Македонија ќе купува оружје?

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
gluposti ..protiv koj ..od koj se plasime? koj ? koj ?

Јадеш гурабиии.... математикава.. пазарџијска.

до некни се продаваа сега ќе купуваме хехехехехе:toe:
да не се потребни чатали тенгала имам за шиткање :kesa::pos2::pos2::pos2::pos2:

Според најновите аналитички согледувања на реалната состојба во регионот на Македонија,државава треба да се демилиратизира односно комплет да ја распушти АРМ,а одбраната да ја темели врз полициските сили во земјава.Тоа е чистата реалност,дури и 1000 “Букефали“ нема да не спасат доколку бидеме евентуално нападнати од некоја соседна држава,е сега колку долго ќе успее евентуалниот окупатор да опстои во Македонија,тоа е прашање на кое никој не може да одговори.На Македонија и е “пишано“ во неа да можат да опстојат само Македонци,без разлика колку е силен и моќен непријателот или евентуалниот окупатор,тој сепак ќе замине само доколку успееме да си го зачуваме името МАКЕДОНИЈА.:toe:

jas ne se soglasuvan...bidejki gore dolu btr-80 se solidni...podobro bi bilo da se pojaca PVO ili pak da vse nabavat T-90 ili T-72modernizirani imeno vo indija isto taka se proizveduvaat pod vruska kapa a inaku za T-72 od ukraincite bnema podobar....vsusnost i legendata T-34 e od ukraina mozese da se podobri PVO so sa 13 ili pak BUK-m1 koi se solidni...toa e defanzivna politika inaku transporteri za 8000 vojska imame:helou:

Имаме воени стратези и стручни лица кои сигурно би знаеле која бројка е доволна за нас. А инаку вооружувањето не е на одмет, нека има се!
„Паметниот се вооружува во мирни времиња“.
Па ако некој не нападне не е потребем голем број војска, потребно е таа што ја имаме да е добро спремна.Останатите по двајца од позади грб да убиеме со лопата или мотика доволно сме сториле :pos2:.
Македонија 8.000 професионалци; Грција 240.000 ; На секого по 30 и свршена работа.
А инаку видоа Илирците во Македонија во 2001 колку сме спремни, верувам од радост почнаа и да се крстат кога Америка и ЕУ ни наредија да го запреме огнот и да го приземјиме хеликоптерот !!!

:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Go delam mislenjeto na ABC - romanticarskiot del .

Muabetot mi bese ako nie se spremame za vojna so nekogo so 200 transporteri naebali smo ko zuti,medzutoa ako pak NATO ne uslovuva da se modernizirame togas ili milum ili silum mora da se nabavat tie transporteri za dobroto na drzavata.

400 ком.??? за одржување и останато на секој доаѓаат по 25-30 луѓе.....за што се спремаме??? за милитаризација на државата???...после ПОЛИЦИЗАЦИЈА, па АЛБАНИЗАЦИЈА...заедно со МИЛИТАРИЗАЦИЈАВА..ќе ни треба уште шапката на дворска будалетинка па да бидеме комплетни...:)

......кого го планираат во државичкава..ЛЕБОТ ДА ГО ВАДИ???
......или како овие ШВЕРЦЕРИВЕ НА СТРУЈА... бараат поскапување ..затоа што цената на околните , а и светскиот пазар на електрична енергија...ПАААЃАА.....!!! како и величината на нивната провизија...:)
:toe:
Глупости на тон продуцира тупото...
драг мој Concrete.

Бидејќи според некои издржани анализи на релевантни стручњаци имаме повеќе внатрешни непријатели и предавници отколку надворешни, мислам дека сите вакви инвестиции треба да се пренасочат кон опремување и јакнење на мвр и на службите за прибирање информации и нивна обработка, а да се растерети армијата, бидејќи за внатрешниот непријател надлежно е мвр а не арм.

Бидејќи според некои издржани анализи на релевантни стручњаци имаме повеќе внатрешни непријатели и предавници отколку надворешни, мислам дека сите вакви инвестиции треба да се пренасочат кон опремување и јакнење на мвр и на службите за прибирање информации и нивна обработка, а да се растерети армијата, бидејќи за внатрешниот непријател надлежно е мвр а не арм.

Па самата „служба“ е непријател....!

ќе се направат кадровски реформи, мораме да го решиме тој проблем што не јаде одвнатре.

Само со една ваква

http://pro.corbis.com/images/U87082097A.jpg?size=67&uid={2EF26949-95D1-429A-8767-76A25E231C67}

Браво на Македониjа! Това е добро модерно оружие кое во повече броjки може да се бори и со Т-90 и Т-72. Много ме зарадва тази новина :smir:

Малку ли работи имаме за поправање, ние оружје ќе купуваме.Не викам дека е лоша работа ама може да се остави за понатака.:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom