Internet Explorer 8

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Новиот IE 8 за разлика од предходните верзии е многу побрз, дури можам да кажам дека ми стои како да е побрз и од мозилата. Моментално сега него го користам за да го пробам и задоволен сум сега засега.

Па и побрз е во прикажувањето на поедноставни сајтови. JavaScript е каде IE е многу назад во однос на другите прелистувачи.

Првите впечатоци се дека Microsoft овај пат ја погоди работата. Го користам веќе неколку саати и сум воодушевен од брзината со која ги отвора страните. Да го погњавам некое време па ќе видам дали и официјално ќе ја напуштам Мозилата.

А да прашам, да го оставам ИЕ 6 за секој случај или да го бришам? И дали цела инсталација е 16 мега или при инсталација плус се конектира и презема фајлови?

А да прашам, да го оставам ИЕ 6 за секој случај или да го бришам? И дали цела инсталација е 16 мега или при инсталација плус се конектира и презема фајлови?
Презема... :S мора микрософт да заебат нешто нели...

А да одинсталирам ИЕ шеската па да ја ставам ИЕ осмицата или осмицата ќе си направи апдејт врз шеската?

Инсталирај директно врз 6ката. Во XP, не можаш IE6 да го избришаш. Преку Add/Remove Windows Components се бришат само шорткатовите.

Ок, баш ќе го пробам ИЕ, одамна не сум бил преку него на интернет. Да видам како ќе ми легне.

Го користам неколку часа и импресиониран сум отоа колку е подобар од претходната верзија. Страните ги отвара убедливо побрзо, но сепак Мајкрософт ќе треба многу да се потрудат ако сакаат да ги превземат корисниците на Фајрфокс.

Според мене во моментов пребарувачот е поконкурентен на пазарот за разлика од претходната верзија. :pipi:

Новиот IE 8 за разлика од предходните верзии е многу побрз, дури можам да кажам дека ми стои како да е побрз и од мозилата. Моментално сега него го користам за да го пробам и задоволен сум сега засега.

Не се приметува разликата кој е побрз колку што знам и тестирам исто ми изгледа

Презема... :S мора микрософт да заебат нешто нели...

Тоа се Updates за незнам што...
Али можат да се одштиклираат ако внимавате :)
Закон е инаку, многу брзо браво!
Едноставно браво!:wink:

Ок е.. Nothing special..

Сибало брзото... повторно направиле срање....

Лошо. Нема шанси да ме преобрати од Опера.

Премногу копчиња, опции... треба туторијал, упатство за да се користи ко што треба-за просечен корисник. Сега за сега не го мењам фајрфоксот, можда понатаму, ако го поедностават. Пола од овие ствари како на корисник не ми се потребни. За брзината... на послаб систем ИЕ доста споро се иницијализира. Со по 2 прозорци и по 3 табови ИЕ и ФФ, фајрфокс троши 50 мб, ИЕ 55 мб.

Пренатрупан е и дефинитивно е поспор и од Хром и од Опера по тоа што можев да видам. Едноставно на Мајкрософт не му тргна со Интернет Експлорер и така остана и 8. :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom