Димитриос: Обама како Александар Македонски

• Креатор на темата Креатор на темата tomislav1978
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
Поглаварот на грчката црква во Америка му порача на претседателот Барак Обама да го следи примерот на Александар Македонски и да помогне во решавањето на проблемите на Грција.
Архиепископот Димитриос се надева дека Обама ќе следи „брилијантниот пример на Александар“ Македонски помагајќи и на Грција „да го пресече Гордиевиот јазол“ на нерешени прашања - потсетувајќи на легендата во која Александар решава тежок проблем со храбра акција.
„Ќе и кажам на Мишел (сопругата) дека ме споредија со Александар Велики“, рече претседателот Обама, на приемот што Белата куќа го организираше по повод Денот на независноста на Грција, на кој присуствуваа 200 гости, многу грчки Американци, од Чикаго родниот град на претседателот.
„Ќе видам дали тоа ќе ми донесе малку повеќе почит дома. Таа знае дека во домот се уште е шеф“, продолжи Обама, кој во посериозниот дел од разговорот рече дека многу од основачите на Америка ја проучувале грчката историја и оти водич им биле античките текстови.
Меѓу нерешените прашања е и името Македонија, потсетува АП и наведува дека Грција го блокираше приемот во НАТО.

Gvujo kaj ti e pismoto....

Поглаварот на грчката црква во Америка му порача на претседателот Барак Обама да го следи примерот на Александар Македонски и да помогне во решавањето на проблемите на Грција.
Архиепископот Димитриос се надева дека Обама ќе следи „брилијантниот пример на Александар“ Македонски помагајќи и на Грција „да го пресече Гордиевиот јазол“ на нерешени прашања - потсетувајќи на легендата во која Александар решава тежок проблем со храбра акција.
„Ќе и кажам на Мишел (сопругата) дека ме споредија со Александар Велики“, рече претседателот Обама, на приемот што Белата куќа го организираше по повод Денот на независноста на Грција, на кој присуствуваа 200 гости, многу грчки Американци, од Чикаго родниот град на претседателот.
„Ќе видам дали тоа ќе ми донесе малку повеќе почит дома. Таа знае дека во домот се уште е шеф“, продолжи Обама, кој во посериозниот дел од разговорот рече дека многу од основачите на Америка ја проучувале грчката историја и оти водич им биле античките текстови.
Меѓу нерешените прашања е и името Македонија, потсетува АП и наведува дека Грција го блокираше приемот во НАТО.

Болдираното: Ова е грешка во преводот или навистина тој рекол дека Александар Македонски и помогнал на гејлада? Зарем не бил тој од гејлада? Ова испаѓа како странец... хахаха се заебал овој. :pos2:

Ако некој треба да пишува писмо, соодветен е поглаварот на МПЦ.

А за другиот дел од писмото...
charlize_theron-ass_kiss.jpg

И што да му пише во писмото....Обама друже овие(Гејците) те лажат,Александар не бил црн како тебе:kesa:.....

И овој попов сака да ја изолира Грција.

Мене изјавата на попчето-нацист не ме загрижува толку многу колку што ме загрижува изјавата на дрогираниот Нимиц:

"I think that in due time this US administration will present its view and we should leave it up to [the United States] to answer this question," Nimetz said.

http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/en_GB/features/setimes/features/2009/02/16/feature-03

А најмногу ме загрижуваат тројанските магариња дома - Бранко Црвенковски и компанија, ете сега со појачување во ликот на Љубе Бошковски.

Мислам дека токму САД го менаџираат однесувањето на Македонија.
Некое 6 сетило така ми кажува.

Како Обама да решава нешто.

Некој и него го наместил..

Он ќе игра како што ќе му свири тој што го подигнал,а не некое си попче кое место крст носи обрната свастика.

Мислам дека токму САД го менаџираат однесувањето на Македонија.
Некое 6 сетило така ми кажува.

се согласувам ..
и имам страшна теза околу сето тоа ... но нема да отворам муабет за тоа ...
ќе почекам после избори :wink:

Така е Обама! Скини им ги змијоглавите на тоа грдите слави! Мајката карпатска нивна!

clashofthetitanicegos.jpg

Еве го видеото

Koja bruka se Danajcive ne mi se veruva C C C

NO COMENT

USA e vo najteska kriza EVER i Obama ke resava nesto zamarajki se ovde so nas balkancite :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Ova moze da e kontraefekt na Danajcive ke vidite ako ovoj ciganot Obama uvidi deka onoj popot e u USA samo radi korist,ali veruvam deka go ima otceneto zaedno so 50 cent kako minister za kultura :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Пак си останувам на тоа дека, нацистов го направи Александар Велики странец во очите на Гејците. :vozbud:

Popov gi izmesal brzinite."Bik koji sedi"ne bi mozel da bide Aleksandar veliki.Gordieviot jazol,kako Aleksandar veliki,moze, i ke im go presece na komsiive, samo Pavle Vaskopulos.Toj e potomok na slavniot Aleksandar Makedonski.Pisuva i vo starite,ama novi knigi treba da citaat i popovite i Amerikancite.:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom