Политиката на СДСМ

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Branko se vrakja....Navistina se vrakja!

Христос Воскресе!Навистина Воскресе!
од таму ви е излезено тоа за Бранко.
Ама не верувате вие во Господ и во Воскресение така?
Кога ќе ве распнеме целосно тогаш ќе почнете да верувате:helou:

Ќе го потсетуваме бране на секој 15ти септември.
ОК?

Црвенковски од 23 мај во СДСМ

четврток, 23 април 2009, 17:55

Само десет дена по напуштањето на претседателската функција, Црвенковски се враќа на лидерската позиција во СДСМ. 23 мај е датумот за кога е закажан Конгресот на социјадемократите. Изборот на претседател ќе биде единствената точка на дневниот ред. Нема да се бираат нови партиски органи, но ново-стариот лидер, статутарно ќе има можност во раководството да ги вклучи лицата за кои планира да бидат во неговото најблиско опкружување. Имињата на членовите на тимот на Црвенковски, кој на шега ги викаат „дваесеттемина апостоли“ се уште се чуваат во тајност.
Поранешниот лидер на социјалдемократите Владо Бучковски очекува Црвенковски да ја консолидира партијата и да ги смири личните недоразбирања кои сериозно го расцепкале социјалдемократското ткиво.

Црвенковски веќе подготвил и агенда според која, во наредните шест месеци, ќе го посети секое населено место во државата, за прецизно да се запознае со внатрепартиските состојби. Прв на листата бил Пелагонскиот регион. Битола и Прилеп биле во фокусот на Црвенковски. Социјалдемократите ќе ја менуваат и бојата. Од сината се враќаат на црвената, боја карактеристична за нивните сестрински партии во Европа. Во ребрендирањето ќе им помагаат социјалдемократите на словенечкиот премиер Борут Пахор.

Па па па уште едни црвено жолти дресови за шиење!:pos2:Него датумов зошто не го поместат за 25 МАЈ па се да биде во стилот на ТИТО,може и еден слет да му направат на Бранчета на градски во Скопје!:tv:

...Социјалдемократите ќе ја менуваат и бојата. Од сината се враќаат на црвената, ...

хаха, ај да се пофалам, уште пред некое време напишав дека кога Бранко ќе се врати на чело на сдсм една од првите работи што ќе ги направи е да ја смени бојата.

Ама се надевав на некоја друга боја. Зошто црвена, кога е заморна за очи.

хаха, ај да се пофалам, уште пред некое време напишав дека кога Бранко ќе се врати на чело на сдсм една од првите работи што ќе ги направи е да ја смени бојата.

Сега контра ќе им мавне вемерето ,одма репрезентациите ќе ги сменат дресовите нема веќе црвено жолти да бидат! Шо е тоа цел стадион да навива за седесето!:pos2:

Нека се консултираат со биофизичари и офталмолози оти овие бранови должини, и портокаловата и црвената, многу се иритирачки за очите. Ама кај македонскиот народ се провлекува доза на мазохизам па можеби на таа карта играат.

Јас сакам партија со зелена боја.

Се враќаат кон изворната идеолошка :smir:
Sekerinska12.jpg

еве малце психологија на бои

Red : red reflects energy, power and strength. Red is a very eye color catching and this makes it useful in case that you want to draw some attention to yourself. Red stimulates fast heartbeat and breathing so it could be an irritating color when it's over used.

ова можда е офтопик ама во недостиг на политика на сдсм малце да се бавиме со бои.

а еве и за другата
Orange: is known as the most irritating color to the eye and is proven to be the least favorite color in the world. Direct mail marketeers love to use it on direct mail pieces because it will be noticed when it arrives within any stack of mail. Orange is also known as the color of creativity, sexuality and is associated with affordability. This is another good color to use to attract attention, but use it sparingly or as an accent color.

Вааууууу боја ќе менуваат.
Ова како со волкот а ?

ne sum podrzuvac na sdsm .

no edno mi e jasno ,ovaa vlast nikogo ne porazila,zboram za dpmne
edinstveno nesto sto napravi dpmne ,toa e sto koga dojde vo 2006 godina na vlast,dojde samo zaradi vesto vodenje na predizborna kampanja,premnogu dobro gi izmanipulira graganite koi poveruvaa na nivnite lazni vetuvanja.
najprvo gi potkupia site televizii i normalno site novinari koi za pari plukaat tolku mnogu,gi lazat i gi zamajuvaat so lagi gledacite koi za volja na vistinata im poveruvaa
taka i samo taka vladee dpmne.
edinstveno ke moze da dojde druga partija na vlast ,samo ako uspee da gi plati novinarite od tipot na latas,milenko,janko,tanja ,mirka i niv slicni bezkicmenjaci koi zboruvaat za uspesite na vlasta,zboruvaat kolku dobro raboti ovaa vlada,a duri i oni samite ne si veruvaat na svoite zborovi so koi gi ubeduvaat graganite kolku im e ubavo so vakva nepismena vladeacka garnitura.
se nadevam deka nekoja partija ke uspee da im zastane na pat na ovie vladeteli,i pak ke spomnam iako ne sum za sdsm,mislam deka zaedno so branko ke uspeat da vidat deka dpmne ne e tolku jaka partija ,kolku sto ja pretstavuvaat mediumite koi se pod direktna kontrola na dpmne,a so samoto toa sto ke go simnat mitot na najuspesni vladeteli -dpmne,ke uspee da se pretstavi sdsm realno pred graganite i samo taka ke si go vrati rejtingot odnosno povtorno ke vazi za najgolema opoziciona partija
kako sto mnogumina veke izjavile deka sedmata sila NOVINARITE ,MOZE DA TE KRENAT VO VISOCINI,NO ISTO TAKA MOZE I DA TE SIMNAT I NA MESTO KOE REALNO NE GO ZASLUZUVAS.
mislam deka BRANKO znae kako treba so novinarite i so mediumite ,a sekojdnevno vo posledno vreme pa i denes svedoci sme deka dpmne se poveke i poveke bega od novinarite,dali veke nema pari da gi potkupuva novinarite ,ili pak ednostavno novinarite veke nemozat da se lazat sami sebesi a so toa i graganite.

Абе ме пресмеа, многу јак фактор да ти биле “latas,milenko,janko,tanja ,mirka “ :pos2:

Колку им ја крена цената на овие погоре, сега ќе им се понудат ангажмани и од САД за наредните избори.

Ако овие што ги наброја се заслужните за “вешто водење на кампањата за манипулирање“ ондак тебе и Сабинчето да ти ја ставиме да ти гледа на карти ќе и поверуваш.

Политиката на СДСМ ќе се креира кога ќе се врати Бранко како преЦедник на партијата.
Досега политиката им се состоеше во напори за власт по секоја цена (затоа лани и имаше предвремени избори, на тој начин ВМРО ДПМНЕ спречи да се врати СДСМ на власт по математички пат), најмногу во постојано трубење дека без нивна власт е потоп за Македонија (плашење мали деца со Апо), како и прогласување на огромно мнозинство од народот за глуп затоа што гласал за противникот (последнава кампања од последните овогодинешни избори).
Кога се власт, обично се претерано арогантни и изиграваат шерифи и на локално, и на државно ниво, што ствара грда слика кај обичниот граѓанин кој не е симпатизер на СДСМ, ниту пак член.
Оној кој ќе прозбори против нив, веднаш прима закани од најразличен вид, од простачки закани по животот и телото, па се до пософистицирани во вид на уцени за работно место, дисциплински постапки и казни и сл.
Многу пософистицирано остваруваат профити преку фирми на блиски роднини и сл.
Истакнувајќи некаков елитизам се премногу далеку од лева опција каква се самонарекуваат.
Очекувам конечно да понудат вистински лица и вистински идеи и да се свестат малце, бидејќи како последица на горенаведеното им се случија изборните порази од 2006 наваму, шт во крајна инстанца е премногу лошо за државата воопшто.

Абе ме пресмеа, многу јак фактор да ти биле “latas,milenko,janko,tanja ,mirka “ :pos2:

Колку им ја крена цената на овие погоре, сега ќе им се понудат ангажмани и од САД за наредните избори.

Ако овие што ги наброја се заслужните за “вешто водење на кампањата за манипулирање“ ондак тебе и Сабинчето да ти ја ставиме да ти гледа на карти ќе и поверуваш.

PA TI TOLKU SI GOLEM BUKVALISTA JAS MISLEV DEKA KE MOZES MALKU I NIZ REDOVI DA PROCITAS
napisav moe gledanje na sostojbite,i ti odma demek si pameten a jas ne

nemoj da gi ubeduvas lugeto deka novinarite sto gi nabrojav se nikoj i nisto i nemaat nikakvo vlijanie vrz kreiranjeto na javnoto mislenje na sirokite narodni masi
zarem sega ke ne ubeduvas deka latas so svoite zaklucoci kolku e grujo dobar i kolku dobro ja vodi drzavata ne obezbedi golem broj na glasaci sto glasaa za grujo i drugarcinjata
zar sega ke ne ubeduvas deka grujo i 2008 godina i sega pred ovie izbori badijala bese vo emisija kaj milenko i zaedno so milenko gi ubeduvaa gledacite deka site sto go kritikuvaat rabotenjeto na vladata na celo so grujo ne se vo pravo ,i deka samo toa sto go kazuva grujo e tocno ,dobro,i uspesno vodenje na drzavata
isto i za ostanatite novinari koi gi nabrojav
a ako navistina grujo e tolku dobar politicar zosto togas se plasese da IZLEZE NA JAVEN DUEL SO NEKOJ OD POLITICARITE KOI GO KRITIKUVAAT KAKO RABOTI pa site da gledame kakvi odgovori ke dadese na prasanjata na novinari koi ne se direktno plateni potocno potplateni od grujo. OD STO TOA SE PLASAT OVIE STO SE NA VLAST ?????
STO TOA KRIJAT ,DEKA USPESNO RABOTAT ?????

Дали Б.Ц ке воскресне ако го смени името?да и слушнав дека ќе се здружи со Бугарот Љупчо Георгиевски за да ја урне владата на Груевски ќе читате утре во весник !

Дали Б.Ц ке воскресне ако го смени името?да и слушнав дека ќе се здружи со Бугарот Љупчо Георгиевски за да ја урне владата на Груевски ќе читате утре во весник !

интересно ...
бугарофилско-гркоманско обединување а ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom