Бугарското предавство на Делчев

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Bratot, гледам имената на македонските комити. Какви фамилии имале и со каква кирилица пишувале. Заклјучоци не сум правил.
Според писмото во изданијата на македонските друштва, можеме да заклучиме дека 1/3 биле Руси.

Тоа што голем дел од македонската револуционерна интелигенција се здобила со образование во Бугарија, не ги прави помалце Македонци или повеќе Бугари.

Не се обидувај, барем не на тие што малку повеќе се запознаени со историјата и приликите, да манипулираш со тенденциозни интерпретации затоа што си смешен.
Такви ситни пропагандни фрагменти на кои се обидувате да поентирате се залудни и лесно кршливи, доколку тоа беа вистински аргументи одамна ќе ја докажевте својата поента, очигледно ја користите за да ги храните своите повредени национални суети од неуспехот кој го доживувате.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Пробајте да се задржите по темата.

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
од неуспехот кој го доживувате.
Bratot, гледам многу си ербап кога е ножот во твои раце.

Ако си маж, дојди на независен македонски форум и се обидај да ги заштитиш твоите тези.

На твојот начин и баба знае.

Јас ти предлагам место на дуел форумот ВОДЕНИЦА. Од два дена модератор таму е Афион, ти го знаеш и јас го знам. Верувам ќе биде безпристрастен.

Чекам те!
Ако сакаш и другаде може.

Ако не си маж, избриши го постот и да заборавиме.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Немам намера да им носам популарност на други форуми, ниту имам одвишок време на располагање за да бидам активен насекаде.
Особено што немам намера да го занемарувам моето учество на овој форум, за вие да добиете повеќе простор на истиот.

Секогаш ќе постојат пропалици како тебе кои ќе се обидат да го скријат неуспехот зад други фактори.
Интересно е, што истото го правите и на другите форуми, секаде се жалите и никаде не ви одговара.

На крајот, аргументите кои се одговор на вашите пропаганди стојат заедно со вашите, веќе 5 години на форумов, а она што вие го правите со повторно отварање на идентични теми, за да се заборави претходниот ваш неуспех.

Погледни ја својата пропаганда пред 5 години и денес. Неуспехот кој го доживувате од година во година се издига како Кинескиот ѕид.

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Знаев дека ќе ја одбиеш поканата, ама сакав да пробам.
Јас пред пет години не знаев што е тоа форум. Зачленет сум за прв пат на 20 август 2008 г. на Идивиди.

Кога мажот во тебе порасте и добиеш смелост јави ми. Ќе те чекам.

Лажи ги спокојно до тогаш твоите верници.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Хаха :) Добар си.

Под овој ник, да секако.

А дотогаш одеше на семинарите организирани од Каракачанов за подготовка пред настап. Жити се’, порасни!

Истава песна ја пееше на Идивиди, сега на Кајгана, утре на Воденица, задутре каде?

Јас сум повеќе од убеден дека со користење на аргументите кои се на Кајгана може СЕКОЈ да те стави во ред, впрочем, тоа и се случува, зарем мислиш дека со префрлање на дискусијата на други форуми ќе бидат користени други аргументи?
Нема.

Дали тоа го правам јас или моите колеги од другите форуми, нема ама баш никакво значење.

И ти тоа добро го знаеш, меѓутоа си викаш, чим и онака ми е пресудено, барем да глумам лудило и да ги фаќам на кондиција Македонциве, да ме бркаат по разни форуми и така до бескрај.
За жал, сите ние имаме и приватни животи за водење, отколку да се занимаваме со платени агитатори.

Нема да кријам дека ѕирнав на форумот воденица и што да видам, додека Итар Пејо ве пердаши со аргументи, вие го пцуете. После ќе ве санкционираат, па ќе тврдите дека поради јаките аргументи ве цензурирале.

Типична бугарска приказна.

Ако ти се дискутира овде, повели.
Ако не... дојди под друг ник :)

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Не сум мазохист, јас да пишам ти да бришеш.

Само ми објасни зошто треба да се докажува како се нарекувале Македонците во минатото преку странски весници, а да не ги прашаме самите Македонци.

Ете сега пример - на Мисирков, Македонецот на 20 век, ли да веруваме или на 1000 новинари кои никогаш не стапнале во Македонија?

Само не ми е јасно зошто сакаш да ги лажеш македончињата. Каква корист имаш од тоа твоите сонародници да веруваат во химери?

Чао засега!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Не ти поминуваат таквите хистерични обвинувања. Сите добро знаат и впрочем имаат сеуште увид во постоечките дискусии, дека вашите постови кои се однесуваат на темите стојат непречено.

Како што кажав и претходно, а како што можат да потврдат сите македонски модератори на останатите форуми, кога го губите тлото под нозете почнувате да инсинуирате и лажете дека некој ве брише па затоа демек не ви се гледаат аргументите.

Да биде ова уште потрагично, не успеавте истите наводни докази да ги презентирате ниту од своите бугарски пропагандни сајтови! Зарем и таму Братот ве бришел?

Очевидно е Каснакоски, дека вашата пропаганда доживува колапс.

Затоа престани да ги манипулираш членовите на нашите и вашите форуми дека сте способни да дискутирате.
Да беше обратно, немаше да праќате спамери провокатори кои создаваат јузери за една употреба - „да им го расипам денов на Македонците со тоа што ќе ги опцујам и да дефокусирам тема бидејќи Каснакоски е ставен на мака.“

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Кој бе брише?

Имав прашање, не добив одговор.
Сакате да го препорачате Братот како Сестра или што?
Дадете ми возможност да одговори!!!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Немаш ниту едно мислење избришано.

Пак те фаќа хистерија гледам па смешни провокации. За жалење си.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Bratot, гледам многу си ербап кога е ножот во твои раце.

Ако си маж, дојди на независен македонски форум и се обидај да ги заштитиш твоите тези.

На твојот начин и баба знае.

Јас ти предлагам место на дуел форумот ВОДЕНИЦА. Од два дена модератор таму е Афион, ти го знаеш и јас го знам. Верувам ќе биде безпристрастен.

Чекам те!
Ако сакаш и другаде може.

Ако не си маж, избриши го постот и да заборавиме.
Хаха :) Добар си.

Под овој ник, да секако.

А дотогаш одеше на семинарите организирани од Каракачанов за подготовка пред настап. Жити се’, порасни!

Истава песна ја пееше на Идивиди, сега на Кајгана, утре на Воденица, задутре каде?

Јас сум повеќе од убеден дека со користење на аргументите кои се на Кајгана може СЕКОЈ да те стави во ред, впрочем, тоа и се случува, зарем мислиш дека со префрлање на дискусијата на други форуми ќе бидат користени други аргументи?
Нема.

Дали тоа го правам јас или моите колеги од другите форуми, нема ама баш никакво значење.

И ти тоа добро го знаеш, меѓутоа си викаш, чим и онака ми е пресудено, барем да глумам лудило и да ги фаќам на кондиција Македонциве, да ме бркаат по разни форуми и така до бескрај.
За жал, сите ние имаме и приватни животи за водење, отколку да се занимаваме со платени агитатори.

Нема да кријам дека ѕирнав на форумот воденица и што да видам, додека Итар Пејо ве пердаши со аргументи, вие го пцуете. После ќе ве санкционираат, па ќе тврдите дека поради јаките аргументи ве цензурирале.

Типична бугарска приказна.

Ако ти се дискутира овде, повели.
Ако не... дојди под друг ник :)
Хаха, Брат "коскенава птичка" од многу пердашење овде на Кајгана решила да се престори во Biljana_Gjorbunarska и да одлета на "Воденица", па уште таму те кани на "дуел" демек..?!?

:pos2::pos2::pos2:

Ај што никако да си го откријат потеклото, пардон "произходот", туку по се изгледа не се сигурни ни кој пол се.
Од сега кога некој ќе ви рече дека е Бугарин веднаш прашајте го дали тоа му значи машко, женско или нешто помеѓу... ХЕРМАФРОДИТ?!?
:pos::pos::pos:

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
Братот имал многу работа. Па дојди ти тогаш?
Зошто никој не смее да се јави на слободен форум?
Појави се Котлето те лупав едно убаво па побегна под крилото на Братот да се криеш.

Ако си многу ербап и тебе те чекам.
Ајде да те видиме.

Ч Е Н Т О

Методија Андонов
Член од
3 јули 2008
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.612
Kasnakoski напиша:
Појави се Котлето те лупав едно убаво па побегна под крилото на Братот да се криеш.

Ајде да те видиме.
Кого тоа ти си "лупал" бе токмаче едно неписмено?
Од што сум те ЛУПАЛ овде ти се уарнило изгледа па си решил наместо Коскена птица со ѓоа машки пол да се престориш во некаква си ѓоа-женска Biljana, за да изгледа поприродно кога те дуфтаат на другите форуми.
Еееее, мизеријо една неарна и ХЕРМАФРОДИТСКА, за жалење си бре.

На котле имам 17 поста вкупно бе абдал, и сум со истиот ник за да знае секој кој сум, а не како тебе да се престорам во ХЕРМАФРОДИТ!
Плус тоа јас имам НОРМАЛЕН ЖИВОТ бе неарен.
Си имам семејство, пријатели, обврски вакви-такви и немам време да се замарам со ментални случаи како тебе овде по цел ден.
Како што гледаш и самиот регистриран сум овде 6 месеци пред тебе а имам само половина и помалку поста од тебе, и тоа од тие што ти се оставени, ич да не ги броиме сите оние глупости што ти се избришани низ овие 2-3 години.
А па на другине форуми и под овој ник, и под Biljana што да ти расправам ИЉАДНИЦИ постови имаш, и секој ден си редовен спамер и трол на сите теми!
Тоа е показател само за неверојатното ниво на твојата фрустрација и искомплексираност.

Оди лечи се со време, и во меѓувреме одлучи се дали си машко или женско, па и тој проблем реши си го.
Има денеска по светот секакви операции се прават, не е убаво вака да страдаш и да си ги продлабочуваш психо-соматските пореметувања со катаден тролување на форуми.

Ако сакаш еве тука на Кајгана мислам дека ќе може една тема да отвориме само за тебе, па да собереме и троа доброволни прилози да ти помогнеме ако треба да се оперираш за да бидеш или МАШКО или ЖЕНСКО, а не забеган ХЕРМАФРОДИТ задоен со национал-шовинизам.
:smir:

Член од
8 ноември 2008
Мислења
2.172
Поени од реакции
1.266

Ајде да те видиме.
Каков е тој слободен форум? Овој, демек, не е слободен? Кој е окупаторот на форумов, штом не е слободен? Кој раководи со другите форуми што ги нарекуваш слободни? Или тие немаат модератори? Па ослободете го и овој форум, како што сте не “ослободиле“ во 1941-та! Само нижите порази на сите полиња, па некој после ви е виновен - не ви дозволувал да лажете...

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Лелее какви глупаци ццц :nesum::tapp::kesa::nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom