Пропадна планот на Бранко предавникот, ама сега спрема поопасен план!

kako sto rece powermkd, imas vo isto vreme 2 izbora i 2 spisoci, mozes da glsas samo za lokalni, ili samo za predsedatelski, ili za 2-te ili da ne izlezis na glasanje

ova kako clen na IO vi kazuvam ))))))

Мојот предлог е да го каменуваме БЦ на плоштад:vozbud:

Од такви ПАТРИОТИ како НАЦИОНАЛИСТ ми се сере. Човекот ја искористил првата прилика и избегал од Македонија и сега он ке ми соли памет каква Македонија сакам јас. Ти не си НАЦИОНАЛИСТ ти си ПРЕДАВНИК на Македонскиот народ бидејки ја напушти својата родна земја и ако го следевме сите твојот пример сега ќе бевме малцинство во Македонија.
Продолжи да правиш заговори во кои не ти верува ни мало дете јас излегувам на избори и никој не може да ми нареди да не гласам.
И едно прашање за крај. Бидејки не си во Македонија ќе гласаш ли за Претседател или и ти ќе си од оние што ќе помогнат во заговорот на Бранко?

Леле, еј. И, шо ќе биди сега од нас, о Боже?
Дај помогни ни, просветли не`, пушти ни уште неколку вмр|овци да ни го покажат патот до светлината, да ни ја искројат судбината, да ни ја претскажат иднината, да ни ја напишат историјата.

Па народот не е туп и глуп бе Бане, крвта да ти ја ебам.
Па чекајте бе шпиуни гадни, крвта комуњарска да ви ја ебам, па кој ви дава право да си играте со судбината на нашава земја како да е приватна сопственост на Бранко и компанија?!
:tapp:

И после Фрчко бил вулгарен и безобразен.

Шо сакате бе појќе?
Зошто сте параноични, зошто кажувате за некакви заговори против Вмро, кога Вмро, ја има цела власт!
Иванов имаше најголем број гласој, Владата е нивна, локалните се ваши, Парламентот го имаат мнозинството, и шо уште сакате? Не сфаќам од кај ви е таа параноја?
НЕ ви е ДОСТА?
Ах бе.

МА КАКОВ БОЈКОТ ,ПАК ШПЕКУЛАЦИИ и за локалните велеа дека сдсдм ке бојкотирале и шо излезе од бојкотот НИШТО... кој може да ми д=нареди да не излезам ПАРИТЈАТА???? МАЛО СУТРА ГЛАСАЊЕТО ГО СВАКАМ КАКО ГРАГАНСКА ДОЛЖНОСТ а за тоа како гласам СПОРЕД МОЕТО УБЕДУВАЊЕ И СОВЕСТ....
пс.гејлада и турција имаат со закон донесено ЗАДОЛЖИТЕЛНО ГЛАСАЊЕ... а не како кај нас ЕМ НЕ ГЛАСАЛ ЕМ ГОМНА ЈАДЕ,,,, излези па макар гласот(ливчето):smir: бил неважечки

Кое срање. Имаме претседател на држава кој самиот се нарекува државник додека го држи вискито и Ротманс цигарите кој работи против државата поопасно и позлобно него нашите најголеми душмани. Абе Буџаку да го ставиме прецедник вакви игри, интриги и сопки на Македонија дефинитивно нема да ти прави. За џабе не рекле, што може твој да ти направи, ниеден душман не може.

Сакајќи да направи раздор во ВМРО, Бранко го купи Љубе за да ги подели гласовите на ВМРО,а притоа ставајќи го убедливо најголемиот лингур во Македонија за кандидат со цел да не успее да оди во вториот круг, ами на сметка да одат Братот и Иванов, со што ВМРО би било поделено а Бане тука ќе може да ќари. АМА, за среќа наша, Грчко успеа некако да стигне во втор круг. Па народот не е туп и глуп бе Бане, крвта да ти ја ебам.

Меѓутоа што е сега планот? Уште изборите не беа завршени, бУЧКо се избрба на телевизија како тоа ВМРО треба да внимава на бојкот од страна на СДС за да нема 40 посто гласачи и нов легитимен претседател, прв навистина демократски избран...

Па чекајте бе шпиуни гадни, крвта комуњарска да ви ја ебам, па кој ви дава право да си играте со судбината на нашава земја како да е приватна сопственост на Бранко и компанија?!

Зборовите на СДС (уште пред некоја недела) беа очекувајте немири, дестабилизација на Македонија, изолација на Македонија наесен...

Зошто е битна есенва за Македонија? Затоа што Македонија наесен 99 посто добива визна либерализација, нешто кои ќе докаже дека десничарите на ВМРО се на правиот пат и ќе паднат лајната изедени од устата на Грчко како тоа сме биле изолирани...А земјава за прв пат постигнува огромен напредок на меѓународна сцена, поготово во ЕУ.

Ова не се измислици мои, погледнети ги интервјуата и речениците кои ги изговараат комуњарите и прочитајте ги меѓу редови - отворено кажуваат дека ќе прават се и сешто само за да се вратат на власт а немаат ни 100 илјади гласачи! Спремни се повторно Македонија да ја направат последна дупка шупачка во Европа само и само тие да бидат кметови и да не држат и да не ебат во здрав мозок.

Ако некој сака да ја држи Македонија во мрак тоа е СДС. 2 милиони народ не се никаков проблем да можат слободно да одат по Европа. Тоа ќе им смета на 99 посто од газдите на фабрики и погони кои ги добија на добро утро во времето на транзицијата и тие нема да имаат работници кои ќе работаат од утро до мрак за 150 евра. Свестете се луѓе! СДС имаа многу долги години да постигнат и направат нешто искрено за оваа земја ама се што направија е се покакаа на македонската гордост и македонската чест. 2001 исценираа војна помеѓу 2 рида само и само за да се вратат на власт. СДС се гробари на Македонија, да не дозволиме историјата да ни се повтори! Да не дозволиме едни исти курајбери од Слатино да не држат подалеку од светот за нивен олигархиски интерес! Разбудете се македонци и не дозволувајте едни исти јавачи на транзициската апокалипса да не манипулираат 20 ебани години!

Македонија е света!

Dobro be vie so Mirka ili Nedelko Milenkovski da ne si gi razmenuvate mislenjava,kaj ja najde konspiracijava zhivti boga,ko ico.bg,Dulgerski i Che Guevara i plus nekoj bugar da chitam na drug forum.Odspij malku pa ko kje se razbudish kje go vidish Branko Premier.

Треба да разберете дека иднината на нашата земја е само во наши раце. Дека ниту еден политичар, ниту еден водач на партија неможе да конторлира и планира ситуации и спирки во една земја , доколку народот знае што сака. сега излегле 53% на гласачи кои (пример) 33 за ВМРО, 10 за сдс, 5 за албанските партии и други 5 наваму натаму. Недостасуваат 47 %, кои се многу важни за било каков пресврт во стиуацијата. тие 43 % доколку сите гласаат да речеме за независниот пратеник кој има само 0,6% во првиот круг тој би имал 47,6% од гласовите или ај да речеме дека сепак недостасуваат 10% значи 37.6% кои се сепак повеќе од некоја си фаворизирана партија!
Значи кога ние како народ ќе си се сплотиме, а можеме само доколку се бориме за Македонија , Македонци, Македонски јазик , култура , обичаи и тн... и само како такви сакаме да работиме на самите себеси и да одиме напред , па дали тоа ќе е ЕУ, НАТО, „светска унија“ , „универзумска унија“, или не ти знам која организација, тогаш може да бидеме пишувачи на нашата судбина.
И само тогаш нема да бидете манипулирани, исмејувани, експлоатирани ... од вашите газди, политички водичи, претседатели, премиери и комшии.
Мислете ... учете, менувајте !

Македонија на Македонците! :oeoeoe:

Треба да разберете дека иднината на нашата земја е само во наши раце. Дека ниту еден политичар, ниту еден водач на партија неможе да конторлира и планира ситуации и спирки во една земја , доколку народот знае што сака. сега излегле 53% на гласачи кои (пример) 33 за ВМРО, 10 за сдс, 5 за албанските партии и други 5 наваму натаму. Недостасуваат 47 %, кои се многу важни за било каков пресврт во стиуацијата. тие 43 % доколку сите гласаат да речеме за независниот пратеник кој има само 0,6% во првиот круг тој би имал 47,6% од гласовите или ај да речеме дека сепак недостасуваат 10% значи 37.6% кои се сепак повеќе од некоја си фаворизирана партија!
Значи кога ние како народ ќе си се сплотиме, а можеме само доколку се бориме за Македонија , Македонци, Македонски јазик , култура , обичаи и тн... и само како такви сакаме да работиме на самите себеси и да одиме напред , па дали тоа ќе е ЕУ, НАТО, „светска унија“ , „универзумска унија“, или не ти знам која организација, тогаш може да бидеме пишувачи на нашата судбина.
И само тогаш нема да бидете манипулирани, исмејувани, експлоатирани ... од вашите газди, политички водичи, претседатели, премиери и комшии.
Мислете ... учете, менувајте !

Македонија на Македонците! :oeoeoe:
Obicno ne se soglasuvam so tvoite mislenja Goran no ovoj pat moram da kazam deka si apsolutno vo pravo.
Samo taka mozeme da se izborime za nasite osnovni prava za dostoinstven zivot kako i za zacuvuvanje na drzavata i narodot koj dosegasnive politiki na SDSM i VMRO ne dovedoa do totalen kolaps.

Jas iskreno se nadevam deka Makedonskiot narod vo skoro vreme ke zastane vo svoja odbrana i deka ke gi pocisti predavnicite na ova zemja od politickata scena na Makedonija.

Iskreno se nadevam deka SDSM i VMRO ke otidat vo istorijata kako nesto najloso sto mu se imaat sluceno na ovoj narod i na ovaa drzava Makedonija.

Ајде...бегајјјјј иде БРАНЕЕЕЕЕ - С Д С М -Готови сте Дпмне!

Ајде...бегајјјјј иде БРАНЕЕЕЕЕ - С Д С М -Готови сте Дпмне!

:pos2::pos2:
Бране ли го чекате бе ...
дали можам да заклучам дека ви е најпаметен таму у партија?
дали се крстите на него?
дали сте сите овци без мозок па чекате он да ви ги испере гомната?
:pos2::pos2:

Ѓорге Иванов 343.374
Агрон Буџаку 73.567
Љубе Бошкоски 145.638 (Што нема шанси да добие ни 30 осто ама нека биде)

околу 561 000 +10% неважечки= 617 000

Ова е во најдобар можен случај што нема шанси да се случи.

680-617=43 000

За она болдираното е да ти укажам дека дигитронот ти е расипан, ти фалат уште 20.000 гласови.
Е сега зошто те цитирам.. да ти кажам колку грешиш.. јас поинаку ќе ги поставам бројките, па ти ќе видиш на изборите кој е во право, а кој не..прати ме сега..

Ѓорѓе Иванов 343.374
Љубомир Фрчкоски 200.361
Агрон Буџаку 50.000 (му давам максиум 50.000 бидејќи и албанциве веќе почнаа да мислат со своја глава и тешко дека ќе излезат и ќе гласаат за Македонец по наредба на Ахмети.. така да овие 50.000 нека бидат партиски војници иако и тие му се многу..)
Значи досега имаме вкупно 593.735
Е сега ти викаш гласовте на Љубе требало да одат кај Иванов а? Или на Селмани кај Фрчко? Или кај било кој? Па јас гласав бе за Љубе, не сум нити од СДСМ нити од ВМРО, познавам и многу други такви кои гласаа за Љубе и Селмани, јас те уверувам дека втор круг нема да гласам, не оти сакам да не успеат изборите, туку гласав за Љубе, сега Љубе го нема, нема за кого да гласам. Овие двајца не ги сакам. Исто така и тие кои ги познавам нема да гласаат. Но сепак треба да си будала да речиш дека гласачите на Љубе и Селмани сите ќе останат дома.. и еве јас од сите останати давам уште некои за мене тешко остварливи 100.000 !! Тоа ти е на границата на 40 %! Затоа Бучко рече на ТВ, а овој НАЦИОНАЛИСТ изгледа тоа го слушнал, а не го видел, Бучко рече се плашам дали ќе имаме успешни, мислејќи на обете партии и СДСМ и ВМРО! Значи не само за ВМРО.. едноставно како што велеше оној Ѓорчев, Македонија стварно се буди.. и доста им е од сите.. ќе ги казни и едните и другите.. Е сега кој би бил планот на СДСМ? Па фино лепо еден тивок бојкот така да оние 200.000 да се намалат некаде на 150.000 и ете ти неуспешни избори. Тоа е тоа. Го гледав вчера Груевски на ТВ, вика народот сам гласа, оти и заокружува, никој не му кажува.. си велам море.. му текнало на овај.. кажа нешто паметно.. и само што го пофалив се покака.. вика после.. народот оди и во втор круг и повторно си избира еден од кандидатите.. демек Љубе и Селмани не му кажувале на народот кој да го изберат.. а бе море си викам.. ако ги бирав Фрчко и Иванов ќе гласав за нив прв круг.. абе море втор круг не излегуваме!! Па најдете си гласачи од тој фантомскиот список..
Резултат на ова.. фино лепо ако не успеат изборите.. ќе си седнат на една маса Заев, Грујо, Ахмети, Тачи, Селмани.. и ќе си се договорат цензусот да биде 35 %! Тоа е целата работа.. па на крај ќе си се договорат да избираат во парламент.. и на крај кога ќе му скурчи на народот ќе му влезе во парламент.. и биче интересно.. ќе видиме дали ги научиле каде се наоѓаат сите излези од парламентот..

Не смеат..и нема да има ...затоа и беа повикани на БАКНИРАКА кај Фуере и Рикер...можеби и кај Холандезите??
:pipi:
Ama i Grujo bil na baknigaz za izbirackite spisoci so upokoeni pred 10 god glasaci i iselenici od 1980 navaka.
Mnogu glasovi bile vo prasanje, se e dokumentovano i spakovano, i se cuva za nekoe skoro idno vreme vo koe kje mora pak po dijzapani da odis sekoj den.

ова комуњариве ептен чуден народ
никогаш незнаеле да се одбранат соодветно или па да прикажат нешто квалитетно со што народот би се одлучил за нив
единствена одбрана им е да бараат некои глупости на Грујо, наместо да си ја видат гредата в око цело време го бараат трнот кај останатите
па добро бе ало не ви е Грујо крив за сите глупости што ги правеле лидерите на сдс
најдете некоја попаметна одбрана
ако некој рече дека сдс нечинат одма враќате со тоа дека имало и други што нечинат
а тоа што немате паметна политика тоа е друго прашање

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom