Скандал: Next Time на Беовизија настапија под БЈРМ

• Креатор на темата Креатор на темата daryll
  • Време на започнување Време на започнување

daryll

борец за справедливост
Член од
18 декември 2008
Мислења
231
Поени од реакции
3
СКАНДАЛ: NEXT TIME НА БЕОВИЗИЈА ПЕЕЈА ПОД БЈРМ
Српска РТС не фиромизира, МРТВ не реагира

Ма не, србите ве признават бе. Се ви признават, како Македонци. Тоа поради тоа што признавте Косово. Пак вие сте си виновни, не се криви тие.....не е ли така?

Најинтересен ми е овој дел:

Имавме голема дискусија околу тоа под кое име да го најавиме вашиот претставник и сметавме дека најдобро е да постапиме онака како што постапивме на Евровизија минатата година, со што би избегнале некои негодувања. Ве претставивме под вашето официјално име - изјави Илиќ.

Знаеле дека нашите бескичмењаци нема да речат ништо. :uvo:

Така треба бе.... уште малце да се поднаведнеме :tapp:

Македонија ги зајакнува односите со Косово, Црна Гора, Босна и Херцеговина, како и Хрватска.

МПЦ во посета на Косово, Косовските власти планираат манастирите да ги дадат под надлежност на Македонската Православна Црква.

:pos2:

(добро сценарио нели) :vozbud:

Веч виџено. И не ме чуди затоа.

Ако продолжиме да ќутиме ќе го чуеме уште многу пати. Не ми е јасно зошто никој не реагирал. Некст Тајм имале микрофон во рака и цела Србија ги гледала. Можеле да кажат нешто. А за организаторите од македонската страна немам зборови, освен тоа дека се фиромчиња и дека им прилега. :tapp:

Ако продолжиме да ќутиме ќе го чуеме уште многу пати. Не ми е јасно зошто никој не реагирал. Некст Тајм имале микрофон во рака и цела Србија ги гледала. Можеле да кажат нешто. А за организаторите од македонската страна немам зборови, освен тоа дека се фиромчиња и дека им прилега. :tapp:

Не зборувај така, нема што политика да се меши со музика. Сакам да кажам дека не треба НИЕ Македонците да внесуваме политика во светот на музиката. :tapp:

+

Некс Тајм нема да си ја рискираат кариерата за едно име!

МПЦ во посета на Косово, Косовските власти планираат манастирите да ги дадат под надлежност на Македонската Православна Црква.

Ова е многу добра идеа. Можно ли е вакво нешто?
Знае ли некој кој е статусот на црквите и манастирите денес и кој одлучува за тоа? Сепак србија нема веќе власт врз таа територија. Може ли да се избркаат српските попови и да отидат македонски? Ќе не гледаат верниците малку чудно на почеток, но ако сакаат во црква да одат ќе треба да се навикнат.

Ова е многу добра идеа. Можно ли е вакво нешто?
Знае ли некој кој е статусот на црквите и манастирите денес и кој одлучува за тоа? Сепак србија нема веќе власт врз таа територија. Може ли да се избркаат српските попови и да отидат македонски? Ќе не гледаат верниците малку чудно на почеток, но ако сакаат во црква да одат ќе треба да се навикнат.

Хехе таму незнам. Не мислам дека Косово ќе се драсне за тоа. Сепак мора и тие да водат политика, колку и да имаат подршка. Но ако е можно, нека ги земат и тоа со се! Па да видат Србите како е.
+
МПЦ требаше да оди во Црна Гора, но незнам зошто не им помогна на православните верници таму.

МПЦ требаше да оди во Црна Гора, но незнам зошто не им помогна на православните верници таму.

Ептен бруки излезе тоа. Одма после осамостојувањето беше, побараа наша помош, договор за соработка. Нашиве муфљузи одбија, не била признаена Црногорската црква, ние треба со србите да преговараме и понатаму, да не имало негативни ефекти...
Незгодно ми стана тогаш од таквите постапки на МПЦ.

А децава..
Фрли микрофон, не сакам да ме понижуваат речи, не пеј ебате.
Ќотек..

Ептен бруки излезе тоа. Одма после осамостојувањето беше, побараа наша помош, договор за соработка. Нашиве муфљузи одбија, не била признаена Црногорската црква, ние треба со србите да преговараме и понатаму, да не имало негативни ефекти...
Незгодно ми стана тогаш од таквите постапки на МПЦ.

А децава..
Фрли микрофон, не сакам да ме понижуваат речи, не пеј ебате.
Ќотек..

Ако сакаа да станат херои, требаше само...

„Кога си сам и тажно е се
на неа ти сети се
МАКЕДОНИЈА ти нуди...“

Нели се пејачи де... па верувам дека на Скопски ќе ги чекаа толпа со топла ракија :D

Најинтересен ми е овој дел:

Знаеле дека нашите бескичмењаци нема да речат ништо. :uvo:

Срамотилаци. Да не ги видам веќе метлине и екипата нивна со македонско знаме во раце.

- prvo kako i da e nasata grupa trebalada reagira
- vtoro dosta cesto vo posledno vreme srbski institucii ne prekrstuvat i toj tred zema zamav
- treto na srbija sekogas i odgovara oslabnata makedonija kade ke moze da gi leci svoite frustracii
- cetvrto za svojata nesposobnost vo poslednie 2 decenii srpskata politika treba da naogja opravduvanja i toa go pravi so nagonki reakcii sprema za nea poslabite.
-peto ne sakam tolku direkno ma izgleda moram srbija mometalno e ``beloto gluvce`` za eksperimenti na zapadot .
- sesto kolku deklarativno da se zalaga sepak srpskoto opstestvo uziva vo ulogata na macenik i mazohisticki e nastroeno, zatoasekoj udar po niv za samite srbite e blagoslov )))))
- sedmo istorijata nas ubavo ne naucila deka ``sumadiskite svinjari` se faktor koj raboti za raznebituvanjeto na Makedonija

p.s. ramnogorac ``vrati go ona sto ne e tvoe`` , ``isplati gi grevovite na tvoite predci`` -senki milco mancevski

Кога секоја искра на национално чуство и гордост во оваа држава се плука од платеници соросоиди, резултатите ќе бидат тие.

Дечките да имале малку национална гордост, ќе излезеа на бина, ќе им се заблагодареа на поканата и ќе им кажеа пријатно.

Е сега БЈРМ беше за 3 месеци, колку време помина ?
Или некои прашања не заслужуваат одговор ?

Ќе се изненадев доколку не беше така.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom