Возраст за политика

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
Па има случаи на злоупотреба на деца по митинзи...од СИТЕ партии...еве, тука по форумов ќе видите деца кои дискутираат за политика, и од определени „чичковци“ прават идоли :)
Ви текнува лани кога го апсеа Заев која калакурница беше???
Еееееј!!!! Деца!!!! Ај тука на форумов шо пишуваа...башка, по градов стоеја на импровизирани штандови,потписи да собираат...срамота.
И 18 годишниците не се којзнае колку зрели да размислат со сопствена глава, а не па да политизираат наоколу, ама, нели, право на глас, па може и да дискутираат по некакви политички младински форуми...
Ама под 18...е дегутантно.
Кај отиде младинава бе у пизду матер?
Место да одат да гледат да ебнат нешто дркат на ороспии од повисок ранг.

13 години имаш, имаш време и за политика и за секакви чуда. Релаксирај си го мозокот, детството уште ти трае. Играј си на компјутер, спортувај, дружи се, излегувај. Живееш години кои никогаш нема да се повторат, најубавите години. Ќе и дојде редот и на политиката во твојот живот, не бега. Само што илузорно е уште од сега да се заморуваш со тие работи и да бидеш изложен на партиски препукувања, а и верувам дека пола од политичките термини не ги знаеш, што не е ништо чудно за 13 годишник. :smir:

Изложен?
13 годишник?

Не сум машко:wink:женско сум:wink:

Изложен?
13 годишник?

Не сум машко:wink:женско сум:wink:
не те стави во групата на женски или машки...те класифицираше како “човек“..

он: возраст за политика - незнам...многу-години :) Скоро никогаш...башка не е секој за политичар...

Едно е да ја знаат химната на РМ а сосема друго е да ја знаат химната на ВМРО или СДС...

Јас уште од мала ја знаев вмровската химна! Едноставно сум вмровка во душа! Вмро-Дпмне ми е во душата,мислите,срцето!
И воопшто не се согласувам дека политиката не е за деца или за ,,духовно неполнолетни,, како што не нарекувате нас 18,19,20 годишниците...Во политиката и љубовта нема граници како што кажа погоре некој член... Има случаеви кога 19 годишна личност има повеќе знаење и способност да дискутира за политика од 29 годишна личност:wink:

За мене би кажал дека сум партиски определен и премногу ми се допаѓа еден политичар тој е мој идол...Пратам политика ме интересира здравје планирам да се залагам уште повеќе зашто ме влече :helou:

Јас уште од мала ја знаев вмровската химна! Едноставно сум вмровка во душа! Вмро-Дпмне ми е во душата,мислите,срцето!
И воопшто не се согласувам дека политиката не е за деца или за ,,духовно неполнолетни,, како што не нарекувате нас 18,19,20 годишниците...Во политиката и љубовта нема граници како што кажа погоре некој член... Има случаеви кога 19 годишна личност има повеќе знаење и способност да дискутира за политика од 29 годишна личност:wink:
А пушиш?

жалосно е шо во нашава држава секој втор е полиричар.... деца 13 14 години почнаа да бистрат политика... у другиве држави не се замараат ама баш ич.. си тераат свој живот и не го боли за политика ама ич ич ич.. нашиве... партал праат! :)

За "деца" можеби не е ради нивното детство (мада има доста "деца" кои имаат бааги кликер и сенс за политички дискусии и активности), ама и за доста возрасни не е политика, гледајќи ги нивните настапи, дејства, успеси.

За "деца" можеби не е ради нивното детство (мада има доста "деца" кои имаат бааги кликер и сенс за политички дискусии и активности), ама и за доста возрасни не е политика, гледајќи ги нивните настапи, дејства, успеси.

Се согласувам.И децата имаат памет,веќе на 14 години има деца што вршат добри дискусии.

Јас у основно Граѓанско имав 2ка зашто се карав со таа за политика ми објаснуваше како не краделе нашиве ова она, а јас се и плескав у фаца и ме замразе.:toe:

16+, но ако детето покаже желба и интересирање за политиката, зашто да не и порано, но никако на возраст помала од 12 години. Политиката е најсуровата професија и детето може да добие сосема погрешна претстава за тоа што и како е во политиката и како треба да биде.

16+, но ако детето покаже желба и интересирање за политиката, зашто да не и порано, но никако на возраст помала од 12 години. Политиката е најсуровата професија и детето може да добие сосема погрешна претстава за тоа што и како е во политиката и како треба да биде.

Ти си одлепен, или ја те сфатив по грешка сериозно. :lud:

Има причина зошто од древни времиња племенскиот собир го сочинувале само возрасни мажи а право на глас и реално одлучувале само највозрасните. Да му даам на некој копиљ да одлучува за мојата иднина...

Сигурно не мислиш дека треба да ги правиме децата Црвени Кмери...

Сигурно не мислиш дека треба да ги правиме децата Црвени Кмери...

И еве детето покажува интерес за медицина на 10 години и во ред е се и тоа се едуцира се запишува средно медицинско и факултет потоа и станува лекар. Како мислиш дека би требало да биде со политиката? Наеднаш после 18 да му текне и да стане политичар а? А она за под 12 НЕ го реков затоа што политиката бара подли и бескрупулозни вештини, а дете помало од 12 години според мене не би било убаво да се учи на такви работи кои би можел да ги свати здраво за готово и да ги применвуа во секојдневниот живот.

Ти си одлепен, или ја те сфатив по грешка сериозно. :lud:

Има причина зошто од древни времиња племенскиот собир го сочинувале само возрасни мажи а право на глас и реално одлучувале само највозрасните. Да му даам на некој копиљ да одлучува за мојата иднина...

Не навредувај !!! Можеби моја е грешката што не наведов дека зборам за почетна возраст на која личноста би можела да започне со изучување на политиката. И повторно ќе ти речам. Не навредувај, таквиот пристап во иднина ќе ти наштети многу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom