What's the point?

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
ако си во врска со добро ситуиран тип кој може да те поттурне во животот и кариерата значи дека си спонзоруша или? не сфакам? за да си поштена треба да си со ѓубре/пијаница што ти знам и да работиш на пазар? многу се екстремни некако примериве :smir:
не тоа се примери од мојата зграда пола од нив се тепани пола од нив се со мажи пијаници и скоро сите се поштени и не личат на ништо

Па така велат спозоруша си ако имаш некој што ќе те бутне у живота (можда имал среќа па и се трефнало)

и дел од своето достоинство и се погазуваш себе си ,и се сведувш себе си на ниво на црв

А што дава курвата шири нозе и готово и добива ари,поклончиња итн
Тоа само секс .Ништо лично

Не знам дали ти е познат поимот само мета, инаку овој термин е познат во армииве низ светов кога пред нишанот на нивните војници ќе им се најде војник од спротивниот табор. Само мета ништо лично. Инаку примерот за поштена жена и спонзоруша ти е за никаде. Познавам многу поштени жени, почнувајќи од мајка ми. стрини , вујни, сите тие живеат нормален живот никој ни ги тепа ни ги малтретира ништо. Работат тешки работи и не се жалат затоа што знаат дека тоа што го работат за своите деца и дека тоа е исправно. Пари никогаш доволно ама имаат каква таква среќа и душевен мир. Додека пак нивна генерација на спонзоруша се омажи за Грк, фрли камен и не се врати овде, нејзината ќерка е дилер на дрога која што ја фатија на лице место со хероин и екстази и очекува голема затворска казна. Ете ти ја споредбата меѓу спонзоруша и поштена жена.

Ако сексот не ти е ништо лично, тогаш стварно не знам како да ти реплицирам на темава, секој коментар би бил залуден...

Се согласувам во целост ... а на друга тема да прочиташ коа некој член плаче зашо цурата не му дала ... одма праат формација 4-1-2-1-2 и напаѓаат као они се личности ... имаат чувства ... за нив сексот е свет мора да чекаш да се спремат ИТН ИТН ....

Ја би го ставила тоа под знак прашалник пошто ти не им ги знаеш маките а ни ја богами
Па им ги знам маките и сигурно знам дека не се малтретирани, оти се познава тоа и го знам за тие што ми се тетки, стрини, вујни. Не велам дека нема малтретирани тепани жени само го нема тоа во мојата близина. Додека пак за криминал сум видел многу работи и знам отприлика како одат тие работи.

и дел од своето достоинство и се погазуваш себе си ,и се сведувш себе си на ниво на црв

А што дава курвата шири нозе и готово и добива ари,поклончиња итн
Тоа само секс .Ништо лично

Шири нозе и готово, ништо лично :nesvest:?! Жал ми е што има девојќи кои размислуваат вака. Ги жалам, искрено.

Како може да не е нешто лично кога му го даваш своето тело некому?

И двата случаи што ги кажа се погазување на достоинството, а што се однесува до мене секој може да се курва колку сака, ама ќе треба да си се носи со етикетата што ќе ја има потоа.

Темава е глупаво поставена бидејќи нема пример за чесни, убави, успешни и исполнети жени кои верувале или не постојат (таквите изгледаат поубаво од глупави спонзоруши кои се "негуваат", но всушност се вештачки).

Па им ги знам маките и сигурно знам дека не се малтретирани, оти се познава тоа и го знам за тие што ми се тетки, стрини, вујни. Не велам дека нема малтретирани тепани жени само го нема тоа во мојата близина. Додека пак за криминал сум видел многу работи и знам отприлика како одат тие работи.

А мора малтретирањето да биде само физичко ?? Еве да речеме мажот рака не кренал на жената ... али секој ден ја праи подоле од гомно .. и се дере пцуе итн итн .... ?

Јас на тоа полошо гледам од тепањето .....

И дали ти збориш општо или за жените од твојата зграда ?

А мора малтретирањето да биде само физичко ?? Еве да речеме мажот рака не кренал на жената ... али секој ден ја праи подоле од гомно .. и се дере пцуе итн итн .... ?

Јас на тоа полошо гледам од тепањето .....

И дали ти збориш општо или за жените од твојата зграда ?
Во куќа живеам и пишувам за тоа што го знам од лично искуство и примери кои што сум ги видел во мојот секојдневен живот, не велам дека живеам во рајот и се е совршено ама го имам видено пеколот и можам споредба да направам.
Жално е што постои било какво малтретирање, а кое е полошо не можам да судам двете работи не чинат.

Снајди се па живеј. Сеа на кој начин ке се снајдеш е прашањето али во овие времиња побитно е конечниот резултат него ли начинот.

Снајди се па живеј. Сеа на кој начин ке се снајдеш е прашањето али во овие времиња побитно е конечниот резултат него ли начинот.
Да друже, го прочита крајниот резултат од спонзорушата што го напишав?

Да друже, го прочита крајниот резултат од спонзорушата што го напишав?

Тоа ти е 1 пример а има милион примери за спонзоруши кои добро завршиле. А се знае колку примери има за обични домаќинки со пекол во домот.

Тоа ти е 1 пример а има милион примери за спонзоруши кои добро завршиле. А се знае колку примери има за обични домаќинки со пекол во домот.
Имам и други примери за спонзорушите ама нема смисла сега да претерувам, ќе се препознае некоја можеби :icon_lol:. Има домаќинки со пекол во домот ама во повеќето случаи се е ок. Имам пример и за пекол во домот, ама тој е само еден додека пак за спонзорушите имам многу.

Епа сеа избор е на човекот што сака да прави во животот се дур не им штети на другите (во повеќето случаеви).

А од кај си сигурна дека "спонзорушите" за сите тие поклончиња и пари не се малтретирани????
Подобро е да си го зачуваш достоинството или да излегуваш со било кој само поради тие поклони и пари????:tapp::tapp:
И не се согласувам дека поштените девојки изгледаат грдо.Секоја поштена девојка која ќе стане рано сабајле и ќе отиде на работа е свесна дека заработува сама за својот живот,не е етикетирана во градот како спонзоруша,не е должна на нејзиниот спонзор за возврат на поклоните и парите да ги шири нозете.
Парите денес можеш да ги имаш,а утре не.Тие се пролазна работа.
Ама човечноста и достоинството остануваат секогаш.
Подобро е да бидеш вреден,да работиш,да се радуваш на секој свој успех и да бидеш горд на тоа што сам си ПОСТИГНАЛ ВО ЖИВОТОТ,отколку на некого да му бидеш марионетка и да го живееш неговиот живот, а не СВОЈОТ.

не знам дали има вакава тема но ....

Девојката која е наречена спонзоруша или курва само поради то што иде со богати типци и се шета и облекува на нивна сметка,тогаш која е поентата да бидеш поштена еве неколку дијаметрално спротивни животи,

спозорушата:Иако има 40 година стегната е личи на 30 (ако не и помалце)средена спастрена мажите сеуште се вртата на неа и ја меркаат,скапа облека добро платена работа (како против услуга за знаеш што) нејзиното лице негувано

Поштените:
Бр1:ја гледаш уморна рано насабајле како се симиња по скалите остарена минимум за 10 години предвреме,мириса на евтин парфем,на себе да немаше каква таква шминка ќе беше погрда,маж и ја тепа па затоа носи долги ракави у сред мај месец

Бр2:дебела,гласна,за никаде ,работи на пазар,од 7 до 6 саат а потоа мора да се расправа со својот пијаица маж

Бр3:Живее заедно со свекрвата која психички се изживува врз неа се додека не доживее благ слом,и не ја загуби работата поради тоа ....

Сеа не ја сваќам поентата да се биде поштена (како што се лупаат некои во гради )
Ве молам објаснете ми ?

П.С Не планирам да станам курва само се прашувам во што е работата?или поентата?

Само овие опции се??? Ќе бидеш спозоруша, или ќе имаш маж што те тепа, или маж пијаница или свекрва што психички те малтертира???
Па шо не кажете бе, оти се мачам јас со факултетов, шо ќе ми е факултет и добра работа коа и онака свкрва ми ќе ме малтертира, ќе доживеам слом и ќе ја изгубам работата:uvo:

Ај ти одговори на истото прашање гледано од друга страна. Се шеташ со богат типац, се облекуваш на негова сметка, работиш во добра фирма каде работата е всушност "работење" на шефот и зимаш голема плата...а после работа се еб*ш со кој стигнеш (ако си курва за пари, ако си спонзоруша за парче накит)...и? Каде е тука задоволството твое во животот? what's the point?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom