Квалификации за ЕП Австрија: Македонија - Исланд - впечатоци

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 декември 2008
Мислења
1.882
Поени од реакции
1.094
iako ke bide tezok natprevar se nadevam na pobeda
so polna sala,fer sudenje i pomos od gospod pobeduvame:salut:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ќе тепаме сигурно само мислам дека реално многу многу помалку отколку во баражот. Сега Исланд е изменет состав, но и нашите не смеат да ги потценат, покрај успехот во Хрватска мора да се вратиме повторно во добра форма.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
значи од овие Исланд никако да куртулиме а играме квалификаци мора против нив ...
инаку мн тешко ќе биди Исланд имат мн јака екипа, ќе треба добро да се испотат нашите :) ... да се надеваме на победа :oeoeoe:

Член од
8 октомври 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
20
Имаат силна, искусна екипа исланѓаните, но сепак и нашите имаат искуство. Се надевам на победа. :tv:

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
картите ќе бидат пуштени во продажба од понеделник и ќе чинат 200 денари. ќе се продаваат на билетара и на плоштад. :oeoeoe:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
E pa, kajgandzii, ocekuvam dostojno da ja rasturite salata od navivanje i bodrenje, vikajte kolku sto ve drzi grloto za da mozeme i nie koi nemame sansi da go gledame natrevarot, nitu da prisustvuvame vo salata, da ve cueme. da se cue makedonskiot glas na 18 nasekade. Neka ekne, neka grmi i neka im dade klirlja i polet na nasite, za da sosem solidno odigraat i ja pobedat ekipata na Island.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.061
Кој ќеиф ќе ми го направат ако победат.Да беше во викенд мечот ќе дојдев да ги бодрам и јас, вака ме спречува што е на сред недела.Бодрете ги најдобро што можете, победа е нашиот приоритет!:oeoeoe:

П

Паспарту

Гостин
НЕ СИ ВО ПРАВО, ЌЕ ТРЕБА ДА ГО ПОБЕДИМЕ ИСЛАНД ДОМА, А ВО МЕЃУСЕБНИТЕ ДУЕЛИ СО НОРВЕШКА ДА ИМАМЕ ПОДОБАР СКОР ЗОШТО НОРВЕШКА ЗАГУБИ И ИЗИГРА РЕМИ СО ИСЛАНД:helou:
Во право сум друже, мораме ние да им земеме барем еден бод на Исланд или Норвешка во гости, нормално дома мора да ги победиме како и 2 пати Белгија. Еве погледни ја табелава :)

1. Норвешка 4нат 7 бода
2. Исланд 2нат 3 бода
3. Македонија 2нат 3 бода
4. Естонија 4нат 3 бода
5. Белгија 4нат 0 бод

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Од колку саат почнува?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Во право сум друже, мораме ние да им земеме барем еден бод на Исланд или Норвешка во гости, нормално дома мора да ги победиме како и 2 пати Белгија. Еве погледни ја табелава :)

1. Норвешка 4нат 7 бода
2. Исланд 2нат 3 бода
3. Македонија 2нат 3 бода
4. Естонија 4нат 3 бода
5. Белгија 4нат 0 бод
Па исто бода имаат со Исланд и Норвешка има толку без 2 победи.Македонија киксна со Естонија ама не спаси нерешениот помеѓу Исланд и Норвешка.Уште е рано за прогнози ама се знае дека дома не доаѓа во обзир пораз,тогаш све е загубено.Во колку почнува пошто ми треба да знам 2 смена на школо сум?

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Нека стави модераторот и време на одигрување во насловот.

Натпреварот почнува во 20:15ч.

Се гледаме во сала.

п.с Катри сеуште не излегле во продажба. Понеделник некаде би требало.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нека стави модераторот и време на одигрување во насловот.

Натпреварот почнува во 20:15ч.

Се гледаме во сала.

п.с Катри сеуште не излегле во продажба. Понеделник некаде би требало.
Средено. Ако се 200 денари картите, срамота е да не се отиде а да не нема некое подебело оправдување:).

П

Паспарту

Гостин
Па исто бода имаат со Исланд и Норвешка има толку без 2 победи.Македонија киксна со Естонија ама не спаси нерешениот помеѓу Исланд и Норвешка.Уште е рано за прогнози ама се знае дека дома не доаѓа во обзир пораз,тогаш све е загубено.Во колку почнува пошто ми треба да знам 2 смена на школо сум?
Работата е што Исланд ја победи Норвешка во другиот натпревар, а ние кикснавме со Естонија што на крај може да не чини пласман на европско... Реално е од Норвешка да се очекува да победи на 3 од преостанатите 4 натпревари (да загуби во Скопје) и со тоа би имала 13 бодови. Исланд ако загуби во Скопје, а ги победи сите останати ќе има 13 бодови. Македонија ако ги победи дома Норвешка и Исланд и ако ја победи 2 пати Белгија ќе има 11 бодови и ќе биде трета. Сфаќате сега од каде доаѓа ова што го зборам дека мора да земеме бод на Исланд или Норвешка на гости!? :smir:

K

kaiser soze

Гостин
Се надевам на победа на овој натпревар,иако ќе биде тешко,имајќи го предвид фактот што Исланд сепак е ракометна велесила и покрај откажувањето на неколку ракометари.Натпреварот доаѓа во лош момент за нас,знаејќи дека дел од ракометарите не се во натпреварувачки ритам со оглед на паузата која ја имаат.Сепак се надевам дека тоа нема да биде пресудно.Во врска со изборот на селекторот,малку сум разочаран,затоа што на најтенката позиција во тимот левата бековска,повторно нема повикано солиден офанзивен играч.Во ред е што го повикал Јоноски,но истиот во неговиот тим Босна настапува само во дефанзива што не ни оди во прилог.Сигурен сум дека требало да го повика Кузманоски,кој сосема солидно настапува во шведски Трелеборг,во тоа повеќе пати сум се уверил и самиот,а може да покрие две позиции,да игра и како лев бек и како плејмејкер,на која го имаме Мојсоски,но и тој влегува во дуелот како рековалесцент.И покрај овие замерки,сепак верувам во нашиот тим и мотивацијата во истиот,па се надевам на успех и во двата дуела.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Работата е што Исланд ја победи Норвешка во другиот натпревар, а ние кикснавме со Естонија што на крај може да не чини пласман на европско... Реално е од Норвешка да се очекува да победи на 3 од преостанатите 4 натпревари (да загуби во Скопје) и со тоа би имала 13 бодови. Исланд ако загуби во Скопје, а ги победи сите останати ќе има 13 бодови. Македонија ако ги победи дома Норвешка и Исланд и ако ја победи 2 пати Белгија ќе има 11 бодови и ќе биде трета. Сфаќате сега од каде доаѓа ова што го зборам дека мора да земеме бод на Исланд или Норвешка на гости!? :smir:
А Исланд и Норвешка два натпревара изиграа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom