Легијата

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
ете така... мислам дека шурикен најубаво ви го обајсни она што сите сакаме да ви го кажеме. Една љубов Легија, во срцето засекогаш!

инаку незнаев за ова од албумот на Тони.... Останав без зборови... Ремек дело!

ми потекоа солзи кога го прочитав ова....
Морам да признаам дека делов и мене ме стресе целосно.
Ако сте биле во можност да го купите цд-то мора да сте го виделе ова.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Еј момци нешто слушнав дека ова немало да биде во Антички. Еден другар ми спомна дека го смениле најверојатно, така слушнал на Ексклузив. Ај ако некој нешто повеке знае, нека ми каже.

Еве се потрудив и сам најдов.
Македонската хипхоп-атракција „Легијата“ ќе го одржи својот прв концерт во Охрид, идниот вторник. Местото на случувањето ќе биде клубот Кадмо, кој се наоѓа на истоимената плажа, а почетокот е на полноќ. Атмосферата ќе ја загрее диџеј Славе, а веднаш по него се и првите гости, младите рапери „Хипхоплетика“. Специјалните гости се момците од „САФ“, кои по една година се појавуваат во стариот состав

Ѕвездите на вечерта, „Легијата“ ќе настапат во состав: Тонио-Сан (РНС), Да Џака Накот, ЛД Пистолеро, Ронин, Тазак Акабазов, Брус, Струја, Блажеј, Кемп ОД и диџеј Славе. Настапот на деветтемина хипхоп-артисти ќе трае околу два часа. Картите се по цена од 150 денари во претпродажба и 200 денари на врата, веќе можат да се набават на плажата „Кадмо“ и во истоимениот кафе-бар.

Оваа хипхоп-формација, создадена од неколку групи и соло-артисти собрани заедно, егзистира уште од 2000 година. Во периодот од 2005 до 2007 година „Легијата“ работат на снимањето на својот прв албум насловен,,Лош ден за империјата“, кој излезе во продажба на 26 Септември, 2008 година, за издавачката куќа,,103 Рекордс“ и стана еден од најпопуларните, најбарани и најслушани андерграунд хипхоп-албуми во историјата на македонскиот хипхоп. Од овој носач на звук се издвоија три синглови, проследени со видеозаписи, уличниот хит и прв сингл,,Нема ни грам сомнеж“, андерграунд-класиката,,Фактор Л“ и нивниот најпознат и најпопуларен сингл што ги освои музичките телевизиски станици и радија,,Бонус трака“.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
457
Поени од реакции
52
На плажата Кадмо ке биде.Карти има само во Охрид 150 ден, и 250 на врата.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Оваа хипхоп-формација, создадена од неколку групи и соло-артисти собрани заедно, егзистира уште од 2000 година. Во периодот од 2005 до 2007 година „Легијата“ работат на снимањето на својот прв албум насловен,,Лош ден за империјата“, кој излезе во продажба на 26 Септември, 2008 година, за издавачката куќа,,103 Рекордс“ и стана еден од најпопуларните, најбарани и најслушани андерграунд хипхоп-албуми во историјата на македонскиот хипхоп. Од овој носач на звук се издвоија три синглови, проследени со видеозаписи, уличниот хит и прв сингл,,Нема ни грам сомнеж“, андерграунд-класиката,,Фактор Л“ и нивниот најпознат и најпопуларен сингл што ги освои музичките телевизиски станици и радија,,Бонус трака“.
:) me interesira zosto andergraund ??? Znaes li sto e ander ??? Podzemen, nekoj ne tolku poznat, ili nekoj ne toku komercijaliziran, artist koj nema reklami po internet, po tv, po radio, po vesnici i spisanija, i nasekade.Toa e underground batka.Znaci artist koj ne e tolku poznat.Ete kako na primer ->

E taka.Znaci toa e artist od amerika koj rapuva od 1993 godina i kako so gledas denes vo 2010 ima 100 gledanja na video klip.Slusas ? ok li e ? Ti se dopaga li kuko ??? Mene da .. pokraj 3te albuma singlovi i sranja pak ostana under i go nema nikade.A deckive kako legijata nikogas veke nema da mozat da bidat ANDERGROUND, oti imaat po 150 000 gledanja na internet, (poradi kvalitet,kvantitet ili forsirana reklama ;) ), plus toa artisti kako Legijata ne mozat veke da bidat anderground oti zimaat pari od sekoj nastap.Zatoa molam ve ne go brkajte znacenjeto na underground i ondaground.Legijata se nasekade okolu nas.Kade i da poglednes, odam po ulica i gledam kako gi imitiraat legijata 15 godishni mockovci.Pa duri i ronin ne ne ostava na mira, gledam strvno i alcno se reklamira po forumi.Duri i na ovoj forum :).Toa ne e underground.Andergroundot go nema tamu kade ima 15 godishni deca i najmalku na k15tv i vashite telefoncinja na koj si pustate legija vo drustvo :) .. nema loso.Uzivajte vo legijata, no ne mi vikajte deka se underground.Oni se oficijalno naj on da ground raperite vo makedonija.Duri ni saf ne bea tolku on da ground.
Jas sum si oficijalen hejter na Legijata DA, no ne seram na prazno i koga seram imam hartija za da si go izbrisam gazot.Mojta hartija e mojata logika.A mojata logika toa mi veli, ANDEGRAUND go nema ni na plazi ni na tv ... ete vidi kade go ima andergraundot so 100 gledanja . NIKADE ! Samo kaj onie sto si go sakaat.

Ete ti uste eden primer za perfektni producenti, no sepak anderground i nikoj nema pojma deka postojat, no sepak kvalitetot e superb.

A ako ve interesira makedonski anderground ete vi:

Pozdrav ... se sto sakav da kazam e deka ne se underground.Oni se veke zvezdi, i si frcat napred kon finansiskite blagodeti i opstopoznatite TV (ondagraund) problematiki.

A sto bide, nesto velevte kaj toni i deo gostuvaat ??? kade moze da videme sto muabet si napravija so toni :) bas me interesira andergound raperi sto muabet si napravija so toni :) ????? Aj najdite mi link ako ne me mrazete tolku .... i daj educirajte gi decata.Ne vikam ne gi slusajte legijata, tuku dogovorete so sebe si kakov rap slusate ;)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
^
Добро до некаде си во право но кога веќе си хејтер на Легијата, кажи ми кој ги слишаш, Тони Зен и Слаткар?

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
^
Добро до некаде си во право но кога веќе си хејтер на Легијата, кажи ми кој ги слишаш, Тони Зен и Слаткар?
Od makedonskata scena slusam od malku po novoto Zile i Vali, noviot album na Miki Rastaman koj nikoj go nema.Go slusam Da De Da nivniot album NE BE NE, + Luge u Belo i Stip Hop.Bomer od Kocani i Stress od bitola od skoro go dobiv albumot.Plus starite makedonski proekti vkluceno so prviot album na dzaka koj go otepav od slusanje.
Inace si slusam americki rap (x-clan, kukkoo, finsta bundy, concrete mob, ran reed, frankenstein, godfather don, graphidi logic, hobo junction, ill all scratch, lewis parker, labtekwon, mood, munk wot da funk, atcq, lons, nots click, raw breed, down south, dirty face angels, pwos, zig zag, frankie cutlass, ugo i iljadnici drugi proekti od 1993 do 1995) plus slusam instrumentalen jazzy/be-bop/boom bap/trip hop stil na rap bit kako na primer dj shadow, dj krush, vpd, i drugi ..
Slusam razlicen stil na rap.Jas sum kolekcioner i imam iljadnici iljadnici albumi izdadeni i ne izdadeni.Komuniciram so producenti kako frenki katlas i eden od producentite na lons.Komuniciram so naj razlicni DJ i imam planina od albumi singlovi EPa LPa ... okolu 200 GB materijal od 1993 do 1998 godina izdaden i ne izdaden, koj sum go sobiral ovie 10 godini.
Bi mozel da ti pustam da cues i da vides za sto zboram.Zatoa sum napisal i kniga.I koga nesto zboram sekogas go zboram so osnova.
Ajde probaj cuj go slednovo i ke vides sto se ima vo rap muzikata okolu vas.
I znam deka temava e za legijata, no bidejki mi pobaraa da cujat sto pocituvam ete vi pustam i obekam deka poveke nema da zboram za drugi grupi na temata LEGIJA.

uzivajte vo rapot i barajte poveke .. oti ne e samo toa sto vi go servirat .. ima nesto poveke sto pociva dolu vo ANDERGROUNDOT !!!! Ete toa e anderground sto jas ti go pustiv i napisav.Site tie grupi nitu si gi cul nitu si znael deka postojat.No tie se andergraund.

I ete ti specijalen pozdrav so ova nesto_Ova e cest, da se stavi vakov video klip od 1994 godina na temata LEGIJA.Oti ako jas ne vi pokazam drug sigurno nema da vi pokaze sto se se krie vo rapot.Nekoj drugi ne sakaat da znaete sto se ima, za da ne gi otkriete kradenite idei, semplovi, i celi bitovi.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
@DJ-93'Slaughter

Вака. Тебе неможе никој да ти се меша каква музика слушаш го почитувам и јас тој рап, но не сум заразен со истиот. Од кога потпиша со МНА, ве слушам како Легијата тргнале по парите, издаваат повеке видео записи, песните идат све почесто итн. Размисли, ако Легијата не направиле никаков прогрес и го задржеле стилот на рапување, текстовите и битовите како оние во 2000 уште кога се оформија,(зборам за првиот состав) оваа група денес ке ја знаеа 20 души. Андерграунд, значи стилот треба да биде далеку од комерцијален, а поблиску до хард кор. Можеби последниве песни им се повеке за здивуење, со одлични текстови и видеа, одколку оние во минатото. Легијата до сега имаат ебани 4 видео записи, Фактор Л, Бонус Трака, Иди у Курац и Нема ни грам сомнеж, кој се напраени придржувајки се до својот стил. Албумот Лош ден за империјата се чекаше 3 години за да излезе. Добрите нивни траки кој ги слушаме ние во секојдневието те тераат да даеш 20 денари да отидеш во компјутерница(пошто дома немаш интернет) и да напишеш ту бе како за оваа немаше спот, барем на тв ке ја слушав и гледав барем еднаш во денот ( знам зашто пред некоја година и јас тоа го правев). Побарувачката кон нив е огромна, луѓе сакаат и поштуваат таков рап. Реков, можеби стилот на последниве песни е за нијанса изменет од другите нешто постари, а сосема изменет од оној на почетокот, но доколку не се изменел до денес тој рап и мене би ми здосадил. После толку ислушани песни кој се темни, црни, прљави да кажам, посакував и јас некоја да слушнам, со која би направиле "Бум".

Значи ако Саф им доаѓаат на настап како гости, а сите знаеме што треба да се, за да им дојдат Саф, тоа е од огромна почит. Едни од малкуте кој останаа да го држат стилот, (добро заедно со Днс). Има и некој други, но се светлосни години зад Легија во секој поглед. Значи со ова сакам да ти кажам дека почитта која ја добиваат од Саф не е за џабе, туку како единствени наследници на Саф(така да се изразам) се Легија и само Легија. Прочита ли за она компилационото цд направено од многу траки ширум целиот свет. Тамо има и песна од Легијата, а цдто мислам дека беше насловено, нешто као Андерграунд хитови или незнам као беше. Тој што го направил тоа е многу постручен од мене и тебе. Стилот на песните до сега на Легија им е 90% андерграунд, е сеа нормално е да се напраи некоја трака со друг стил, изменет, испробувани нови работи и сл. И за крај, земи и види дали има некоја Андерграунд екипа во Македонијава шо може барем да им парира до некаде на Легијата во правење на квалитетен рап проследен со одлични текстови, одлични рими, а стилот да е оној подземниот.:)

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Еј момци нешто слушнав дека ова немало да биде во Антички. Еден другар ми спомна дека го смениле најверојатно, така слушнал на Ексклузив. Ај ако некој нешто повеке знае, нека ми каже.

Еве се потрудив и сам најдов.
Македонската хипхоп-атракција „Легијата“ ќе го одржи својот прв концерт во Охрид, идниот вторник. Местото на случувањето ќе биде клубот Кадмо, кој се наоѓа на истоимената плажа, а почетокот е на полноќ. Атмосферата ќе ја загрее диџеј Славе, а веднаш по него се и првите гости, младите рапери „Хипхоплетика“. Специјалните гости се момците од „САФ“, кои по една година се појавуваат во стариот состав

Ѕвездите на вечерта, „Легијата“ ќе настапат во состав: Тонио-Сан (РНС), Да Џака Накот, ЛД Пистолеро, Ронин, Тазак Акабазов, Брус, Струја, Блажеј, Кемп ОД и диџеј Славе. Настапот на деветтемина хипхоп-артисти ќе трае околу два часа. Картите се по цена од 150 денари во претпродажба и 200 денари на врата, веќе можат да се набават на плажата „Кадмо“ и во истоимениот кафе-бар.

Каков спектакуларен хип-хоп настан само ќе биде .... :vozbud:

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.811
Поени од реакции
7.119
:) me interesira zosto andergraund ??? Znaes li sto e ander ??? Podzemen, nekoj ne tolku poznat, ili nekoj ne toku komercijaliziran, artist koj nema reklami po internet, po tv, po radio, po vesnici i spisanija, i nasekade.Toa e underground batka.Znaci artist koj ne e tolku poznat.Ete kako na primer ->

E taka.Znaci toa e artist od amerika koj rapuva od 1993 godina i kako so gledas denes vo 2010 ima 100 gledanja na video klip.Slusas ? ok li e ? Ti se dopaga li kuko ??? Mene da .. pokraj 3te albuma singlovi i sranja pak ostana under i go nema nikade.A deckive kako legijata nikogas veke nema da mozat da bidat ANDERGROUND, oti imaat po 150 000 gledanja na internet, (poradi kvalitet,kvantitet ili forsirana reklama ;) ), plus toa artisti kako Legijata ne mozat veke da bidat anderground oti zimaat pari od sekoj nastap.Zatoa molam ve ne go brkajte znacenjeto na underground i ondaground.Legijata se nasekade okolu nas.Kade i da poglednes, odam po ulica i gledam kako gi imitiraat legijata 15 godishni mockovci.Pa duri i ronin ne ne ostava na mira, gledam strvno i alcno se reklamira po forumi.Duri i na ovoj forum :).Toa ne e underground.Andergroundot go nema tamu kade ima 15 godishni deca i najmalku na k15tv i vashite telefoncinja na koj si pustate legija vo drustvo :) .. nema loso.Uzivajte vo legijata, no ne mi vikajte deka se underground.Oni se oficijalno naj on da ground raperite vo makedonija.Duri ni saf ne bea tolku on da ground.
Jas sum si oficijalen hejter na Legijata DA, no ne seram na prazno i koga seram imam hartija za da si go izbrisam gazot.Mojta hartija e mojata logika.A mojata logika toa mi veli, ANDEGRAUND go nema ni na plazi ni na tv ... ete vidi kade go ima andergraundot so 100 gledanja . NIKADE ! Samo kaj onie sto si go sakaat.

Ete ti uste eden primer za perfektni producenti, no sepak anderground i nikoj nema pojma deka postojat, no sepak kvalitetot e superb.

A ako ve interesira makedonski anderground ete vi:

Pozdrav ... se sto sakav da kazam e deka ne se underground.Oni se veke zvezdi, i si frcat napred kon finansiskite blagodeti i opstopoznatite TV (ondagraund) problematiki.

A sto bide, nesto velevte kaj toni i deo gostuvaat ??? kade moze da videme sto muabet si napravija so toni :) bas me interesira andergound raperi sto muabet si napravija so toni :) ????? Aj najdite mi link ako ne me mrazete tolku .... i daj educirajte gi decata.Ne vikam ne gi slusajte legijata, tuku dogovorete so sebe si kakov rap slusate ;)
Јас не мислам да разглабувам што е андергрануд,кој се,кој не се..Ама,објасни ми.Каде пишува дека за да си андерграунд,треба да нема информации за тебе на интернет и весник?Не биди смешен.Весник објавува настани,ако имаат концерт,нормално ќе се објави.Во весник се објавуваат и хардкор панк d.i.y. свирки,така да тој муабет не ти држи и е премногу детски за некој што се разбира во музиката што ја слуша;)+тој што го постира што имал само сто гледања на јутуб,а постои од 93..Извини,ама доброто нешто се шири по луѓето,нели?

Бек он д топик,иако легијата ги има за мене најомилената рап мкд група,стр2..Не ми се допаѓаат воопшто како целина,како легија.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
abe drugar :) :) :) prodolzi ponatamu ... te cekat koncerti na legijata, gostuvanja po emisii, intervjua i naslovni po vesnici i spisanija... obrni vnimanie na toa ne na mene .. jas teram moja rabota a ti tvoja ... Slednoto gostuvanje na legionerite e vo Ohrid ... nemoj da go propustis :) ....

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
abe drugar :) :) :) prodolzi ponatamu ... te cekat koncerti na legijata, gostuvanja po emisii, intervjua i naslovni po vesnici i spisanija... obrni vnimanie na toa ne na mene .. jas teram moja rabota a ti tvoja ... Slednoto gostuvanje na legionerite e vo Ohrid ... nemoj da go propustis :) ....
Ќути! Откако почнаа олку често да се појавуваат во Ексклузив не би ме изненадило да ги видам на насловна на Свет или Крема :kesa:

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Ќути! Откако почнаа олку често да се појавуваат во Ексклузив не би ме изненадило да ги видам на насловна на Свет или Крема :kesa:
e de bre :) zarem ne si go videl dzaka nakot oblecen kako rendzer na naslovna vo eden vesnik + gratis ti davat CD :) ... i posle koga go pustiv cdto moderna vojna, i koga cuv kako vrega artisti od provincija si kazav jasna e rabotata ... mi stana odvraten .. + renzer na naslovna strana :) so sukanici :) ... daj najdete go toa da go videme i posle mi kazete deka se andergraund a ja preplavuvaat medijata nasekade .. jas ne sum u makedoniaj ne mozam da se vratam imam problemi so zakonot no siguren sum deka imalo uste takvi ispadi koi malite deca ne gi raspoznavaat ne gi razbiraat sto znacat ... za zal .. no ke dojde i nasiot moment .. momentot na artistite koi razbiraat nekoi raboti koi drugite gi sokrivaat ... ne deka ne gi razbiraat ;) .... sepak najdi go toj vesnik i vidi kolku e sexy dzaka vo futuristicna voena obleka :) :) strava ej :)

haha go najdov brat :) ete go :)

Jas ne mozam da se zamislam sebe si kako tvrdokoren artist koj pocnal so pesni kako KOGA JAGNINJATA KE STIVNAT, 7te SMRTNI GREVOVI, POVTORNO DOVAGANJE i dr, znaci da pocnam so takov rap i na krajot da zavrsam na naslovna pokraj JESSICA ALBA :) :) :)

Znaci da ne zborime mnogu ... deckive si imaat perfektna reklama, uspevaat da ja preplavuvaat medijata so sobstvenite dela oti imaat premnogu dela .. ete dzaka pocna sekoja godina da si vadi po edno albumce ... za tonjo san nema da zboruam mnogu oti delumno go pocituvam najveke od site so brus ... no ke pocnat i drugive da si vadat po albumce na godina ... pa ke imaat album plus gratis eden ne izdaden :) i taka ke kandidiraat nasekade so izgovor deka rabotele najveke .. ok .. no kvantitet ne se meri so kvalitet i obratno ... zatoa racete dole za zverot .. ili racete gore :) se edno mi e :) vazno prifatete ... anderot ne postoi na korica od spisanije i na sekade : internet, spisania, vesnici, tv, radio, forumi (ronin e dokaz) i tako dalje ... :) toa e toa ....

MIR :)

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
e de bre :) zarem ne si go videl dzaka nakot oblecen kako rendzer na naslovna vo eden vesnik + gratis ti davat CD :) ... i posle koga go pustiv cdto moderna vojna, i koga cuv kako vrega artisti od provincija si kazav jasna e rabotata ... mi stana odvraten .. + renzer na naslovna strana :) so sukanici :) ... daj najdete go toa da go videme i posle mi kazete deka se andergraund a ja preplavuvaat medijata nasekade .. jas ne sum u makedoniaj ne mozam da se vratam imam problemi so zakonot no siguren sum deka imalo uste takvi ispadi koi malite deca ne gi raspoznavaat ne gi razbiraat sto znacat ... za zal .. no ke dojde i nasiot moment .. momentot na artistite koi razbiraat nekoi raboti koi drugite gi sokrivaat ... ne deka ne gi razbiraat ;) .... sepak najdi go toj vesnik i vidi kolku e sexy dzaka vo futuristicna voena obleka :) :) strava ej :)
Знам бе знам го купив Прирачникот за модерна војна туку не памтам дека бил облечен као ренџер на насловна у нешо црно беше облечен памтам.

Ете ете добро сум памтела :)

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.811
Поени од реакции
7.119

Гледај,јас те сфаќам што сакаш да кажеш за легијата, и може по некои стандарди кога се работи,си во право уствари.И сфаќам дека сакаш да кажеш,дека тоа не ги прави неквалитетни,туку не ги прави андерграунд колку што кажуваат дека се.Ама општо гледано,нема зашто да нема статија за нечив концерт,издание или нешто,во весник,сепак.Зашто,во тоа,не се директно вклучени тие ликови.+не знам зашто би немало статија дека на тој и тој ден има промоција на нечиј албум,само зашто биле андерграунд...?Весниците,следат се,во нивна корист е.+кога има некаква реклама,се жалите зашто нема,кога немаше НИКАКВА ќенкавте дека нема.Не зборам конкретно за тебе,туку за сите.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Гледај,јас те сфаќам што сакаш да кажеш за легијата, и може по некои стандарди кога се работи,си во право уствари.И сфаќам дека сакаш да кажеш,дека тоа не ги прави неквалитетни,туку не ги прави андерграунд колку што кажуваат дека се.Ама општо гледано,нема зашто да нема статија за нечив концерт,издание или нешто,во весник,сепак.Зашто,во тоа,не се директно вклучени тие ликови.+не знам зашто би немало статија дека на тој и тој ден има промоција на нечиј албум,само зашто биле андерграунд...?Весниците,следат се,во нивна корист е.+кога има некаква реклама,се жалите зашто нема,кога немаше НИКАКВА ќенкавте дека нема.Не зборам конкретно за тебе,туку за сите.
gledas :) ti si mal i ne znaes :) .. no koga imase polnokna misa vo 2003 godina nemase takva enormna reklama kako denes .... tuka togas igraese ljubovta .. trcas, pituvas, pa se javuvas do skopje da pitas koga kade kako ... a ne denes :) Tup reklama i utre ajdeeeeeeeeeeeee 2500 dusi na koncert :) .. znaci denes nema ljubov vo rabotite koi se rabotat ... znaci ne e potrebna tolku reklama.Tuku da nateras narodot bez da znae da ti dojde ... a ne ti da trcas i da go vikas ELATE MI NA KONCERT .. kako sto pravi ronin 2 stranici nazad ne kani na koncert vo ohrid .. sramota be brat .... Ne bea taka rabotite vo minatoto ... ljubovta igraese poveke ... trcavme i se sobiravme i zboruvavme za nastanite koi dovagaat ... a denes se e komercijala i reklama .... a da receme BOMER ?!?! Si cul nesto od nego .... aj da ne pustam na temava odi na youtube i najdi nekoja pesnicka od bomer ... cuj ja pesnata GOLTAJKI BOLKA ... lirika strasna, istinski text od krotok decko .. no sepak nikade ne napravil takva reklama za da si go reklamira svojot album ... ok .. ne moze da se meri bomer so dzaka vo izdadeniot materijal .... no stom dzaka dobil tolku respekt, zosto pak i bomer da ne dobie a ???? no ... muabetov bese za reklamata .... uzivaj :) mal si i rastes vo vreme na bukvalna dominacija na tehnologijata/parata/ i komercijalnite pretenzii na homo sapiens artistite ;) ... na vremeto ne bese taka ... na polnokna misa odevme za da skokame i da cueme sto poveke artisti ... a denes legijata se reklamiraat samo sebe .. dokaz za toa e edno intervju kade sto go pitaat RONIN nesto okolu muzikata i on vika mi se gadi od vas daj slusajte kvaliteten makedonski rap i odma mi gi rede str2 grinaut i legijata kako celo ... i site se smejat kako debili demek aaaa uuu ... ako bese raper so moral oti ne dadese pocit za STIP HOP ili DA BE DA ili starata ekipa LUGE U BELO !! i tako dalje ... ne .. tuku samo sebe si se reklamiraat .. nogu egoisticno i sebicno e toa ;) ... ke naucis ;) .. pozadi perdeto na moralot se krijat nogu dispozicii na subjektivinot karakter na odredeni licnosti ;) .... daj si vreme i ke razberes ... ti davam 3 godini ;) .. i ke razberes se :) .... pozdrav ... i sekogas koristi ja logikata .. no :) i logikata ne sekoj ja ima ;) .. toa e talent ili darba ... nesto takvo .. no sepak treniraj ja logikata ;) .... i taka ke razberes deka moralna licnost sekogas ke dade pocit na artistot do niv .. mozebi AGO :) oti ago bese toj koj trcase okolu polnokna misa i tako dalje .....

Kajgana Shop

На врв Bottom