3 милиони евра за адвокати

• Креатор на темата Креатор на темата Македонцки
  • Време на започнување Време на започнување
Ме засега М во МПЦ. За тоа ПЦ ич к.. не ме боли

Би било добро да се оградуваш од вакви коментари, бидејки без ПЦ тоа М-то во случајов ништо не значи. Плус не е угодно за тие што всушност си веруваат и мислат дека јака црква е една од клучните алки за подобра М.

(тебе не ти е гајле за МПЦ, ама да писне ПОА од некаде, верувам ќе те засега дури и да си атеист.)

Би било добро да се оградуваш од вакви коментари, бидејки без ПЦ тоа М-то во случајов ништо не значи. Плус не е угодно за тие што всушност си веруваат и мислат дека јака црква е една од клучните алки за подобра М.

(тебе не ти е гајле за МПЦ, ама да писне ПОА од некаде, верувам ќе те засега дури и да си атеист.)

Тоа кај вас на форумот не се оградував а не па овде. Тоа М е многу поголемо од ПиЦ заедно. Што е тоа ПОА?

Тоа кај вас на форумот не се оградував а не па овде. Тоа М е многу поголемо од ПиЦ заедно. Што е тоа ПОА?

Кај нас?

ПОА е Православната Охридска Архиепископија... (Вранишковски)

Што толку се овие во Австралија посебни па да имат „приватни“ цркви? Зарем Св. Софија, Св. Климент Охридски, Плаошник... зарем тие не припаѓаат на Македонскиот народ? Зарем не припаѓаат на сите вас Македонци кои што сте Православни? МПЦ е тело кое што ги исполнува духовните потреби на Македонскиот народ, значи Македонци за Македонци.
Да ставот и мене ми е тој, малку многу нелогично делуваше овој конфликт низ годините наназад. Дали нашите од Австралија вложуваа таму од интерес да имаат дел од црквата? Значи ако ние сега даваме пари за разни услуги на црквата или преку донирање, ај сега дел од Св. Димитрија е наш, да си го земеме, да го приватизираме. Не иде тоа така. Ако сакаш давај и верувај, ако не понастрана од црквата. Има кој да даде без да побара за возврат. Добро е што не дозволија да се раздели Австралиската епархија.

Да ставот и мене ми е тој, малку многу нелогично делуваше овој конфликт низ годините наназад. Дали нашите од Австралија вложуваа таму од интерес да имаат дел од црквата? Значи ако ние сега даваме пари за разни услуги на црквата или преку донирање, ај сега дел од Св. Димитрија е наш, да си го земеме, да го приватизираме. Не иде тоа така. Ако сакаш давај и верувај, ако не понастрана од црквата. Има кој да даде без да побара за возврат. Добро е што не дозволија да се раздели Австралиската епархија.

Таа е и основата на проблемот.
Имотите беа општи Македонски под јуриздикција на МПЦ, но многу збрки имаше (не по кривица на МПЦ).

Тие „македонски“ заедници досега имаат изгубено 1 Црква на Гејците(Мелбурн), 1 на Бугарите (Мелбурн) и 1 на Србите (Њу Кастел - северно од Сиднеј). Исто така фамозниот Ристо Алтин (Алтис за тие што му го знаат вистинското презиме) што беше главен фраер во компанијата МПО(Македонска Православна Општина ... т.е. некоја си нова црква како таа на вранишковски) Ц (црква) Св. Георги - Епинг (Мелбурн) ја продаде првата Македонска црква и тоа во Фицрој (на на неколку километри од центарот на градот).

Во Сиднеј (Кабрамата и Розбери) главен фраер е извесен Игор Аврамовски Александров (мислам дека презимето му е само Александров сега бидејки тоа Аврамовски му беше дериватив од гејско презиме, важно си го смена да не му е гејско тоа барем е плус кај овој). Тој е Алфа и Омега во Сиднејската компанија. Црквите се навидум на народот, но тој располага 100% со нив. Па сега оди верувај ти ако можеш.

Едноставно компаниите не се ништо поразлични од авантурите на Вранишковски. - од ова подобро неможе да се објасни.

Плус познатиот водител на 3 пати зед, Ицо Најдовски ја публикуваше својата книга за Македонија со наводен патриотизам или незнам ти што со многу интересна корица но информации за историјата постари од удбашите. Истата книга беше 100% финансирана од австралиската влада а главен што потпиша од владата беше извесен грк! Сега дали Ицо Најдовски е толку глуп, или пак гркот знае дека повеќе штета може да наноси Најдовски, па затоа и му дал средства. Најлошо би било да се во лига, но тоа е веќе шпекулација и нема да зборувам за шпекулации.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom