Германска визија - За 10 години двојазична Северна Македонија во ЕУ

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Е оваа германска глупача што го изјавила ова,плаче само за МАКЕДОНСКИ К*Р и СТАП.
Со к*р да ја е*еш,а со стап да ја тепаш.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Зошто се фаќат од нас најмалата држава? Тие нека посегнат па ние ќе следиме.

Еве една симулација за иднината на Германија...

Aко некој сака да прави симулации, нека си прави прво со својата држава.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Зошто се фаќат од нас најмалата држава? Тие нека посегнат па ние ќе следиме.

Еве една симулација за иднината на Германија...

Aко некој сака да прави симулации, нека си прави прво со својата држава.
Ako jazikot se koristi kako sredstvo za osvojuvanje na teritorii i nivno priklucuvanje vo drug takov soseden jazicen entitet....toa veke ne e SIMULACIJA...toa e veke TAKTICKO realiziranje na STRATEGISKATA koncepcija...
germanskite turci mozat kolku sakaat da simuliraat, ama DAAALLLEKU e Turcija....:)

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Ako jazikot se koristi kako sredstvo za osvojuvanje na teritorii i nivno priklucuvanje vo drug takov soseden jazicen entitet....toa veke ne e SIMULACIJA...toa e veke TAKTICKO realiziranje na STRATEGISKATA koncepcija...
germanskite turci mozat kolku sakaat da simuliraat, ama DAAALLLEKU e Turcija....:)
Далеку е и Велес ако тргнеш пеш.

M

Mario Gómez

Гостин
Глупости, кој може мене да ме натера во своја држава да учам Албански јазик+секојдневно да го користам.Македонија никогаш нема да биде двојазична а Албанците овде им се избројани деновите со слабеењето на политичката и воената моќ на САД.

Smoke_a_lot

НЕСОПИРЛИВ
Член од
16 март 2008
Мислења
707
Поени од реакции
63
Нека си ја напика верзијата у гз!

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Abe ne veruvajte vo tie sateliti so ke kazat taka si treskaat ,zimaat pari za do go kazuvaat toa.A koga stanuva za Germanija zbor tie za 11 godini ja gi gledam kako turska drzava ne kako germanska a HITLER SEA SE PREOBRAKA NEKADE :P

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
А нашиве студенти.... што учествувале во аналнава стимулација, претпоставувам воодушевени биле од идејава. :tapp:

Друго нешто, кога јас би бил прашан... јас би ги замолил Германците да ни покажат преку нивен пример првин како тоа функционира, па после ќе размислам.

Доста веќе си прават експерименти со нас балканците, на вакви творови не треба ниту гостопримство да им се укажува во земјава.
Да се најде слика од мисиркава и кога ќе сака да седне на кафе или ручек по нашиве места да не биде ниту послужена, ниту примани пари од неа.
Во лице да и се каже зошто е тоа така.

Аха и овие од “Македонскиот центар за граѓанско образование“ кои се коорганизатори на аналингусов, треба да се поздрават за промовирањето на вакви гомненици:

http://www.mcgo.org.mk/index.htm

Ви се мочам на тоа НВО стаорците алчни!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
А нашиве студенти.... што учествувале во аналнава стимулација, претпоставувам воодушевени биле од идејава. :tapp:

...
Нашиве студенти може биле од Universiteti de Mala Recica.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Nema da ima dvojazicnost be, ednojazicna ke bide. :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Nema da ima dvojazicnost be, ednojazicna ke bide. :)
Па до негде е точно......само кој ќе биде јазикот....
...јас типувам на Англискиот со оглед на тоа дека младите веќе ни една реченица не можат да склепаат а да во неа не употребат два-три англиски збора......со тенденција на пораст на оваа бројка во иднина.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Па до негде е точно......само кој ќе биде јазикот....
...јас типувам на Англискиот со оглед на тоа дека младите веќе ни една реченица не можат да склепаат а да во неа не употребат два-три англиски збора......со тенденција на пораст на оваа бројка во иднина.
Druze, vcera izgubiv bajagi pari na kocka, pa se vozdrzuvam od tipuvanje deneska. :)

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
Јас како што разбрав амбасадорката не изнела свој став туку ги претставила резултатите на симулациската игра која ја играле студентите.

Што се однесува до името Северна
туку вака да почнам, кога ја ставија референцата former ... народот некако го убедија дека тоа е за негово добро, кога го урнаа уставниот поредок 2001 пак го убедија народот дека тоа е за негово добро и немаше многу галама. Народот лесно се манипулира и следниот чекор ќе биде замена на некрофилската референца со придавката Северна пред името и тоа само за меѓународна употреба и тоа само во меѓународни институции. Тоа ќе се спакува убаво и иако ќе има незадоволства тие ќе бидат маргинализирани, а многу луѓе ќе убедуваат дека тоа и не е многу лошо. Тоа ќе бидат луѓе за кои Љубе беше најголем Македонец а сега е предавник, а Латас претпоставувам ќе биде првиот кој ќе ја почне кампањата.

исто ми се чини дека тука ќе биде вклучен и тој кој пред неполна година изјави дека Република Македонија (Скопје) е прифатливо и ќе се гледа одговорноста да се подели меѓу највисоката и најмоќната функција во државата, иако вторава функција ќе се обиде да го намали своето видливо учество затскривајќи се зад некои интелектуални или инструирани експертски крила (имено некои од МАНУ веќе дадоа поволно предмислење за придавката горна).

Kajgana Shop

На врв Bottom