Грчки туристички автобуси нагрдени во Охрид!

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.061
ниски сте бе многу сте ниски за антички македонци кои биле високи како Тодор гечевски кој нека ти биде приемр за античките македонци.
А што ако ти си новокомпониран со некој висок предец?Или цел свет е низок за тебе?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
А што ако ти си новокомпониран со некој висок предец?Или цел свет е низок за тебе?

Абе испод 1.80 сте дали ти е тоа тебе јасно? Дека сте пониски и под средната висина! Ја не знам како гените ви останале од античк имакедонци кога изгледот сте го задржале од труците и азијатите.

п.с колку е висок груевски? колку е висок јанко јади бурек? колу е висок томич? ајде да ги наброиме сите тие кои денес на големо зборуваат за антички македонци да ги споредиме со луѓето од тоа време.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.061
Абе испод 1.80 сте дали ти е тоа тебе јасно? Дека сте пониски и под средната висина! Ја не знам како гените ви останале од античк имакедонци кога изгледот сте го задржале од труците и азијатите.

п.с колку е висок груевски? колку е висок јанко јади бурек? колу е висок томич? ајде да ги наброиме сите тие кои денес на големо зборуваат за антички македонци да ги споредиме со луѓето од тоа време.
Не ги мешај нив.Одговори на тоа од погоре.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не ги мешај нив.Одговори на тоа од погоре.

Јас ти кажав дека јас сум антички македонец, а се знае дека античките македонци дошле на ова територија пред 8.000 години од персија. Затоа не случајно што во билијата александар македонски е опишан како персискиот кнез.

А еве доказ за тоа е и од каде потекнува славењето на сонцето и лавот како симболи на античките македонци.

The philosophy behind the "Lion & Sun" emblem goes back to over two thousand years and to the emergence of the Iranian Nation. Ancient Iranians believed that Sun is the center of energy and Lion is the symbol of energy, the embodiment of power and bravery.

Mithraism which was the ancient religion of the Iranians (before the spread of Zoroastrianism) believed that a man would come to rescue the humanity and will destroy the caw that is the symbol of most commodity. Mithra who was believed to be the Sun's son was said to be powerful enough to be able to destroy the caw.

Therefore in most archeological documents and engravings we see an Angel or a Lion fighting a Caw (Persepolis, Apadana Palace's Stairs). Thus the Lion & Sun with a portrait of an angel who represents Mithra has been discovered in most ancient archeological findings.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
За оваа работа имам само едно да кажам.Се спуштаме на нивно ниво.На варварство треба да се врати со дипломатија а не со варварство.Тие од секогаш биле варвари а ние од секогаш сме биле на повисоко ниво од нив.Затоа оваа постапка е само задоволување на нивните барања и поводи за да ни ставаат вето.ГЛУПОСТИ.
ОХРИД СЕ ИЗГЛУПИРА.Им го направи ќеифот на Грчиштана.Тие имаат автобуси колку ти душа сака.Ние имаме слаба репутација и наместо да ја креваме со цивилизирани постапки ние со варварски постапки си ја туркаме.ГРЦИЈА Е ПЕДЕРСКА ЗЕМЈА,ама да не им помагаме во докажувањето на тоа.Сами нека си се покажат

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
И јас повторно го поставувам прашањето: кое фајде имавме од нашето добро и фино однесување овие 18 години? Устав, знаме, референца, се ни летна со тоа попуштање!

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.380
Поени од реакции
6.084
Грција денеска ги предупреди своите граѓани особено да внимаваат при посетите на Македонија, по инцидентот со грчкиот автобус во Охрид.
„Грчките граѓани се охрабруваат, да преземат мерки за особено внимание и претпазливост во врска со нивната безбедност и имот додека престојуваат и минуваат низ (Македонија)“, се наведува во соопштението на грчкото министерство за надворешни работи.
За денешниот број на весникот „Навтемборики“, портпаролот на грчкото МНР, Јоргос Кумуцакос со изјава:
„Како резултат на национализмот и нетрпеливоста насочена кон Грција, што е очигледна од страна на Скопје во последно време, дојде до напад над грчки автобуси во Охрид“.

„Кумуцакос остро го осуди инцидентот и побара од властите за ги заштитат грчките граѓани кои ја посетуваат државата.
Тој побара апсење и казни за виновниците за она што се случи“, пишува грчкиот весник.
Во неделата група од 20-30 лица нападнала три автобуси со грчки туристи, паркирани во центарот на Охрид, и на автобусите испишале “Македонија“, “Обединета Македонија и “Александар Велики“, и причинета е материјална штета, се додава во информацијата на грчкиот медиум. www.a1.com.mk
Дали ти Кумуцуглупакос ги заштити Македонските камионџии кога на нивните камиони беа испишани пароли со антимакедонска содржина?
Дали вашата смрдлива полиција ги заштити Македонците од понижувања, или кога беа малтретирани, си стоеше настрана?
Сега ќе дојде Зоте во одбрана на неговите браќа, кои му дадоа лежалка за на плажа без пари и да ги брани нивните ставови..

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Вие сте измешани со турски и монгослски гени и имате лице кое повеќе личи на азијати и затоа сте македонци со фалинка зашто фаците ви личат на турци.

Античките македонци се ариевска раса кои личат на германци а вие ги мразите на ариевската раса зашто факт е дека азијатите се најголеми непријатели на ариевците.

јас не сум за ниедна партија и јас се изразувам акко што сакам бидејќи јазикот е жива форма мутира, еволуриа како сакаш кажи и си постојат затоа и дијалекти и за мене вие сте новомопоновани македонци кои многу се засекиравте за нешто што не е ваше. Сте дошле у моја земја и се понашате како да сте дома, а овде сте само гости.
Ти мутирале тебе мислите во тоа што ти е над рамениците а кое во нормални услови се нарекува глава.
Свесен ли си само колку навреди напиша во овој пост и неколку наредни на сметка на националноста.......

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Вие сте измешани со турски и монгослски гени и имате лице кое повеќе личи на азијати и затоа сте македонци со фалинка зашто фаците ви личат на турци.

Античките македонци се ариевска раса кои личат на германци а вие ги мразите на ариевската раса зашто факт е дека азијатите се најголеми непријатели на ариевците.

јас не сум за ниедна партија и јас се изразувам акко што сакам бидејќи јазикот е жива форма мутира, еволуриа како сакаш кажи и си постојат затоа и дијалекти и за мене вие сте новомопоновани македонци кои многу се засекиравте за нешто што не е ваше. Сте дошле у моја земја и се понашате како да сте дома, а овде сте само гости.
Абе ти дане си му роднина нешо на Васе Глигоријевиќ???:tapp:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Око за око,заб за заб! Тие биле Европејци па можеле да бидат вандали а ние не сме Европејци и нас не сметаат како вандали па можеме да правиме што сакаме...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
За оваа работа имам само едно да кажам.Се спуштаме на нивно ниво.На варварство треба да се врати со дипломатија а не со варварство.Тие од секогаш биле варвари а ние од секогаш сме биле на повисоко ниво од нив.Затоа оваа постапка е само задоволување на нивните барања и поводи за да ни ставаат вето.ГЛУПОСТИ.
ОХРИД СЕ ИЗГЛУПИРА.Им го направи ќеифот на Грчиштана.Тие имаат автобуси колку ти душа сака.Ние имаме слаба репутација и наместо да ја креваме со цивилизирани постапки ние со варварски постапки си ја туркаме.ГРЦИЈА Е ПЕДЕРСКА ЗЕМЈА,ама да не им помагаме во докажувањето на тоа.Сами нека си се покажат
Прво: Охрид воопшто не се изглупира, така треба сите да ги пречекуваат гејците.Кој к*р доаѓаат во држава која не ја ни именуваат - Македонија- Нам не ни се потребни педерите да не ословуваат како Скопија и Скопијани.
Второ:Оти повикуваш на решавање на „проблеми“ на повисоко ниво,сакаш да видиш како тие дипломатски враќаат , Тогаш, повели читај и наново застани во нивна одбрана , осудувајќи ги притоа нашите “варварства“.

HELLENIC REPUBLIC
MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS

Ministry of Foreign Affairs has issued the following announcement:

The Foreign Ministry informs Greek citizens who wish to travel to the Former Yugoslav Republic of Macedonia – whether for a stay or in transit, for professional or personal reasons – that they may experience problems. Reasons for this include the following:

A. The negative climate that has been created with regard to our country during the past year has provoked the abuse of persons – usually drivers – and attacks on and damage to cars with Greek license plates.

B. Local legislation and procedural regulations, including those regarding:
· customs,
· taxation,
· transit hauling,
· leaving the country with over €2,000 in foreign currency, unless the currency was declared on entry into the country, and
· traffic regulations,
are very strictly enforced by the authorities in FYROM with regard to Greek citizens, in blatant abuse of authority and with disproportionate consequences.
It should also be borne in mind that FYROM legislation changes constantly and without any previous notification of the public or interested professional groups.
The competent Greek authorities have observed cases of the above, particularly in recent months.
Greek citizens are encouraged to familiarize themselves in a timely manner regarding the regulations in effect in FYROM, to comply with them carefully and, mainly, to exercise caution and prudence regarding their safety and that of their property during their stay in, or journey through, FYROM.
The Greek diplomatic and consular missions in the country are at the disposal of Greek citizens to provide clarifications or assistance in the case of an unpleasant incident.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
Око за око,заб за заб! Тие биле Европејци па можеле да бидат вандали а ние не сме Европејци и нас не сметаат како вандали па можеме да правиме што сакаме...
Таман работа да неможеме,него несмееме,во понезавидна ситуација сме него ли Грците.

Kajgana Shop

На врв Bottom