Нато и ЕУ или Името?

Нато и ЕУ или Името ?

• Вкупно гласачи
    182
  • Гласањето е завршено на .
Член од
7 февруари 2009
Мислења
237
Поени од реакции
23
Еве за што се работи, пренесено од Дневник .Истото го пишува и Вечер и Канал5.

Грција си ја симна маската
На Грција и смета и македонскиот народ
Грчката министерка Бакојани во петокот преку писмо ја одбила иницијативата на министерот Милошоски

Па сега види ти дали и име нема да ни мењаат. И презиме и народ, се по списку. Значи џабе е верглањето за европска Македонија. А просперитет, ако имаме ќе имаме и така и вака.
e sega ne zafrkavaj,pa neli samo imeto e predmet na pregovori.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.781
Поени од реакции
12.248

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
По ново, сега и Македонскиот народ треба да има географска одредница, според Бакојани.

Ако некој сè уште макар и помислува дека треба да се попушта, слободно нека ги пакува куферите и нека заминува од Македонија, зашто е веќе продадена душа.

Член од
7 февруари 2009
Мислења
237
Поени од реакции
23
Ако ти е прашањево озбилно, еве ти одговори
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2373403&postcount=234
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2371284&postcount=149
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2370965&postcount=129

Ако си ги читал, тогаш ти е јасно. Или не?
brat mene mi e jasno. prasanjeto bese postaveno so ironija.
ostanatite neka procitaat koi celo vreme trubat po forumov deka samo imeto e predmet na pregovori,a paketot deka e izmislica na mirka,janko i milenko.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.781
Поени од реакции
12.248
brat mene mi e jasno. prasanjeto bese postaveno so ironija.
ostanatite neka procitaat koi celo vreme trubat po forumov deka samo imeto e predmet na pregovori,a paketot deka e izmislica na mirka,janko i milenko.
Епа извини. Не знам више кој провоцира, кој .. ме сфаќаш. Затоа и таков ми беше постот :smir:. Но искористив постирајќи и јас да препрочитам од линковите што се беше досега напишано, ретро :wink:

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Бакојани не знае што зборува, тие нас ќе ни го сменеле идентитетот. Не знае таа дека Фрчко и Рада ќе не внесат во НАТО, со гаранции за името, идентитетот, и плус 10 години данок во крв ќе ни плаќа Грција.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.781
Поени од реакции
12.248
Фрчко и Рада ќе не внесат во НАТО, со гаранции за името, идентитетот, и плус 10 години данок во крв ќе ни плаќа Грција.
И плус 5 години гаранција на резервни делови.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Бакојани не знае што зборува, тие нас ќе ни го сменеле идентитетот. Не знае таа дека Фрчко и Рада ќе не внесат во НАТО, со гаранции за името, идентитетот, и плус 10 години данок во крв ќе ни плаќа Грција.
Знае многу добро што збори Бакојани,си се зезнал тука,тоа е политика брат поставена на цврсти темели и кој и да е на власт не ја менуваат..за разлика од нашиве комуњарски створења што се прскаат дека за 2 месеца ќе влеземе во НАТО,али како...?
одговорот е јасен,ќе не продадат за шака евра ич око нема да им трепне...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.781
Поени од реакции
12.248
Не се само "комуњарските". Оваа изјава од властите исто загрижува
Конечниот збор за името треба да биде потврден на референдум
Во Македонија ова е национално прашање и ние цениме дека главниот збор за конечната одлука за каков било можен компромис треба да биде верификуван и потврден од граѓаните на референдум. Било какви додавки или придавки, не е вкусно да се лицитира со нив, бидејќи не носи корист - изјави министерот.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
и кажете ми откога ќе "влеземе" во ЕУ и НАТО-ШТО ЌЕ БИДАМ ЈАС????????ЕВРОПЕЕЦ.ОК- А кога ќе се распадне ЕУ тогаш ЈАС што ќе бидам???????
АТЛАНТИДА(изгубена нација)
НЕ САКАМ ДА БИДАМ ЕВРОПЕЕЦ---------------ЈАС СУМ МАКЕДОНЕЦ

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Не се само "комуњарските". Оваа изјава од властите исто загрижува
Конечниот збор за името треба да биде потврден на референдум
Да, на овој начин обичниот човек ќе има право да реши дали сака да му се смени името на државата и нацијата, за разлика од пред 15-тина години, кога името ни беше сменето без наше знаење и без наша дозвола.

Значи, ако дојде воопшто до тој степен, народот ќе има право да се одлучи.

Само, со здрава национална стратегија, тоа воопшто не треба да биде доведено во прашање. Од ниту еден политичар, од ниту еден здраворазумен човек. До крајот не смее да се размислува за менување на името, зашто нема апсолутно никаква причина и потреба за тоа и сите причини за менување се навредливи и безначајни.

Значи, немојте да ја критикувате оваа Влада што се потпира на народот, за разлика од многу претходни, кои правеле што ќе им текне, без воопшто да го прашаат народот.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.781
Поени од реакции
12.248
Да се потпира на народот за одредени мислења (трамвај, градби на плоштад и слично), но за името воопшто е опасно, у ствари нонсенс е да се поставува име на референдум. Прво значи дека и власта не е за билатерално користење, како што велеа, туку и тие се думаат, немаат став па ја народот. Друго, не е ниту човечки, ниту дел од оваа реалност некому да се постави вакво прашање.
Како би гласело тоа прашање? Дали сте за името на вашата држава да се смени во Северна Македонија или да остане Македонија.

Што ако после 20-тина години му текне на некоја влада истото или слично прашање да стави на референдум?
Како би се чувствувал граѓанин на било која земја-европска земја кога би му поставиле вакво прашање да смени име? Никако, би ве направил да простите луд или ако е поагресивен би ви удрил една. Тие не менуваат имиња на војводства, покраини и општини со векови, ние име на држава поставуваме како прашање на народ. Не е во ред, мислам Милошевски тоа што го изјави за референдум (а секако зад тоа стојат сите тие) е благо кажано педерство и навреда за нас во Македонија. А референдум, гледајќи како другите се местат, исто може да се намести.

Kajgana Shop

На врв Bottom