GoD.HateUSaLL
Фар акрос д диштанс
- Член од
- 30 март 2008
- Мислења
- 8.339
- Поени од реакции
- 8.238
Гарфилд, ти ги кухаш ствариве по дома? о_0
Сакам да прашам нешто. Гледам манџиве со запршка ги прават, демек да се згуснеле и сл. Дали има алтернатива за запршката (која?) или мора да пржи брашното? Се надевам дека сум јасен.
За овој не знам,изгледа дека внатре има зачинки(сол,веѓета,црн пипер,оригано)и внатре има малку свински врат...ама ако си по кромидот,ако имаш печка дома во пепелта стави го цел со лушпа околу еден час нека стоипосле знаеш како оди со пинџурче да го столчиш(Пример од зелени домати подпечени и зелени пиперки,исто потпечени) мх,мх...убавини.Овој е стар рецепт од баба ми,и верувајте одличен е:back:znae li nekoj kako se sprema GMECHEN KROMID - bar taka go vikaat vo BG-
a izgleda vaka
Фала леандра - и јас не сум по кромидот- но овој совршено оди со скара и единствениот проблем во случајов е што тој е гмечен- НО, како тоа ???Ја не сум по кромидот,ама гледајќи ја сликава не е тешко да се направи,само дознај ги зачините кој ги ставаат Го сечеш на 4 дела,ставаш вегета,црвен пипер,зејтинче (и плус нешто ако имаат друго) и го ставаш на печење.Кога ќе омекне ќе го извадиш :smir:
и ова ДОБРО звучи- но навистина немам пробано пинџур од зелени домати - и незнам каков е тој на вкус :kesa:За овој не знам,изгледа дека внатре има зачинки(сол,веѓета,црн пипер,оригано)и внатре има малку свински врат...ама ако си по кромидот,ако имаш печка дома во пепелта стави го цел со лушпа околу еден час нека стоипосле знаеш како оди со пинџурче да го столчиш(Пример од зелени домати подпечени и зелени пиперки,исто потпечени) мх,мх...убавини.Овој е стар рецепт од баба ми,и верувајте одличен е:back:
И добар вкус има.Фала леандра - и јас не сум по кромидот- но овој совршено оди со скара и единствениот проблем во случајов е што тој е гмечен- НО, како тоа ???
и ова ДОБРО звучи- но навистина немам пробано пинџур од зелени домати - и незнам каков е тој на вкус :kesa:
И да знаеш дека навистина ќе пробам-т.е морам да пробам-оти велиш истиов ти е испробан рецепт и плус и од баба ти е така да кај нив(бабите) утка НЕМА .... :smir:, а за тоа каков е ќе дискутитраме откако ќе го испробам :helou:И добар вкус има.
Кога ке дојде летото,земи зеленки домати и пиперки потпечи ги,излупи ги и заедно со кромидот(може и у двор,ако имаш кога ке праиш скара,во пепелта со малку жар да го ставиш)ке ги столчиш и ке го попариш пинџурот со врел зејтин...многу е вкусно,пробај:smir:
Така се вика,иначе како што гледаме не е баш згмечен ))Фала леандра - и јас не сум по кромидот- но овој совршено оди со скара и единствениот проблем во случајов е што тој е гмечен- НО, како тоа ???
Маж ми оваа ја вика Македонска торта.Денес станав убаво расположена, ДОМАЌИНСКИ РАСПОЛОЖЕНА дајте некој интересен рецепт за торта нешто лесно за јадење (уште ако може да се замени пандишпанот со бисквити би било супер некако ептен се заигрувам со пандишпанот па или цел ден окапувам у кујна оти или е недопечен или е препечен, или пак ми здосадува и на пола се откажувам никако да го погодам )
Тенк ју :smir:
Овде матиш со миксер или што имаш при рака?Маж ми оваа ја вика Македонска торта.
Значи,ти треба хопла(слатка павлака),може да биде неутрална или блага од 1кг и ја матиш убаво да се згусти.(околу 20мин)
После земаш 5 јајца и ги матиш со 15лажици шеќер убаво да бидат изматени и ги ставаш во хоплата и заедно матиш околу 5мин.И внатре можеш да ставиш малку растопено чоколадо или пола пасирана банана...по избор.
После земаш 1кг бисквити и ги потопуваш во млеко една по една и ги редиш во поголем плек.Еден ред биквити па фил и се така до крај.
И одозгора можеш да изрендаш чоколада или да ставиш чоколадни трошки...пак шо сакаш по избор.
Ако земеш пола кило хопла,тогаш се ти е на пола(за помалку ако сакаш)
Многу е вкусна,лесна за правење(неможеш да ја утнеш) и се јаде за еден ден:back: