И преродбата продолжува.....

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
Грујо е крив за пропаста во најголемите автомобилски компании
Грујо е крив за банкротот на Исланд
Грујо е крив што Русија го купи Исланд
итн итн

Дали владата е крива за знегот што падна на крајот од март???

Пример Данска.

почетна состојба: 3000 невработени
сегашна состојба: 70 000 со тенденција на зголемување
каматна стапка за кредитирање повисока за 2-3 % од пред 5 месеци
Издавање на кредитни картици со максимум 2 плати лимит а не ко шо беше 4-5

ГЛОБАЛНО ШТЕДЕЊЕ а не ко кај нас врска немаме што е тоа штедење....

и на крај владата ни е крива :)

Од кога е ова ?
Инаку во Шведска сите камати паднаа
Кредитните картици се издаваат на ист начин како и порано со лимит од 20.000, 25.000,30.000........да не ги редам понатаму

:pos2::pos2::pos2:

ne tropaj gluposti ...Danska ..ti da pozivees tamu 1 mesec ke se rodis

tamu cistacite zemaat 3000 evra

imas pivo so me iznasmea

хахахаах ја веќе 2 години живеам таму бате... а ти прво прашај па тропај глупости

просечна плата на чистачите е 117 дкк од саат

А и кога сме кај платите данокот од 38 го покачија на минимум 39 % од плата, со тоа што во секоја комуна е различен имам другар плаќа 45% :)

Смеј се пак, дојди тука со фамилија и прероди се :)

Од пред 2 месеци, дури и се предвидува до крајот на идниот месец да се дојде до бројка од 100 000 невработени, многу е тежок периодов, нема работа, не е лесно ни на запад... и тука владите и банките си ги чуваат парите....

хахахаах ја веќе 2 години живеам таму бате... а ти прво прашај па тропај глупости

А и кога сме кај платите данокот од 38 го покачија на минимум 39 % од плата, со тоа што во секоја комуна е различен имам другар плаќа 45% :)

e so tesko ti e a? :pos2:

Од кога е ова ?
Инаку во Шведска сите камати паднаа
Кредитните картици се издаваат на ист начин како и порано со лимит од 20.000, 25.000,30.000........да не ги редам понатаму
Одговорив во претходниот пост :)
e so tesko ti e a? :pos2:
Мене не ми е воопшто тешко, имам стабилна работа, САМ сум тука немам фамилија, моите се во Македонија ама дојди фамилијарно, маж жена и 2 деца дојди и живеј

Одговорив во претходниот пост :)

Мене не ми е воопшто тешко, имам стабилна работа, САМ сум тука немам фамилија, моите се во Македонија ама дојди фамилијарно, маж жена и 2 деца дојди и живеј

e brat ako e ova vistina togas mene drugarot me lazel sto ziveese pola godina u kopenhagen

jas se izvinuvam na tebe

e brat ako e ova vistina togas mene drugarot me lazel sto ziveese pola godina u kopenhagen

jas se izvinuvam na tebe
Абе шефе лесно беше до пред 5-6 месеци да живееш у Копенхаген, сега дојди и живеј, во овој период на криза иначе Копенхаген е убедливо најдоброто место во светот за живеење во однос на СТАНДАРД

Паталец се обидува да му објасни на Гаталец.

Од пред 2 месеци, дури и се предвидува до крајот на идниот месец да се дојде до бројка од 100 000 невработени, многу е тежок периодов, нема работа, не е лесно ни на запад... и тука владите и банките си ги чуваат парите....

Каква врска има ова со кредитните ренти бе пријателе,Данска од секогаш имала висок данок на плата не е од вчера.
Него еве ти за кредитните ренти за кои ти викаш дека ги покачиле,прати како се движеле...ваљда ќе разбереш :wink:

24 okt 2008 ... Den danska riksbanken, Danmarks Nationalbank, höjde på fredagen räntan med 0,5 procentenheter till 5,50 procent.
19 dec 2008 ... Den danska centralbanken sänker sin styrränta med 0,50 procentenheter till 3,75 procent.
15 jan 2009 ... Danska centralbanken hänger på ECB och sänker räntan med 0,75 procentenheter till 3,00 procent.
:wink:

Каква врска има ова со кредитните ренти бе пријателе,Данска од секогаш имала висок данок на плата не е од вчера.
Него еве ти за кредитните ренти за кои ти викаш дека ги покачиле,прати како се движеле...ваљда ќе разбереш :wink:

24 okt 2008 ... Den danska riksbanken, Danmarks Nationalbank, höjde på fredagen räntan med 0,5 procentenheter till 5,50 procent.
19 dec 2008 ... Den danska centralbanken sänker sin styrränta med 0,50 procentenheter till 3,75 procent.
15 jan 2009 ... Danska centralbanken hänger på ECB och sänker räntan med 0,75 procentenheter till 3,00 procent.
:wink:
Го разбрав, мене на пр ми дадоа 2 плати лимит на кредитна иако имам фиксна и стабилна плата и работа и со тоа можев да добиам до 50 000 дкк лимит а за платата само сакав да му објаснам на дечкото дека 3000 еу плата у данска не зимат чистачите :) туку некаде околу 1500 после данок

Ок. прво рече за каматите дека се качени затоа и ми беше чудно,знам дека цела скандинавија ги спушти каматите ,само за да има мир во куќа и беа обврзани по интервенција на владата и народните банки. А за оној скат што го плаќаш од 42% средно земено за цела Данска а 38% за Шведска ,оти не им кажеш колку пари ти враќа државата на крај на година од тие пари што си ги преплатил за данок :smir::helou:

п.с Затоа стално потенцирам дека е невкусно да се прават споредби Македонија и било која Европска држава

Ок. прво рече за каматите дека се качени затоа и ми беше чудно,знам дека цела скандинавија ги спушти каматите ,само за да има мир во куќа и беа обврзани по интервенција на владата и народните банки. А за оној скат што го плаќаш од 42% средно земено за цела Данска а 38% за Шведска ,оти не им кажеш колку пари ти враќа државата на крај на година од тие пари што си ги преплатил за данок :smir::helou:

п.с Затоа стално потенцирам дека е невкусно да се прават споредби Македонија и било која Европска држава
4000 круни :kesa: многу :) пак ќе речам замене како САМ тука е перфектно со оглед дека имам работа со договор и фиксна плата ама Македонците неможат да сватат дека на запад не тече мед и млеко за фамилијарно живеење е катастрофа колегите сите се жалат сите позајмуваат сите се во дупки големи....
скат јас плаќам 39+8% (у Македонија е 10% и се жалат :) ) ами брат МОМС 25% :) ами за една факинг соба од 12 м2 3000 дкк ... ами месечни и тие се поскапени :) малце ама пак поскапо е....

dobra tema ...nema sto ....a kogo sega go interesira prerodbata?
ps;sega povazni se izborite a prerodbata ce poceka....taka i taka ja cekame vece 17god ce pocekame uste malce sto e toa za nas

Инаку Ставревски денес објасни дека Македонија е една од 6-те најдобро пласирани земји во ЕУ по однос на економската криза која го зафати цел свет.Или накратко речено Македонија како воопшто да не ја почуствува кризата,покажано во бројки и пресметки.Бруто домашниот производ воопшто не е намален а трговскиот дефицит воопшто не е зголемен затоа што е намален увозот за последниве 3 месеци.Вака успешниот тим на владава најверојатно ќе избие на прво место на трансфер листата за успешни влади и никој не треба да се чуди кога еден ден ќе ја видиме нашава влада како ја предводи Јапонската или ете Данската економија на пример.Во секој случај мора да им се оддаде големо признание на Македонскиве “експерти“ кој водат извонредна политика со двоцифрени камати на кредитите како никаде во светот.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom