Македонците се бришат, Македонија станува Унија на народи

A

Alexander Nevsky

Гостин
Македонија како држава опстојува повеке од 20 века една од најстарите држави а можеби и најстара на светот. Кога Македонија тогаш како таква станала сведска империја на тогашниот свет, атинјаните во тоа време биле поробени од како сто тие велеле варвари за македонскиот народ и за кралот Филип, бидејки самите се сметале за многу поинтелегентни и културно и демокрадски развиени од македонците што дури ни самите неможеле да сватат како е можно да управува со Атина варварин македонец, па одовде почнува најдолгата војна во светската историја. Овие сценарија кој се случуваат денес се само дел од големата историја ние сме дел од историјата таа мине преку нас немојте да се залажувате дека Грција некогаш ке ја прекине војната која едноставно води кон унистуваине на македонскиот ндентитет.. а во мегувреме презиманије на македонската историја претварајки ја во нивна и ја брии конечно државата со која започна војна пред повеке од 2000 годин..со разни методи со разни тактики низ времето , некогас и со минимални активности против македонците особено во периоди кога и двете држави биле поробени од друга империја и се така континуирано се до ден денес и после нас :helou:

И што кога се тоа во вода може да падне од таквите Како мр.Бранко и неговите сопартијци кои ги има во голем дел што подржуваат промена на уставното име се со цел да се влезе во Нато

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
А што ако тоа што е напишано е вистина? И што ако тој план биде спроведен?
Ајде прво да видиме која е реалната шанса да се спроведе било каков план, освен се разбира доколку планот не е на власта.

- Груевски со ОГРОМНО мнозинство во парламентот ја поседува централната власт.
- Груевски е на добар пат да ја освои и претседателската и локалната власт.
- Груевски за неполн месец, во Македонија ќе ја има АПСОЛУТНАТА власт.

Објасни ми трн ти на мене, како е можно да се спроведат било какви конспирациони сценарија од страна на некој друг, покрај апсолутната власт која е во рацете на Груевски ?

Или позади овие нарачани текстови, стои нешто друго ?

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
- Груевски за неполн месец, во Македонија ќе ја има АПСОЛУТНАТА власт.

Објасни ми трн ти на мене, како е можно да се спроведат било какви конспирациони сценарија од страна на некој друг, покрај апсолутната власт која е во рацете на Груевски ?

Или позади овие нарачани текстови, стои нешто друго ?
Ти не знаеш што зборуваш,секогаш конспиративните сценарија ги подготвува оној што сака да се врати пак во власта или кој е опозиција,зошто Груевски би се глупирал со вакви работи како предавништвото кога тој има со што да се глупира?!

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Многу лесно....

1.Со доволно пари
2.Луѓе кои ќе се шитнат
3.Инсталирани странски контра-разузнавачи служби (читај америка и слично)
4.Резултатот е очигледен....:helou:

S

smart ass

Гостин
И што кога се тоа во вода може да падне од таквите Како мр.Бранко и неговите сопартијци кои ги има во голем дел што подржуваат промена на уставното име се со цел да се влезе во Нато
па затоа и го напишав текстот ... секоја грешка сега е фатална но не заборавај македонскиот народ многупати бил поробуван но успеал да опстане во текот на времето зошто мислиш дека минатото нема да ни се повтори.(ова се мои лични размислувани:toe:а

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Во текстот пишува дека Брако во Септември спрема радикални демонстрации кои ќе го принудат Груевски да поднесе оставка.

1. Зоран Заев во интервју дадено претходната недела, изјавува дека од Септември се очекува народот да излезе на протести.

Случајност?

2. Самите од СДСМ веќе месец дека ги слушам за некои внатрепартиски „реформи“ и за отпочнување масовна кампања од есенва.

Случајност?

3. Се повеќе се интезивира веста дека можен е пуч после избориве.

Случајност?

За да се превземе власта постојат два метода:

1. Легален метод, со приложување програма на избори и поддршка од страна на граѓаните.
2. Нелегално по насилен пат на „револуции“ и немири.

Бранко очигледно го избрира вториот метод, затоа што моменталната власт првично легално ги доби изборите во 2006 па повторно во 2008.

---

Пак е те прашам, што ако ова сценарио на БЦ е вистина и има намера да го оствари??

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Ти не знаеш што зборуваш,секогаш конспиративните сценарија ги подготвува оној што сака да се врати пак во власта или кој е опозиција,зошто Груевски би се глупирал со вакви работи како предавништвото кога тој има со што да се глупира?!
Не реков дека Груевски би се глупирал.

Има две теории.
И во двата случаи како по обичај, Груевски си бара дежурен виновник.

Едната е дека Груевски после изборите ќе се зафати со решавање на спорот помеѓу Македонија и Грција, па во меѓувреме како и обично си бара дежурен кривец за да го минимизира незадоволството кај оние кои слепо веруваа во неговиот наводен патриотизам.

Втората теорија според мене, е тоа што Груевски веќе го гледа незадоволството на народот од економските текови во државава изразено преку масовни протести, па сакајќи себе си да се амнестира од одговорноста, повторно прстот го усмерува накај Црвенковски, сакајќи да каже дека тоа всушност не е револтиран народ, туку народ кој работи на некакви заговори иницирани од страна на лошиот Бранко.

Најсе, аматерски и многу провидно.

A

Alexander Nevsky

Гостин
па затоа и го напишав текстот ... секоја грешка сега е фатална но не заборавај македонскиот народ многупати бил поробуван но успеал да опстане во текот на времето зошто мислиш дека минатото нема да ни се повтори.(ова се мои лични размислувани:toe:а
Епа затоа умот во глава може не сум зрел со моите 18 години ама сега ако подпаднеме под влијание на мр.Бранко нека ни е за убаво...

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Не реков дека Груевски би се глупирал.

Има две теории.
И во двата случаи како по обичај, Груевски си бара дежурен виновник.

Едната е дека Груевски после изборите ќе се зафати со решавање на спорот помеѓу Македонија и Грција, па во меѓувреме како и обично си бара дежурен кривец за да го минимизира незадоволството кај оние кои слепо веруваа во неговиот наводен патриотизам.

Втората теорија според мене, е тоа што Груевски веќе го гледа незадоволството на народот од економските текови во државава изразено преку масовни протести, па сакајќи себе си да се амнестира од одговорноста, повторно прстот го усмерува накај Црвенковски, сакајќи да каже дека тоа всушност не е револтиран народ, туку народ кој работи на некакви заговори иницирани од страна на лошиот Бранко.

Најсе, аматерски и многу провидно.
Јас до сега не сум видел самокритичен политичар или криминалец,нападот е најдобра одбрана и ондак то! :toe:

A

Alexander Nevsky

Гостин
1. Зоран Заев во интервју дадено претходната недела, изјавува дека од Септември се очекува народот да излезе на протести.

Случајност?

2. Самите од СДСМ веќе месец дека ги слушам за некои внатрепартиски „реформи“ и за отпочнување масовна кампања од есенва.

Случајност?

Случајност?

За да се превземе власта постојат два метода:

1. Легален метод, со приложување програма на избори и поддршка од страна на граѓаните.
2. Нелегално по насилен пат на „револуции“ и немири.

Бранко очигледно го избрира вториот метод, затоа што моменталната власт првично легално ги доби изборите во 2006 па повторно во 2008.

---

Пак е те прашам, што ако ова сценарио на БЦ е вистина и има намера да го оствари??

Ако навистина се случи ова и никој да не застане на страна на Никола тогаш ќе си имаме диктатура од Бранко и Компанија,си знаат дечките од Сдсм дека Никола сега засега има цврста позиција пред народот па после избориве кои престојат мр.Црвенкоски ќе си се врати кај што треба и ќе почне со своите валкани игри на што ќе добие подршка од Грција и остало друштво од Еу а народот на тоа ќе наседне и ќе бара отставка на Груески:toe:ова според мене ќе биде месец Септември/Октомври се надевам дека е само лошо сценарио или претоставка

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Во текстот пишува дека Брако во Септември спрема радикални демонстрации кои ќе го принудат Груевски да поднесе оставка.
Како што веќе реков. Не треба да бидеш ниту Мирка ниту Миленко, за да го видиш исходот од акумулираното незадоволство на народот.
Па пизда ли им материна, што к.. чекаа три години не ми е јасно.

Случајност?
Не. Глупост.
Нарачан текст за диригирана цел.
Повторно Нова Македонија & Мирка

S

smart ass

Гостин
Епа затоа умот во глава може не сум зрел со моите 18 години ама сега ако подпаднеме под влијание на мр.Бранко нека ни е за убаво...
сепак живееме во модерен и напреден свет каде сто има безброј невладини орг.Кој со наша информираност и помош би им помогнале да лобираат во своите земји бидејки знаеме дека политиката е курва па барем да издејствуваме протести во големи сведски метрополи со помош на дијаспората и информирајне на сведската јавност со овој проблем .... тоа би резултирало со успех
:smir:

A

Alexander Nevsky

Гостин
сепак живееме во модерен и напреден свет каде сто има безброј невладини орг.Кој со наша информираност и помош би им помогнале да лобираат во своите земји бидејки знаеме дека политиката е курва па барем да издејствуваме протести во големи сведски метрополи со помош на дијаспората и информирајне на сведската јавност со овој проблем .... тоа би резултирало со успех
:smir:
да да не само надвор туку и овде внатре

Kajgana Shop

На врв Bottom