Албанската десница се консолидира

• Креатор на темата Креатор на темата Bird on Wire
  • Време на започнување Време на започнување
a biljalji vo koj kosh e staven?

Hodza e tinja za politicar. Prosto ne ja biva zenata, ne e sozdadena za toa, taa e za tamu da prodava pamet za toa sto go znae..... za toa ja biva.

Teuta e izmislena za politika. Ja vsusnot ne ni znam nekoja druga zena vo Makedonija, bez razlika na etnicka pripadnost, koja bi mozela da i parira.

И јас незнам подобра политичарка од Теута...
Затоа и ми е чудно што сеуште седи под палка на Ахмети...
Теута има многу поголем капацитет...
Поведе едно време иницијатива да си заминат „БОРЦИТЕ„ а на нивно место да дојдат млади интелектуалци, меѓутоа од тоа ништо небидна...
Како што гледаш го вратија Буџаку, кој е се друго само не интелектуалец...
Зборувате за СТУДЕНТСКА ИНИЦИЈАТИВА...
Ете ја Теута мислам дека би подржала ваков чекор...

Зборувате за СТУДЕНТСКА ИНИЦИЈАТИВА...
Ете ја Теута мислам дека би подржала ваков чекор...
More ne mi treba Teuta za da go podrzi cekorot, tuku studenti za da go realiziram. :):)

a biljalji vo koj kosh e staven?

Него пак ептен го ценев...
Порано му ги читав колумните во дневник и имав многу добро мислење за него како интелектуалец , како човек и политичар...
Се додека непочна да пишува платени колумни и да служи за дневно политички цели...

Abe u redu so kriloto od PDP...
Ama kaj kogo e mokta vo partijata, koj gi drzi koncite, koj vladee, koj nareduva..... mislis go sisa nekoj Aziz Polozani? :)

Па беше министер, подобро шишање што сакаш ? Овие сегашниве министри со исклучок на Османи на десни да не ти личат а моќта во секоја партија брат е во оние кои ја финансираат партијата особено кога е во опозиција. Ако мислиш дека Али нешто решава се лажеш, не е способен проширена реченица да замисли и да искаже а камоли друго. Единствено човекот е фамозен,фаца,херој,страв и трепет за македонците ама во реалноста такви патриоти ДПМНЕ ги јаде за доручек.

Туку кога зборувате за Албански политичари, мене многу ми се допаѓа Хоџа, супер е жената, паметна, а пред се има способност да одржува рамнотежа ( што е всушност способност горе доле на секоја жена )...
Не ми е јасно само како таков интеектуалец залутал во Гнездото на Тачи на мене таа не ми се вклопува во Каубојската слика врзана за Тачи...
Истото го мислам и за Теута Арифи која исто така ми стои ЗАЛУТАНА во ДУИ...
Како да е македонските Албанци имат квалитетни политичари кои за жал досега не дошле до израз...

Здравје за во иднина. Еве Селмани се покажува,Османи во Гостивар исто така, Османи, министерот за здравство исто така. Од овие избори многу нешта ќе се променат, ДУИ ќе падне на колена на овие избори, а на следните парламентарни ќе ја изгуби власта.

More ne mi treba Teuta za da go podrzi cekorot, tuku studenti za da go realiziram. :):)

Мислев поради координација...
Студенти , е тоа е веќе проблем, ги виде вчера на АЛСАТ нели???
Мислам дека многумина од оние што беа во партиските тимови бе студенити, како и мнгумина партиски војници за кои немало место , е за такви пиши пропало...
АРНО ама од искуство знам дека најквалитетните студенти се дискриминирани и без право на мислење...
Бидејки кај нас сеуште владее онаа Турската собери проста раја околу тебе па владеј , а на оние паметните замолкни ги...

Па беше министер, подобро шишање што сакаш ? Овие сегашниве министри со исклучок на Османи на десни да не ти личат а моќта во секоја партија брат е во оние кои ја финансираат партијата особено кога е во опозиција. Ако мислиш дека Али нешто решава се лажеш, не е способен проширена реченица да замисли и да искаже а камоли друго. Единствено човекот е фамозен,фаца,херој,страв и трепет за македонците ама во реалноста такви патриоти ДПМНЕ ги јаде за доручек.
Mislam deka ne si u pravo, ama aj batali, uz kafe ke pravime nekogas podobro muabet. :)

Здравје за во иднина. Еве Селмани се покажува,Османи во Гостивар исто така, Османи, министерот за здравство исто така. Од овие избори многу нешта ќе се променат, ДУИ ќе падне на колена на овие избори, а на следните парламентарни ќе ја изгуби власта.
E sea zaebavas, Ahmeti mi go pretstavuvas kako lesen zalak za DPMNE, a Selmani mi go jacis od druga strana. Nemoj ne me raduj. :)

Многу си ми радикален некако, неможам да те сфатам во кој правец ти се движат желбите...
Што се однесува до муабетот „ДУИ НА КОЛЕНА„ потполно те подржувам...
И да министерот за здравство е исто многу калитетен човек...
Има има дал господ квалитени политичари уште да се извлечат од водството на погрешни луге.,..

ok aj da rezimiram...i dali bi se soglasile so sledniov rasplet kaj albanskive politicki partii za i posle izbori.

nova demokratija..se promovira i stanuva biten igrac so toa nejzinata ``pazarna`` vrednost na scenata raste ..i i se smee vlada

dui zema pola opstini so albansko dominntno naselenie ( mozebi ke zagubi gostivar) ama drugive pogolemi mesta gi zema, za struga diskutabilno, za vtor krug zavrsuva domasna zadaca za ivanov i se cementira vo vlast.

najgolem gubitnik dpa.....mozebi ne znam...ama ne gledam opstina vo koja bi pobedile, i faktor koj najveke ke gi kreva megjuetnickite tenzii vo drzavava zasto koga nemas nisto nemas ni sto da izgubis.

rufi..mozna pobeda vo gostivar, ama pak selmani ke ima kjar od toa ,demek bez nova demokratija pobeda bi mu bila zagrozena, dodeka dui e stabilen vo vlada rufi ako napravi partija do naredni parlamentarni ke se iznaceka da stane legitimen igrac...

Од овие избори многу нешта ќе се променат, ДУИ ќе падне на колена на овие избори, а на следните парламентарни ќе ја изгуби власта.
DUI ne pagja na kolena, pogotovo ne na ovie izbori. :toe:

ok aj da rezimiram...i dali bi se soglasile so sledniov rasplet kaj albanskive politicki partii za i posle izbori.

nova demokratija..se promovira i stanuva biten igrac so toa nejzinata ``pazarna`` vrednost na scenata raste ..i i se smee vlada

dui zema pola opstini so albansko dominntno naselenie ( mozebi ke zagubi gostivar) ama drugive pogolemi mesta gi zema, za struga diskutabilno, za vtor krug zavrsuva domasna zadaca za ivanov i se cementira vo vlast.

najgolem gubitnik dpa.....mozebi ne znam...ama ne gledam opstina vo koja bi pobedile, i faktor koj najveke ke gi kreva megjuetnickite tenzii vo drzavava zasto koga nemas nisto nemas ni sto da izgubis.

rufi..mozna pobeda vo gostivar, ama pak selmani ke ima kjar od toa ,demek bez nova demokratija pobeda bi mu bila zagrozena, dodeka dui e stabilen vo vlada rufi ako napravi partija do naredni parlamentarni ke se iznaceka da stane legitimen igrac...
Nova demokratija na ovie izbori ke se sooci so surovata realnost na polikata. Ke doznaat deka za uspeh ne e dovolna samo podrskata na portokalovata marketinska masinerija.

DUI ke gi zeme skoro site opstini so mnozinstvo albanci. Samo vo Gostivar e neizvesno.

DPA i Taci se prostuvaat od politika pod toa ime, pod drugo ime seuste ne znam, ne sum seuste siguren, magliva mi e slikata. Kako i da e vremeto ke go pokaze i toa.

Rufi igra mnogu pametno i itro. Ke se isproba prvin vo Gostivar, pa ako mu trgne ke otvori nova partija, osven ako ne ja napravi najgolemata greska vo negovata politicka kariera pa da mu se prikluci na Selmani.
Za uspehot na eventualnata negova nova partija klucen ke bide kadarot koj ke go sobere okolu sebe. Ako pocne i toj so sobiranje na otpadoci i gjubretini, pisi propalo. :toe:

DUI ne pagja na kolena, pogotovo ne na ovie izbori. :toe:

Rufi igra mnogu pametno i itro. Ke se isproba prvin vo Gostivar, pa ako mu trgne ke otvori nova partija, osven ako ne ja napravi najgolemata greska vo negovata politicka kariera pa da mu se prikluci na Selmani.
Za uspehot na eventualnata negova nova partija klucen ke bide kadarot koj ke go sobere okolu sebe. Ako pocne i toj so sobiranje na otpadoci i gjubretini, pisi propalo. :toe:

Kakvi se aberite ? Paga DUI ili ne ? :)

Od Gostivar ako nemas aber eve od mene da razberes... Rufi gazi se pred sebe :)

Sega zasega ako nema na esen izbori moze da odi na pribiranje na pratenicite na ND + Leka i Dogani iiii veke se ozboruva deka i Talat Xhaferi ako ne i drugi od DUI preminuva kaj Rufi.

Najsigurno od se e deka Ali Ametovski sere krv od Rufi hiihihi. Aj pozdrav brat.

Многу си ми радикален некако, неможам да те сфатам во кој правец ти се движат желбите...
Што се однесува до муабетот „ДУИ НА КОЛЕНА„ потполно те подржувам...
И да министерот за здравство е исто многу калитетен човек...
Има има дал господ квалитени политичари уште да се извлечат од водството на погрешни луге.,..

Радикален за се поврзано со албанскиот национален интерес со желби во таа насока целосно да се исцрпат законите кои произлегуваат од рамковниот, за мирен соживот и благосостојба итн итн. Сето ова со политички средства, се подразбира.

Kakvi se aberite ? Paga DUI ili ne ? :)

Od Gostivar ako nemas aber eve od mene da razberes... Rufi gazi se pred sebe :)

Sega zasega ako nema na esen izbori moze da odi na pribiranje na pratenicite na ND + Leka i Dogani iiii veke se ozboruva deka i Talat Xhaferi ako ne i drugi od DUI preminuva kaj Rufi.

Najsigurno od se e deka Ali Ametovski sere krv od Rufi hiihihi. Aj pozdrav brat.
Fino lepo spomenav, vo Gostivar e neizvesno. :)

Leka+Dogani.... pisi propalo ako gi prima niv.... ja barem od prva se otkazuvam od nego ( Rufi )...najiskreno.... iako imav nekakva nadez, so takov eden cekor se otkazuvam celosno, i do kraj na zivotot ke glasam za Titovite Desni Debili...:)

Dui e vo prednost vo site opshtini osven vo Gostivar znaci vo site a tamu spagja i Saraj kade imame vec pobednik od prviot krug

ај сега видете дали бев приближен во анализава #55

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom