Problemi So Windows Xp

• Креатор на темата Креатор на темата Dj_Travka
  • Време на започнување Време на започнување
Kako bi mozel se da otstranam za da mozam da go podignam windowsot t.e da instaliram windows xp

Drugar4e na koj nacin moze da se podigne windows ako ima nekoja greska so prepolnet lokal disk C ili od virusi zarazen. Kako mozam da go resam problemot zna4i kako mozam da dignam windows od mrtvite.

Ако неможеш воопшто да го стартуваш Windows-от пробај преку Safe Mode дали ќе сака така да се подигне и доколку сака види што и како... ослободи место во C, ако знаеш точна локација на некој вирус избриши го... ако несака ни така земи Linux Ubuntu подигни го како Live CD и преку него влезо во Windows-от, ослободи место во C и ако ја знаеш точната локација на вирусите избриши ги. Ако е до вируси тогаш може да се милион работи, а ако е грешкава во преполнета C партиција тогаш со Linux Ubuntu CD ќе го подигнеш како Live и ослободи место во C.

ke vidam utre so cistenejto od prasina inace procesi imam 27 sose priklucen mob. skajp mozila i aimp2 so znaci imam nekade okolu 23 inace se toa pocna da se desava koga posleden pat go formatirav so windos xp pro expirience inace imam licenciran kaspersky koj dobro raboti mislam imam go i skenirano so nod i avasti i nemat nisto naogano a drajverite go simnuvam od nvidia za grafickata i koga ke gi instaliram mon mi stane mrckanici i e kako da e windos od 94

Малце процеси се тоа друже, според ова проблемот ми изгледа во неисправен оперативен систем или до драјверите, али ништо чудно да е нешто сосема трето. Незнам вака што би ти кажал за да го решиш проблемот, види друг некој ако има некое чаре како да го средиш проблемот, ако не па да викнеш некој што се разбира во компјутери да види што и како... :toe:

Kako bi mozel se da otstranam za da mozam da go podignam windowsot t.e da instaliram windows xp

Ако сакаш формат да правиш, стави му инсталационо CD за Windows, бутирај го и прави формат формат. Немаш потреба од подигање на оепративниот систем освен ако сакаш да правиш BackUp.

Fala Sky. najverojatno ke go odvleckam do amc denes da vidam oni so ke mi kazat.

ke vidam utre so cistenejto od prasina inace procesi imam 27 sose priklucen mob. skajp mozila i aimp2 so znaci imam nekade okolu 23 inace se toa pocna da se desava koga posleden pat go formatirav so windos xp pro expirience inace imam licenciran kaspersky koj dobro raboti mislam imam go i skenirano so nod i avasti i nemat nisto naogano a drajverite go simnuvam od nvidia za grafickata i koga ke gi instaliram mon mi stane mrckanici i e kako da e windos od 94
Си пробал друга графичка да ставиш? Од другар, комшија сеедно. Добро е ако е софтверски проблем (но ако тазе си го форматирал, а пак прави прболем...).

У ствари сега прочитав за windows experience. Да пробаш прво (ако не ти е мака) да инсталираш од друга верзија на оперативен хп). Штом почнало да се дешава од инсталација на конкретна верзија на win xp, пробај со друга, од некого што не му прави проблем или ако ја имаш старата инсталациона на win xp.

Lurtz mojot komsija go ima totalno istiot kom kako mojot i istiot windos i se e isto no samo sto kaj nego se si raboti kako sto treba a eve kaj mene nesaka jebiga

a inaku sega koga go cistev... malee so prasina imase covece toa bese neverojatno cela terasa mi stana lom. Duri i jas neveruvav deka mozelo nesto tolku da sobere prasina u pm.

Lurtz mojot komsija go ima totalno istiot kom kako mojot i istiot windos i se e isto no samo sto kaj nego se si raboti kako sto treba a eve kaj mene nesaka jebiga

a inaku sega koga go cistev... malee so prasina imase covece toa bese neverojatno cela terasa mi stana lom. Duri i jas neveruvav deka mozelo nesto tolku da sobere prasina u pm.
Прашина чуда прави. Па види кога ќе можеш.. резултати, како испадна.

Pa isto e pak se samo so mi padna core temp. za 9c.A i ne e veke tolku bucen kako so bese pret cistkata.

Dali moze nekako da gi izvadam vazni raboti sto gi imam vo lokal disk D dokolku ne mozam da go pogignam windowsot ako ima koj e nacinot

Dali moze nekako da gi izvadam vazni raboti sto gi imam vo lokal disk D dokolku ne mozam da go pogignam windowsot ako ima koj e nacinot

1. Safe Mode (ама можеби ни вака да несака).
2. Linux Ubuntu да го покренеш како Live CD и да влезеш во Windows и да префрлиш се што ти треба.
3. Да го извадиш хард дискот, да го однесеш кај другар и таму да го поврзете како спореден хард и после да ги префрлиш потребните работи.

Еден од овие начини мора да сака.

или да го симнеш XP на усб што е таа верзија, и преку усб ке го подигнеш и ке ги зачуваш сите податоци

kopiraj preku recovery consol taka i poveke ke naucis pozdrav :helou:

pa i da izbrises nesto vazno ke go vratis ja licno do 4 formati uspevam se da vratam

Ajde jas nesto da prasam: Ubeden sum deka nisto ne cepkav i nemam smenato ama
naednas ne mozam da gledam videa na YOU tube i sl. Tamu vika deka mozda Java script is off ili starata verzija od adobe flash, pa mi nudi da ja instaliram poslednta verzija ama nesto ne moze da se instalira ili neprima, ne znam tocno kako da go definiram problemot. Ako nekoj moze sovet da dade mu blagodaram.

naednas ne mozam da gledam videa na YOU tube i sl. Tamu vika deka mozda Java script is off ili starata verzija od adobe flash, pa mi nudi da ja instaliram poslednta verzija ama nesto ne moze da se instalira ili neprima, ne znam tocno kako da go definiram problemot. Ako nekoj moze sovet da dade mu blagodaram.

Само на Firefox така ти прајт или и на IE?

Иди вака: Tools > Options > Content > и тука тие 4 треба да се сите штиклирани (мада мислам дека не е до ова проблемот... проблемот е до флеш плеерот).

Значи симни си го најновиот флеш плеер и инсталирај го и би требало да биде океј, само имај во предвид дека мозилата треба да ти е изгасната додека го инсталираш флеш плеерот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom