Во право сум друже, мораме ние да им земеме барем еден бод на Исланд или Норвешка во гости, нормално дома мора да ги победиме како и 2 пати Белгија. Еве погледни ја табелаваНЕ СИ ВО ПРАВО, ЌЕ ТРЕБА ДА ГО ПОБЕДИМЕ ИСЛАНД ДОМА, А ВО МЕЃУСЕБНИТЕ ДУЕЛИ СО НОРВЕШКА ДА ИМАМЕ ПОДОБАР СКОР ЗОШТО НОРВЕШКА ЗАГУБИ И ИЗИГРА РЕМИ СО ИСЛАНД:helou:
Па исто бода имаат со Исланд и Норвешка има толку без 2 победи.Македонија киксна со Естонија ама не спаси нерешениот помеѓу Исланд и Норвешка.Уште е рано за прогнози ама се знае дека дома не доаѓа во обзир пораз,тогаш све е загубено.Во колку почнува пошто ми треба да знам 2 смена на школо сум?Во право сум друже, мораме ние да им земеме барем еден бод на Исланд или Норвешка во гости, нормално дома мора да ги победиме како и 2 пати Белгија. Еве погледни ја табелава
1. Норвешка 4нат 7 бода
2. Исланд 2нат 3 бода
3. Македонија 2нат 3 бода
4. Естонија 4нат 3 бода
5. Белгија 4нат 0 бод
Средено. Ако се 200 денари картите, срамота е да не се отиде а да не нема некое подебело оправдувањеНека стави модераторот и време на одигрување во насловот.
Натпреварот почнува во 20:15ч.
Се гледаме во сала.
п.с Катри сеуште не излегле во продажба. Понеделник некаде би требало.
Работата е што Исланд ја победи Норвешка во другиот натпревар, а ние кикснавме со Естонија што на крај може да не чини пласман на европско... Реално е од Норвешка да се очекува да победи на 3 од преостанатите 4 натпревари (да загуби во Скопје) и со тоа би имала 13 бодови. Исланд ако загуби во Скопје, а ги победи сите останати ќе има 13 бодови. Македонија ако ги победи дома Норвешка и Исланд и ако ја победи 2 пати Белгија ќе има 11 бодови и ќе биде трета. Сфаќате сега од каде доаѓа ова што го зборам дека мора да земеме бод на Исланд или Норвешка на гости!? :smir:Па исто бода имаат со Исланд и Норвешка има толку без 2 победи.Македонија киксна со Естонија ама не спаси нерешениот помеѓу Исланд и Норвешка.Уште е рано за прогнози ама се знае дека дома не доаѓа во обзир пораз,тогаш све е загубено.Во колку почнува пошто ми треба да знам 2 смена на школо сум?
А Исланд и Норвешка два натпревара изиграа.Работата е што Исланд ја победи Норвешка во другиот натпревар, а ние кикснавме со Естонија што на крај може да не чини пласман на европско... Реално е од Норвешка да се очекува да победи на 3 од преостанатите 4 натпревари (да загуби во Скопје) и со тоа би имала 13 бодови. Исланд ако загуби во Скопје, а ги победи сите останати ќе има 13 бодови. Македонија ако ги победи дома Норвешка и Исланд и ако ја победи 2 пати Белгија ќе има 11 бодови и ќе биде трета. Сфаќате сега од каде доаѓа ова што го зборам дека мора да земеме бод на Исланд или Норвешка на гости!? :smir: