Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па народот не е туп и глуп бе Бане, крвта да ти ја ебам.
Па чекајте бе шпиуни гадни, крвта комуњарска да ви ја ебам, па кој ви дава право да си играте со судбината на нашава земја како да е приватна сопственост на Бранко и компанија?!
Кое срање. Имаме претседател на држава кој самиот се нарекува државник додека го држи вискито и Ротманс цигарите кој работи против државата поопасно и позлобно него нашите најголеми душмани. Абе Буџаку да го ставиме прецедник вакви игри, интриги и сопки на Македонија дефинитивно нема да ти прави. За џабе не рекле, што може твој да ти направи, ниеден душман не може.
Сакајќи да направи раздор во ВМРО, Бранко го купи Љубе за да ги подели гласовите на ВМРО,а притоа ставајќи го убедливо најголемиот лингур во Македонија за кандидат со цел да не успее да оди во вториот круг, ами на сметка да одат Братот и Иванов, со што ВМРО би било поделено а Бане тука ќе може да ќари. АМА, за среќа наша, Грчко успеа некако да стигне во втор круг. Па народот не е туп и глуп бе Бане, крвта да ти ја ебам.
Меѓутоа што е сега планот? Уште изборите не беа завршени, бУЧКо се избрба на телевизија како тоа ВМРО треба да внимава на бојкот од страна на СДС за да нема 40 посто гласачи и нов легитимен претседател, прв навистина демократски избран...
Па чекајте бе шпиуни гадни, крвта комуњарска да ви ја ебам, па кој ви дава право да си играте со судбината на нашава земја како да е приватна сопственост на Бранко и компанија?!
Зборовите на СДС (уште пред некоја недела) беа очекувајте немири, дестабилизација на Македонија, изолација на Македонија наесен...
Зошто е битна есенва за Македонија? Затоа што Македонија наесен 99 посто добива визна либерализација, нешто кои ќе докаже дека десничарите на ВМРО се на правиот пат и ќе паднат лајната изедени од устата на Грчко како тоа сме биле изолирани...А земјава за прв пат постигнува огромен напредок на меѓународна сцена, поготово во ЕУ.
Ова не се измислици мои, погледнети ги интервјуата и речениците кои ги изговараат комуњарите и прочитајте ги меѓу редови - отворено кажуваат дека ќе прават се и сешто само за да се вратат на власт а немаат ни 100 илјади гласачи! Спремни се повторно Македонија да ја направат последна дупка шупачка во Европа само и само тие да бидат кметови и да не држат и да не ебат во здрав мозок.
Ако некој сака да ја држи Македонија во мрак тоа е СДС. 2 милиони народ не се никаков проблем да можат слободно да одат по Европа. Тоа ќе им смета на 99 посто од газдите на фабрики и погони кои ги добија на добро утро во времето на транзицијата и тие нема да имаат работници кои ќе работаат од утро до мрак за 150 евра. Свестете се луѓе! СДС имаа многу долги години да постигнат и направат нешто искрено за оваа земја ама се што направија е се покакаа на македонската гордост и македонската чест. 2001 исценираа војна помеѓу 2 рида само и само за да се вратат на власт. СДС се гробари на Македонија, да не дозволиме историјата да ни се повтори! Да не дозволиме едни исти курајбери од Слатино да не држат подалеку од светот за нивен олигархиски интерес! Разбудете се македонци и не дозволувајте едни исти јавачи на транзициската апокалипса да не манипулираат 20 ебани години!
Македонија е света!
Obicno ne se soglasuvam so tvoite mislenja Goran no ovoj pat moram da kazam deka si apsolutno vo pravo.Треба да разберете дека иднината на нашата земја е само во наши раце. Дека ниту еден политичар, ниту еден водач на партија неможе да конторлира и планира ситуации и спирки во една земја , доколку народот знае што сака. сега излегле 53% на гласачи кои (пример) 33 за ВМРО, 10 за сдс, 5 за албанските партии и други 5 наваму натаму. Недостасуваат 47 %, кои се многу важни за било каков пресврт во стиуацијата. тие 43 % доколку сите гласаат да речеме за независниот пратеник кој има само 0,6% во првиот круг тој би имал 47,6% од гласовите или ај да речеме дека сепак недостасуваат 10% значи 37.6% кои се сепак повеќе од некоја си фаворизирана партија!
Значи кога ние како народ ќе си се сплотиме, а можеме само доколку се бориме за Македонија , Македонци, Македонски јазик , култура , обичаи и тн... и само како такви сакаме да работиме на самите себеси и да одиме напред , па дали тоа ќе е ЕУ, НАТО, „светска унија“ , „универзумска унија“, или не ти знам која организација, тогаш може да бидеме пишувачи на нашата судбина.
И само тогаш нема да бидете манипулирани, исмејувани, експлоатирани ... од вашите газди, политички водичи, претседатели, премиери и комшии.
Мислете ... учете, менувајте !
Македонија на Македонците!![]()
Ајде...бегајјјјј иде БРАНЕЕЕЕЕ - С Д С М -Готови сте Дпмне!
me interesira koj ke bide izgovorot za bojkot????
Ѓорге Иванов 343.374
Агрон Буџаку 73.567
Љубе Бошкоски 145.638 (Што нема шанси да добие ни 30 осто ама нека биде)
околу 561 000 +10% неважечки= 617 000
Ова е во најдобар можен случај што нема шанси да се случи.
680-617=43 000
Ama i Grujo bil na baknigaz za izbirackite spisoci so upokoeni pred 10 god glasaci i iselenici od 1980 navaka.Не смеат..и нема да има ...затоа и беа повикани на БАКНИРАКА кај Фуере и Рикер...можеби и кај Холандезите??
![]()