Жалната вистина за НАТО и Конфликтот во 2001

• Креатор на темата Креатор на темата RAYTHEON23
  • Време на започнување Време на започнување
Gi pamtam tie veceri...

sobranie20.jpg

И Собранието падна, немаше никој, од ниту една партија.
Се упрпаа.
Народот бараше генерал да ја води државата.
Немаше генерал.
Немаше никој.

Заклучов од дискусијата би бил: Што к*р бараме во НАТО, организацијата која ни се закануваше со бомбардирање и поради која ја изгубивме војната во 2001? Поправете ме ако грешам.

Заклучов од дискусијата би бил: Што к*р бараме во НАТО, организацијата која ни се закануваше со бомбардирање и поради која ја изгубивме војната во 2001? Поправете ме ако грешам.
Така некако би му дошло.

И Собранието падна, немаше никој, од ниту една партија.
Се упрпаа.
Народот бараше генерал да ја води државата.
Немаше генерал.
Немаше никој.
Sosem tocno. Treba nov takov bunt. Ama nema da se sluci.

Јас не се сомневам во овој прекрасен народ, се сомневам само во неговите водачи.

Ne greshish. Zatoa me nervirat site nashi partii, politicari, mediumi sto gi forsirat istite tie sto ne donesoa do ohridskiot dogovor.

Ne greshish. Zatoa me nervirat site nashi partii, politicari, mediumi sto gi forsirat istite tie sto ne donesoa do ohridskiot dogovor.
Да...
А, огромна поддршка од народот за НАТО и ЕУ...
Е ајде де?

Јас не се сомневам во овој прекрасен народ, се сомневам само во неговите водачи.

Тоа ти е,затоа што овој народ последниве 60 години никогаш сам не избрал свој водач,едноставно само му ги подметнуваат други народи и непријатели на овој народ.:toe:

Да...
А, огромна поддршка од народот за НАТО и ЕУ...
Е ајде де?
pa sto mislish koga ke otrujat 8 godini propagandi, uceni, lagi i ponizuvanje na kraj ke bidesh najgolem podrzuvac na istoto.
Lesno e da izmanipulirash skrshen i siromashen narod.

Уште едно прашање во врска со воената агресија од 2001 би поставил: Дали ја изгубивме војната делумно и поради спротивставувањето на владата на чело со Георгиевски за меѓународна разврска на проблемот, т.е. со арбитража од странство, како што впрочем и се случи, во август 2001, кога се потпиша Срамковниот. Дали Македонија можеше да оддолее, да издржи од огромниот притисок врз нејзините плеќи кој се закануваше за нејзиниот суверенитет и интегритет ? Можевме ли "сами против сите"?

Македонија е во деликатна состојба, таа е напикана помеѓу џелати, со врзани раце е а има еден адут кој ако го извади во право време може да куртули.
Ама не ни знае дека постои тој адут.

Работите се менуваат,како што гледаме Америка е пред колапс(доколку не им се случи планираната војна)тешко ке имаат повторно светска доминација.НАТО е искреирана од Америка,и ако падне Америка пада и НАТО комплет.
ЕУ е групација од бирократи кои не успеаја да направат нова мултиетничка ткн Европска Нација,туку напротив со таквите како Грците и Словенците само повеќе го загреаја чувството за посебност.
Значи многу проблеми имаат самите креатори на 2001та,иаку планот им успеа(да создадат нестабилна држава) Македонците во последниот период почнуваат да се самоорганизираат,и да се враќаат оние правите вредности на Македонскиот народ.
Што би рекол Господ е сепак на наша страна

Нема шанси, какво можење.
Се околу тебе е НАТО.
Да бевме сосед на Кина ќе станевме комунистичка држава и ќе се одбраневме.

Времето е трај, прај и ќути.

Работите се менуваат,како што гледаме Америка е пред колапс(доколку не им се случи планираната војна)тешко ке имаат повторно светска доминација.НАТО е искреирана од Америка,и ако падне Америка пада и НАТО комплет.
ЕУ е групација од бирократи кои не успеаја да направат нова мултиетничка ткн Европска Нација,туку напротив со таквите како Грците и Словенците само повеќе го загреаја чувството за посебност.
Значи многу проблеми имаат самите креатори на 2001та,иаку планот им успеа(да создадат нестабилна држава) Македонците во последниот период почнуваат да се самоорганизираат,и да се враќаат оние правите вредности на Македонскиот народ.
Што би рекол Господ е сепак на наша страна

Ништо не е вечно па ни НАТО и ЕУ.
За нас единсвено вечно што треба да биде е нашата држава со сите атрибути, име, идентитет, историја, браќата во соседството.

Не сме ние тие кои први ќе вперат прст кон НАТО и ЕУ.
Нека го направат прво тоа големите сили па после ние.

Добар заклучок мора Македонија сама да застане на нозе без Еу и Нато

Mozevme da probame i se stavivme vo losha situacija za vremeto za pregovorite. Punktovite i teskoto oruzje beshe vrateno a istovremeno teroriste pravea ofanziva.
Trebashe da se totalno izfrlat od zemjata ako bilo koga pred da se sedne na bilo koja masa. Posle toa bidna Radusa, vojnata ne beshe zavrshena.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom