Што е nerd или geek?

Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
Јас и покрај нашево посрано општество се држам до фактот дека докторот кој учел ко гик (убиствен е зборов нема што) ќе живее ко паша. А
сите вие што се смеете за тоа како изгледале тие , пошто вие нели цел живот на прекрасната ви фаца ќе се вадите па и пари на тоа ќе заработувате немате баш вака да размислувате за 15 години, и надежно нема ни на вашите деца вакви работи да им зборите
Зашто мора да се утепаш од учење како гик за да успееш во тоа што сакаш? Ако си најдобар во нешто ке успееш без разлика дали ти биле сите 5ки во школо или не, а пола од тие што се со сите петки само бубаат на памет, ништо не учат за да сватат туку учат за 5ка.
Друга работа е што збориш за изгледот,нема некои услови кои треба да ги исполниш за да бидеш гик или н'рд.
А за тоа со децата незнам ке видам

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Зашто мора да се утепаш од учење како гик за да успееш во тоа што сакаш? Ако си најдобар во нешто ке успееш без разлика дали ти биле сите 5ки во школо или не, а пола од тие што се со сите петки само бубаат на памет, ништо не учат за да сватат туку учат за 5ка.
Друга работа е што збориш за изгледот,нема некои услови кои треба да ги исполниш за да бидеш гик или н'рд.
А за тоа со децата незнам ке видам
Па нели си ја отворил темава за да се смее на фаците на гиковите, барем стои позади тоа што си рекол.
И ај да те видам оди на медицина или електро или пмф и помини од што си паметен, онака без учење.
И ај да те видам воопшто запиши се на овие факултети. Со твојот просек нема да успееш никогаш.

Член од
13 декември 2008
Мислења
449
Поени од реакции
16
Па нели си ја отворил темава за да се смее на фаците на гиковите, барем стои позади тоа што си рекол.
И ај да те видам оди на медицина или електро или пмф и помини од што си паметен, онака без учење.
И ај да те видам воопшто запиши се на овие факултети. Со твојот просек нема да успееш никогаш.
Има фаци што изгледаат смешно, на тие им се смеам ама неможеш да кажеш дека секој гик или н'рд е таков.А да сакав да идам на медицина,електро,пмф и слично можда повеке ке се потрудев

П.С.доста оф-топици

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ама стварно сте ја отупеле на темава. Тој што така остро реагира ја има мувата на капата xD

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Abe dobro e toa so znaat mnogu raboti ali barem malku da zemat da se socijaliziraat, da znaat kako da se ponasat u drustvo. Imav dvajca vakvi u klas, ucea kako ludi, od doma ne izleguvaa, diopter ogromen imaa, se oblekuvaa toa so ke go najdat doma pa makar i od dedo im da e, samo tocno da im e. I sto deka samo knigi drzat vo racite koga cel zivot go minat sami, bez drugari, partneri, a rodninite veke odamna gi zaboravija.

Адиктус

Дрф.
Член од
26 јануари 2008
Мислења
725
Поени од реакции
33
според мене...лош изглед, нема приватен живот..да знае многу околу компјутери(може и да игра игри ко луд)

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226

Леле човече, значи треба да си нерд да идеш на Пмф или Машински? хаха, дај молим те без глупости...
Секој што има барем малце од малце талент за математика може да оди тамо...
Нерд за мене е исто како и нашиот збор бубалица, само што со НЕРД би ги изразил најретардираните случаи од бубалиците!!
Учење по цел ден, и тоа напамет, неизлегување од едни исти 4 ѕида и буљање у една иста книга/тетратка по цел ден...Зарем тоа е живот?
Нормално е да си учиш, ама да учиш како што треба, а не по 10 часа на ден..
Некој рече претходно, демек у средно секој се подбивал со нив, а кога тие подбивачите ке станат возрасни ке работеле за нердовите од средно..НЕМА ВРСКА! у ова наше посерено општество баш обратно излегува...
Инаку би додал дека тие цел живот немале или немат девојка/дечко поради забеганоста и недруштвеното однесување....

Lucy in The Sky

A girl with kaleidoscope eyes
Член од
8 март 2009
Мислења
304
Поени од реакции
34
Луѓе... не се сите што имаат петки бубалици...
Има луѓе што се паметни и доволно им е 1-2 саати учење за да имаат одлични оценки.
Според мене бубалица е оној кој во слободно време учи...односно "буба" на памет и после тоа плаче за секоја оценка помала од 5. Не е бубалица оној кој знае да се забавува и притоа сватил дека учењето е битно во животот и дека треба да му се посвети некое време..
Бубалица е оној кој постојано буба на памет, не излегува никаде, единствениот муабет што можеш да го направиш со него е поврзан со школо.. и за тоа како тој/таа се знаат, се многу паметни, и како вчера учеле само 6 саати...

DarkEyE994

Возам-_-Точак
Член од
4 март 2009
Мислења
285
Поени од реакции
9
хахах па јас цел ден седам пред PC.Па не значи дека сум Nerd

Kajgana Shop

На врв Bottom