно нека формира партија ќе видиме колку ќе повлече во партијата, нели е просто?

инаку и сам знае дека не може да смени раководство.
Ne e problem partija...problem se clenstvo kako tebe...koi imaat slika za NG kakva imaat...a ni trebate...nema potreba od Vmrovski delbi ti teknuva...
Bratot e predavnik mamiceto negovo mamono
Moze da mi kazes zasto za tebe pretstavuva predavnik???Objasni mi nemozam da svatam,dali zasto mu otkaza ljubov na Gwujo ili zatoa sto ratuvase vo Tetovo.
Zato sto dobil 1 kup banovi od Strelco koga BC bese in...

Член од
20 декември 2005
Мислења
503
Поени од реакции
6

Predavnik e zatoa sto nalaga za promena na imeto, a toj nitu se borel nitu ke se bori, toj e lazen patriot, a golemiot patriot ostana da lezi vo sevingen, a predavnikot uspea kako kurva da se izvlece, ami i Johan ke izlezi, e posle ke go vidam ligusot kako Johana ke go pogledni vo oci. Maamiceto negovo slatkarsko.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580

Kakov sme nie narod?
E na kakov nacin vladee grujo be?
-Sto mnogumina go sakaat pa nema razno umie. Pa zasto da ima raznoumie ako covekot si raboti kako sto treba, a negovata rabota se odrazuva vrz rejtingot.Koj si raboti pravilno treba sekoj da go spoznae toa i da zavzeme pozitiven stav za toa. Normalno nieden covek ne e sovrsen,ke se zgresi nekogas, i toa e normalno. Fintata e da ne se gresi postojano, kako sto gresea nekoi luge pred nekolku godini.
Ke vidime malku nekoj se izvdojuva so razlicen stav i mislene od "politickata elita" (sdsm) i odma totalitarizam vakvo vladeenje takvo vladeenje.
A be neli gledate deka narodot go saka Grujo i zatoa i glasa za nego. A stom mnozinata od narod go glasaat znaci covekot ima nekakvi vrednosti podobri od drugite.
Ili pak vie komunjarite ke kazete A BE NARODOT E GLUP STO GLASA ZA NEGO ili NARODOT VRSKA NEMA, NIE SME PRAVITE LUGE A DRUGITE NE kako sto si imate obicaj, i uste ocekuvate so tie zborovi sto gi kazuvate da pridobiete poveke glasovI?
Pa vie ste NENORMALNI.
Narodot e mnogu svesen za toa kako stojat rabotite, nemajte gajle ne ste samo vie pametni EVROPSKI intelektualci.
Gledajte ja emisijata LEJT NAJT SOU koga Mirka gostuvase nekade vo sredina februari mislam i sve ke vi bide jasno, koj e pametniot a koj glupiot.
Za taa zena mozam da kazam samo BRAVO.

Sto se odnasuva na Ljube.
Go pocituvam zatoa sto pridonese mnogu za svojata tatkovina no ne sakam on da bide pretsedatel.
Zasto?
Zatoa sto, samo sto ke go vidam odma se potsekam na naseto loso minato i ne se cuvstvuvam ubavo koga ke pomislam na toa.
Mislam deka toa i pogolemiot del od narodot go pomisluva i kolku a da e dobar on kako covek pak toa ke go nosi na svojot grb.
I mislam deka Grujo go vide toa deka narodot go pamti Ljube po losoto vreme vo koe nie se naogavme i mozebi i toa imase nekakvo vlijanie za Grujo da ne go poddrzi, i po mene toa mu bese dobar poteg.
Sto e patriot Ljube, patriot e, si ja saka svojata drzava, ama ne sekogas patriotite se korisni za drzavata.
I Seselj BESE i uste e patriot, i Milosevic bese patriot i mnogu drugi ama tie so svoite ubeduvanja i svakanja koi gi prenesuvaa na narodot poveke i nastetija na svojata zemja otkolku sto i pomognaa.
Kako vikaat srbite:
Srbija ko nok... do Tokija, a oni siroti, za greota se, od lihtenstajn ke bidat pomali uste malku. Balkanski Vatikan.
Ne dozvoluvajte i toa kaj nas da se slucuva a nema da dozvolite ako ne razmisluvate premnogu patriotski, mnogu podobro e da razmisluvate razumno i da se spustite malku na zemja.

Член од
29 март 2009
Мислења
97
Поени од реакции
9
Predavnik e zatoa sto nalaga za promena na imeto, a toj nitu se borel nitu ke se bori, toj e lazen patriot, a golemiot patriot ostana da lezi vo sevingen, a predavnikot uspea kako kurva da se izvlece, ami i Johan ke izlezi, e posle ke go vidam ligusot kako Johana ke go pogledni vo oci. Maamiceto negovo slatkarsko.
Љубе во Хаг имаше обинение кое се темелеше на тоа дека после настанот во Љуботен Љубе не превзел мерки против оние кои тепале селани од Љуботен( како пријави кон граѓани на Љубанци,Радишани,полицајци во станица бутел кои демек тепале албанци,медицински сестри во градска кои демек исто ги малтретирале)
Значи Љубе не беше суден за учество во инцидентот.Љубе беше министер во МВР и воопшто не чествуваше во Љуботен.Таму учествуваше војската а не полицијата,затоа што утрото беа дигнати во воздух 7 наши војници.Јохан не беше под команда на Љубе туку беше во обезбедувањето на Борис Трајковски кој беше врховен командант на војската.Него во Љуботен го испарати Борис.И Љубе сабајлето бил на бербер да се шиша,во тој момент му се јавува Борис и му вика -Аман оди до Љубанци и види да не настане граѓански немири.Најголемата грешка е што камерите го сликаа покрај ѕидчето кај што ја набљудува ситуацијата.За тоа што беше Љубе суден,неговите сведоци во хаг беа сите полициски службеници кои кажаа дека тој се што можел превзел после нестаните,тоест вормирал комисија која ке ги испита настаните и постојат документи во полиција дека за сите кои ги прекршиле овластувањата се превземени мерки.По што судот во хаг го ослободи од одговорност затоа што совесно ја извршил работата до крај.
А јохан не лежи таму заради Љубе туку заради своето незнаење на законот и прават на притвореници.Јохан беше со кеса на глава ноќе уапсен и до сабајле однесен во Хаг.Заради своето незнаење,наместо да не дава никакви изјави додека не му дојде адвокат,тој пред истражен судија таму признал 3 убистава, инаку за Љуботен се работеше за 7 убиства на учки.Со неговата одбрана таква кава што беше,тој беше осуден од 7те само за тие 3 што ги признал и доби тие години.Значи наместо да чека адвокат па после да дава изјави тој наивно признал 3 убиства.Така да Љубе нема никаква врска со неговото останување,ниту пак има врска во случајот бидејќи воопшто не бил на лице место ниту во селото.И не верувам дека ке има потреба од негово сведочење таму.Единствено ке останува само да се шпекулира од страна на Латас и Ивона дека демек го викаат Љубе а тој не оди.Јас мисалм дека никогаш нема да го викнат затоашто двата случаи не се никако поврзани.Ниту Љубе му е надреден, ниту Љубе го испратил, ниту пак Јохан на Љубе му рапортирал што се случува таму.
Значи останува Латас и Ивона да му перат мозоците на овие од Дпмне сега пред избори оти ке цркнат оти Љубе собра 150 000 гласа кои сега им требаат(а му прогнозираа околу 20 000).ВМРО -НП на избори собра околу 50 000 на ниво на држава и сите тие гласови отидоа кај Љубе,а сега со гаранција нема да излезат на гласање.

Ајдеееее :pos: Вмро го напраја Комунистичко, Ајдееее, абе вие скроз сте биле Ц ц ц ц, одете фатете се за рака со братот и обесете се на јаготка. :pos:
Владо Попвски- министер во 2 сдсмовски влади и прв директор на ДБК која се формира во 1997 е во Извршниот комитет на дпмне и носител на листа за советници на град скопје.
Ивица Боцевски- председател на младината на сдсм во центар и советник на Минчо Јорданов во владата на Бучко
Зоран Ставревски- во 1996 испратен од БЦ како премиер како представник во светска банка директно од НБМ од кај тогашниот гувернер Љубе Трпески
Гордана Јанкулоска од партијата на Циле Демократска Алтернатива
Трајко Славески од партијата на Гошев додека беше министер.
Панде Лазаревски- НВО соросоид,левичар со тапија.
Сите се овие во Привременото раководство што би рекол Брат Љубе.
И заради нив Грујо треба да си оди.
А за преседателскиот кандидат да не зборувам колку нема врска со ВМРО.
Ѓорѓе до 1990 год бил председате на комунстичла младина во белград.Живеел во исти стан со Стевче Јакимовски и Бранко Азески 3 год, и земал вискока плата.Се борел за зачувување на Југославија за разлика од Љубе во Хрватска кога го организирал задграничниот комитет кој ке помогне македонија да добие независност.До 1996 Ѓорѓе станува директор на 3 програма на радио.А како се станува директор во време на сдсм ај кажете?И левичар останува се додека не му го апсат братот во 2005 год на царина за криминал.И одеднаш човекот станува Вмровец, македонец од Александар Македонски,Бранител на име и идентитет итн итн.Ако го изберат под притисок на запад ништо чудно и да ги смени ставовите кога ке се устоличи и ке се осети силен можда и ке го откачи Грујо.Па сите ке се разочарате од него.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Не ти одогвора да сфатиш затоа, не прајте се со сила Глупи.

Владо Попвски- министер во 2 сдсмовски влади и прв директор на ДБК која се формира во 1997 е во Извршниот комитет на дпмне и носител на листа за советници на град скопје.
Ивица Боцевски- председател на младината на сдсм во центар и советник на Минчо Јорданов во владата на Бучко
Зоран Ставревски- во 1996 испратен од БЦ како премиер како представник во светска банка директно од НБМ од кај тогашниот гувернер Љубе Трпески
Гордана Јанкулоска од партијата на Циле Демократска Алтернатива
Трајко Славески од партијата на Гошев додека беше министер.
Панде Лазаревски- НВО соросоид,левичар со тапија.
Сите се овие во Привременото раководство што би рекол Брат Љубе.
И заради нив Грујо треба да си оди.
А за преседателскиот кандидат да не зборувам колку нема врска со ВМРО.
Ѓорѓе до 1990 год бил председате на комунстичла младина во белград.Живеел во исти стан со Стевче Јакимовски и Бранко Азески 3 год, и земал вискока плата.Се борел за зачувување на Југославија за разлика од Љубе во Хрватска кога го организирал задграничниот комитет кој ке помогне македонија да добие независност.До 1996 Ѓорѓе станува директор на 3 програма на радио.А како се станува директор во време на сдсм ај кажете?И левичар останува се додека не му го апсат братот во 2005 год на царина за криминал.И одеднаш човекот станува Вмровец, македонец од Александар Македонски,Бранител на име и идентитет итн итн.Ако го изберат под притисок на запад ништо чудно и да ги смени ставовите кога ке се устоличи и ке се осети силен можда и ке го откачи Грујо.Па сите ке се разочарате од него.
Се скапавте од Јузери отворање.

Океј сега ме разубеди. :pos2::pos2::pos2:

Добро свесен си што напиша или тресиш зелени, безвезални работи,
Значи сдс е сега Вмро така? така е според Лубе.

Колку е голема вашата глупост не сте свесни.

Kajgana Shop

На врв Bottom