Иран: ептен близу до правење атомска бомба

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Тоа е според последните информации, а Русија изјави дека нема да го намали или прекине стратешкото партнерство со Иран заради Западот, откако Солана ја одби идејата за стварање нова безбедносна структура (наместо или мимо НАТО).

Истовремено Иран ги отфрла повиците на Обама за нормализирање на односите, велејќи дека во политиката на САД нема промени.

Значи Иран ја помина границата и сега нема враќање. Ова е ептен беља работа.

http://www.upi.com/Security_Industr..._brink_of_making_the_bomb/UPI-82251237558637/

.

Во скоро време ќе почнат да фрчат нуклеарки на сите страни и трета светска војна ќе има... Мислам дека треба да се уништат сите нуклеарни бомби во светов, да има само мир и ништо повеќе.

Тоа е според последните информации, а Русија изјави дека нема да го намали или прекине стратешкото партнерство со Иран заради Западот, откако Солана ја одби идејата за стварање нова безбедносна структура (наместо или мимо НАТО).

Истовремено Иран ги отфрла повиците на Обама за нормализирање на односите, велејќи дека во политиката на САД нема промени.

Значи Иран ја помина границата и сега нема враќање. Ова е ептен беља работа.

http://www.upi.com/Security_Industr..._brink_of_making_the_bomb/UPI-82251237558637/

.

А колку е тоа блиску?

-немаат доволно материјал а ја имаат потребната технологија?
-имаат доволно материјал но им фали технологија?
-имаат материјали и технологија но им фалат (недоразвиени се) системите да бомбите ги испорачаат со задоволувачка точност на саканото место и далечина?

iran ima razviena tehnologija..i ne e cudo ako go pravat...no najdobro ke bese da nema vakvi bombi i SAD i Rusija i Koreja nikooj da nema

А колку е тоа блиску?

-немаат доволно материјал а ја имаат потребната технологија?
-имаат доволно материјал но им фали технологија?
-имаат материјали и технологија но им фалат (недоразвиени се) системите да бомбите ги испорачаат со задоволувачка точност на саканото место и далечина?

Имаат нуклеарен материјал повеќе од потребното за да се направи бомба. Затоа е речено дека границата е помината после која нема вреќање.

Плус имаат ракетна технологија за да го испорачаат “материјалот’’ со одредена точност, не огромна, но сепак.

Имаат нуклеарен материјал повеќе од потребното за да се направи бомба. Затоа е речено дека границата е помината после која нема вреќање.

Плус имаат ракетна технологија за да го испорачаат “материјалот’’ со одредена точност, не огромна, но сепак.

Значи сега на сцена стапува играта на „рамнотежа на стравот’’....
САД ќе сакаат да го заштитат Израел и своите нафтени интереси на блискиот исток додека Иран ќе настојува да направи Иранско-Арапски одбранбен сојуз (со преќутна согласност на Русија) со цел на истиснување или контрола на америчкото влијание.

Значи сега на сцена стапува играта на „рамнотежа на стравот’’....
САД ќе сакаат да го заштитат Израел и своите нафтени интереси на блискиот исток додека Иран ќе настојува да направи Иранско-Арапски одбранбен сојуз (со преќутна согласност на Русија) со цел на истиснување или контрола на америчкото влијание.

Па мислам дека Турција ќе игра нај големата улога во блискиот исток,не верувам арпаски одбранбен сојуз да се обнови доколку арапските земји не бидат подржани од Турција,така кажаа и русите и американците, клучен играч во блискиот исток има да е Турција,но не верувам арапските земји да бидат подржани од турците. Турција е секуларна земја и воопшто идеологиите не одговара со другите муслиманси земји,како што изјавија и турските генерали.Турција моментално има нај јаката армија во блискиот исток и во балканот плус стратешкото место им се number one..:smir:

Јас мислам дека русија чим досега не се замеша чека од иран да почне нешто за да го искористи ко повод против американциве освен обама ако не го смири иран на мирен начин

Убавината на тоа да поседуваш атомска бомба е во тоа што никој не смее да те закача,а не ми се верува дека на некој ке му ја бапнат.Индија со Пакистан се рчкаат,па не му фрла атомска бомба.

Индија “за влакно’’ не го нападна Пакистан заради последниот терористички напад во Мумбаи (проверено).

А еве го обраќањето на Обама до Иран:

Многу слабо! Иран го од..ба во старт...

Дај боже да ја направите и да им ја фрлите на Нацистичка Америка.
Да осетат прав тероризам

Amerika vo nikoj slucaj nema da dozvoli nuklearna bomba vo racete na islamski fanatici ako direktno oni ne gi napadnat ke gi napadnat indirektno preku Izrael na koj sto isto taka ne im odgovara edna islamska zemja da ima nuklearno vooruzuvanje i koj sto e zakolnat neprijatel na izrael, taka da ne im treba mnogu za da im pustat bombarderi za da im ja unistat sekoja nadez za nuklearka se razbira so prekutno odobrenie od celiot svet :salut::salut::salut:

Америка одамна планира напад на Иран-ова е добар повод за нова војна против ,,тероризмот,,:tapp:

Се покажа дека Иран и Ахмединеџад не ги сфатија сериозно повиците на помирување кои ги испрати Обама токму на големиот празник Неуроз.Мислам дека САД ќе почекаат до претседателските избори во Иран,да се види дали евентуално реформистите ќе ја превземат власта,па да омекне политиката на Иран спрема западот или Ахмединеџад ќе го задржи тронот и ќе продолжи со оваа политика на изолација и заплашување.Ако се случи второто,односно ако истиот претседател продолжи со своите цели,а тие на сите ни се добро познати,сигурен сум дека ќе има воена интервениција,а впрочем тоа ќе биде и неминовно.Тоа сам што можеш да си го направиш,никој друг не може да ти го стори.Таков ќе биде и овој случај според мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom