me interesira zosto andergraund ??? Znaes li sto e ander ??? Podzemen, nekoj ne tolku poznat, ili nekoj ne toku komercijaliziran, artist koj nema reklami po internet, po tv, po radio, po vesnici i spisanija, i nasekade.Toa e underground batka.Znaci artist koj ne e tolku poznat.Ete kako na primer ->
E taka.Znaci toa e artist od amerika koj rapuva od 1993 godina i kako so gledas denes vo 2010 ima 100 gledanja na video klip.Slusas ? ok li e ? Ti se dopaga li kuko ??? Mene da .. pokraj 3te albuma singlovi i sranja pak ostana under i go nema nikade.A deckive kako legijata nikogas veke nema da mozat da bidat ANDERGROUND, oti imaat po 150 000 gledanja na internet, (poradi kvalitet,kvantitet ili forsirana reklama
), plus toa artisti kako Legijata ne mozat veke da bidat anderground oti zimaat pari od sekoj nastap.Zatoa molam ve ne go brkajte znacenjeto na underground i ondaground.Legijata se nasekade okolu nas.Kade i da poglednes, odam po ulica i gledam kako gi imitiraat legijata 15 godishni mockovci.Pa duri i ronin ne ne ostava na mira, gledam strvno i alcno se reklamira po forumi.Duri i na ovoj forum
.Toa ne e underground.Andergroundot go nema tamu kade ima 15 godishni deca i najmalku na k15tv i vashite telefoncinja na koj si pustate legija vo drustvo
.. nema loso.Uzivajte vo legijata, no ne mi vikajte deka se underground.Oni se oficijalno naj on da ground raperite vo makedonija.Duri ni saf ne bea tolku on da ground.
Jas sum si oficijalen hejter na Legijata DA, no ne seram na prazno i koga seram imam hartija za da si go izbrisam gazot.Mojta hartija e mojata logika.A mojata logika toa mi veli, ANDEGRAUND go nema ni na plazi ni na tv ... ete vidi kade go ima andergraundot so 100 gledanja . NIKADE ! Samo kaj onie sto si go sakaat.
Ete ti uste eden primer za perfektni producenti, no sepak anderground i nikoj nema pojma deka postojat, no sepak kvalitetot e superb.
A ako ve interesira makedonski anderground ete vi:
Pozdrav ... se sto sakav da kazam e deka ne se underground.Oni se veke zvezdi, i si frcat napred kon finansiskite blagodeti i opstopoznatite TV (ondagraund) problematiki.
A sto bide, nesto velevte kaj toni i deo gostuvaat ??? kade moze da videme sto muabet si napravija so toni
bas me interesira andergound raperi sto muabet si napravija so toni
????? Aj najdite mi link ako ne me mrazete tolku .... i daj educirajte gi decata.Ne vikam ne gi slusajte legijata, tuku dogovorete so sebe si kakov rap slusate