Мојата "преродена" Македонија. 2006?

• Креатор на темата Креатор на темата n/a
  • Време на започнување Време на започнување
О нееее ....
Те молам не. :nesvest:
Немој пак со ти си шуга муабетите на партиска основа.
Или уште полошо...
оној глуп и туп муабет на варијанта а вие бе... ?
нели и вие крадевте?
Е па шо сеа? :pos2:

Заеби тоа.
Кажи ми ти...
ова вака е, или не е ?

Добро темпирана тема, сосема случајно и 100% гарантирано без партиска основа.
:tv:

Поарно и да имам девалвација и инфлација отколку пак србокомуњарите да стрелаат низ Македонија. Киро Глигоров - таткото на СДСМ беше висок комунистички функционер кога дивите комуњарски партизани стрелале низ македонија патриоти кои биле за независна македонија а не за некој си сремски фронт и неќеле да гинат за сметка на србите, Киро беше функционер на влада која го апси и малтретира до смрт Ченто, кога се испраќаат иљадници македонски патриоти на Голи Оток. Киро ни го наметна она неговото ФИРОМ. Значи ако треба да бирам помеѓу девалвација и инфлација од една страна и доаѓање на власт на наследниците на македонските крвници, јас сум одма сега за девалвација и инфлација. Моментално!
Bravo mali...aj sega na istorija za Majski manifest...

Добро темпирана тема, сосема случајно и 100% гарантирано без партиска основа.
:tv:
Jas kolku znam toj e nezavisen...Srbin razbira se?

Он е доволно возрасен да одговара за себе.

Според мене независен е онолку колку што ти си ВМРОвец.

За да видите дали е нешто подобро или полошо 2006 споредете ја со било која година од владеење на било која друга партија.
Така може и рангирање да се направи.
Која во што направила најлошо а која најдобро.

За да видите дали е нешто подобро или полошо 2006 споредете ја со било која година од владеење на било која друга партија.

Зошто баш 2006та?

Ако земеме дека Македонија постои од 1945 тогаш било која година од периодот 1970-1990 год. е многу подобра по сите стопански показатели.....:toe:
Уствари 2006 би изгледала смешно по сите стопански показатели.:toe:

Било кој од нас, заработува во денари.
Сакам да ви кажам дека... :)
топтан сите ќе заработуваме многу помалку евра у брзо време од сега.
(не верувам дека на повеќе од 5 % од вас платата им е врзана у евра).
Плелодба.
:toe:

Абе лажете повеќе од Грујо ебаго,наместо долари вие го терате народот да купува евра.:smir:

http://www.forexcult.com/charts.php?q=EURUSD&range=3m&type=l

Не ми е јасно сега, па нели нјубаво е да купуваме злато, и тоа не прстени, ланчиња, бурми, туку прачки. Ај бурми може ако некој стигнал дотаму, ама нели прачки најдобро, што сега менувате.

Не ми е јасно сега, па нели нјубаво е да купуваме злато, и тоа не прстени, ланчиња, бурми, туку прачки. Ај бурми може ако некој стигнал дотаму, ама нели прачки најдобро, што сега менувате.
Не можам да те разберам. :)
Евра,франки,долари... злато, (кај и да е некој и платина ќе предложи) :pos2:
зошто таков `пристап` у екот на економската плелодба и забележителни резултати на сите полиња постигнати од владата од Владаја ко што јавуе Радио Берлин (алијас Шител и Вест) ?

Вие сакате да ми кажете дека не му верувате на Гвујо тупото ? :vozbud:
Чуму таков развој... плелодбеници?
:toe:

најдобро е да го распоредиш ризикот и да си имаш одредена залиха на долари, евра, франци, јени, денари (фунти не би препорачал), злато, недвижнини и акции на фирми кои добро работат, па се не може да ти пропадне, од нешто може и ќе ќариш.

и да не ја сведуваме ситуацијата на економската преродба кај нас, се работи за глобална работа

Многу е интересно кога овие со шајкачиве ке кажуваат за состојбата во Македонија.

Многу е интересно кога овие со шајкачиве ке кажуваат за состојбата во Македонија.

па навраќајси се на своите корени самите прво се прогласуваат за немакедонци, т.е за соседни државјани а после солат памет небаре ние не ги знаеме што ќе ни кажат

Овие ги удри власта у глава,и всушност влегоа у машината што ке им се тресне како глава у ѕид!!!Всушност горе-доле сите се усти!Полтроните што беа во опозиција сега живееат на висока нога и навистина -се живее навистина подобро,само за нив!Иста приказна,ист филм-лоша римејк копија!Да,можеби се подобри за некоја нијанса,се гради нешто,се реформира нешто,што значи и дека и порано имало пари само се краделе повешто на штета на народот,но од друга страна ке посерат со некои работи што просто се чудиш-МОЖНО ли е некој морон ова да го смисли?!? Пак од друга страна кога ке видам па кој е опонент,просто губам волја за се!!!Едно да кажам,можеби некој ке рече дека е така ,а некој не.Било кој,било каде кога се напаѓаат едни со други дека тој тоа и тоа направил 99% е вистина,без разлика на позиција и опозиција,а кога ке почнат да се бранат од истите тие обвиненија -се смешни и лажата како цигани!
Затоа ако за Грујо ке извадиш 100 клипа на youtube,не значи дека за останатите нема 100,а буквално ништо не помрднаа со рака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom