ВМРО-ДПМНЕ нарачува гласачки „ДВАЕСЕТКИ„

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Значи вие од СДСМ не знаете што повеќе да кажете па сега ВМРО-ДПМНЕ нарачува нешто. Почитувани свестете се и излезете од таа ваша нереалност и погледнете ја реалноста. Дали мислите дека народот е со кратко памтење па Вие уште пред почетотокот на кампањата, отпочнавте со кампањата секој ваш член да донесе по уште 10 други неопредели граѓани кои би гласале за вашата партија. ВМРО-ДПМНЕ никогаш не го направил тоа ниту пак тоа планира да го направи. Затоа што народот знае за кого и за што гласа. Народот гласа за програми и за резултати, гласа за личности кои се подготвени и имаат волја да одработат за она за што се избрани.
Јас не знам за тие од СДСМ,можеби стварно имаат кампања да приберат барем по 10 потенцијални гласачи,ама со мои очи го видов отпечатениот лист кој го носеа членови на ДПМНЕ и бараа потписи од симпатизери или потенцијални гласачи за нивните кандидати со име и презиме,само што листата немаше ограничување на 10 други неопределени гласачи,можеше да биде бесконечна.А ако мислиш дека народот гласа за ТВ програми и резултати од спортските европски лиги за по кладилници,тогаш очигледно си во право.:toe:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Со кромид или без кромид нарачуваат? :raz:

Јас не знам за тие од СДСМ,можеби стварно имаат кампања да приберат барем по 10 потенцијални гласачи,ама со мои очи го видов отпечатениот лист кој го носеа членови на ДПМНЕ и бараа потписи од симпатизери или потенцијални гласачи за нивните кандидати со име и презиме,само што листата немаше ограничување на 10 други неопределени гласачи,можеше да биде бесконечна.А ако мислиш дека народот гласа за ТВ програми и резултати од спортските европски лиги за по кладилници,тогаш очигледно си во право.:toe:
Можеби тоа се случувало во Прилеп ама во Струмица никој не дошол кај мене или во моето маало да прашува кој за кого ќе гласа?

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
„На запад ништо ново“ и на исток исто, во средина ледина, а карванот си врви, кучињата лаат ли лаат. Нешто познато ми е ова!

Alo 192

имам симпатија
Член од
7 октомври 2008
Мислења
353
Поени од реакции
11
Мене,пријатели и познаници 3 пати ми вртеа и ме прашуваа дали ке гласам за вмро.

Член од
20 декември 2005
Мислења
503
Поени од реакции
6
За греота се, Барем да изгубат машки без плачење и лажење, Ама тоа е, Комуњарското им е во крвта.

So ova jadenje gomna sakaat da si go opravdaat porazot da recat ooooo FALSIFIKAT

Мене,пријатели и познаници 3 пати ми вртеа и ме прашуваа дали ке гласам за вмро.

Aj gokazi deka ti vrtele

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Значи вие од СДСМ не знаете што повеќе да кажете па сега ВМРО-ДПМНЕ нарачува нешто. Почитувани свестете се и излезете од таа ваша нереалност и погледнете ја реалноста. Дали мислите дека народот е со кратко памтење па Вие уште пред почетотокот на кампањата, отпочнавте со кампањата секој ваш член да донесе по уште 10 други неопредели граѓани кои би гласале за вашата партија. ВМРО-ДПМНЕ никогаш не го направил тоа ниту пак тоа планира да го направи. Затоа што народот знае за кого и за што гласа. Народот гласа за програми и за резултати, гласа за личности кои се подготвени и имаат волја да одработат за она за што се избрани.
Гледам нов си на форумов,па да ти помогнам.
Доле имаш линк од каде е извадена оваа информација,кликни на него и прочитај.
Ако се напише нешто против власта,одма се мисли дека е член на СДСМ:tapp::tapp::tapp:
Си слушнал некогаш за политички-неопределени граѓани на МАКЕДОНИЈА?
Со мозок како твојот тешко влез во зоолошка,а не па во ЕУ и НАТО.:kesa:
п.с.А не ти смета во истиот весник кога се пишува против Б.Ц и СДСМ???:tapp::tapp::tapp:

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Лукот му се насмеал на кромидот дека многу смрди!
Истата идеја ја имаат и СДСМ,така ти е тоа кога има избори!
Сите се такви губриња. Ги бележат сигурните гласови и после го делат народот, и ја расипуваат работата

Член од
8 март 2009
Мислења
37
Поени од реакции
1
A пак со твојот мозок гледам многу далеку ќе стигниме.

Гледам нов си на форумов,па да ти помогнам.
Доле имаш линк од каде е извадена оваа информација,кликни на него и прочитај.
Ако се напише нешто против власта,одма се мисли дека е член на СДСМ:tapp::tapp::tapp:
Си слушнал некогаш за политички-неопределени граѓани на МАКЕДОНИЈА?
Со мозок како твојот тешко влез во зоолошка,а не па во ЕУ и НАТО.:kesa:
п.с.А не ти смета во истиот весник кога се пишува против Б.Ц и СДСМ???:tapp::tapp::tapp:

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
A пак со твојот мозок гледам многу далеку ќе стигниме.
Сигурно подалеку,отколку со твојот.
Ама тоа што ти го пишав е комплицирано да го разбереш,треба капацитет за тоа,а и неиспран мозок :toe:

Член од
13 мај 2008
Мислења
15
Поени од реакции
0
Ваква наредба дал врвот на партијата и таа веќе се спроведува, велат високи партиски извори.

целта е да не се случи за овие избори партијата да освои помалку гласови од минатите избори, за што постоело одредено стравување во изборниот штаб.

Општинската организација на СДСМ во Битола веќе обвини дека за само еден месец во Битола имало околу 300 партиски вработувања. Според Менде Диневски, претседател на ОО на СДСМ во Битола, 27 од вработувањата биле во Центарот за социјални работи, 19 лица во ЕЛЕМ, 24 лица во РЕК „Битола“, а двајца во хотелот „Молика“. Диневски обвини дека на околу 1.200 работници им бил раскинат договорот и дека на нивно место се примаат партиски војници кои исто така имаат обврска да донесат по 20 лица што би гласале за партијата.

Во ВМРО-ДПМНЕ официјално негираат дека ги тераат вработените во администрацијата да прават списоци со потенцијални гласачи. Сепак, партиски извори велат дека истата шема се применуваше и на минатите избори, ико списокот не е никаква гаранција дека запишаните ќе гласаат за ВМРО-ДПМНЕ.

Сличен проект за будење на гласачите имаше и СДСМ. Со проектот наречен „десет“ секој член на СДСМ беше задолжен да комуницира со десет неопределени гласачи, да им ја објаснува партиската програма, да ги претставува кандидатите и да ги кани граѓаните на трибини. Целта беше кревање на рејтингот на СДСМ и враќање на довербата во оваа партија.

Извор:http://www.novamakedonija.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=2&fCat=1&top=1&EditionID=326&ArticleID=18898[/quote]

neka i sluzi na cest na novinarkata sto ja objavi ovaa statija!
ocigledno e kontra-vladata, i nema sto da kaze, pa kazuva sto pravela nejzinata politicka partija za vreme na izbori, samo sto sega malce preuvelicila, da izgleda kako mnogu poloso!
Deka postoi bilo kakvo stravuvanje vo izborniot stab, toa site znaete deka ne postoi, samo neznam zosto kazuvate vakvi raboti!
a za bitola:
koga bese sds na vlast od site javni pretprijatija ispusti mnogu luge od rabota, koi poveketo od niv bea neutralni glasaci, koi ja tuzea, i ostetija drzavata so mnogu pari, a bea ispusteni za vrabotuvanje na sds-ovci!
a deka vo bitola se vrabotuvaat samo partiski clenovi ne e tocno!
pred odprilika polovina godina vo REK-bitola bea vraboteni 10 inzeneri, od koi veruvale ili ne 7 bea od sds!bea vraboteni po kriterium-sto povisok prosek na fakultet!
deckite se verovatno kvalitetnen kadar, cim imale prosek 9 i poveke, i ne pretstavuvalo precka da se vrabotat!
partiskite vrabotuvanja, i takvite raboti se klasicna programa i propaganda na sds, i povtorno neka mu sluzi na cest na novinarkata, koja sto saka da pokazi nesto sto ne se slucuva, a se slucuvalo za vreme na prethodnite vladi!!!:toe:

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
сдс нарачуваше убиства и атентати на тие кои се бореа за слободна и независна Македонија а вие сте се фатиле за некој си списпци од по 20сет луѓе.

Член од
8 март 2009
Мислења
37
Поени од реакции
1
Абе ти се виде културата колку ти е на најниско можно ниво ти е слезена, да не ти беше Фрчкоски професор па тој ти е ментор за ваквите изрази.

Сигурно подалеку,отколку со твојот.
Ама тоа што ти го пишав е комплицирано да го разбереш,треба капацитет за тоа,а и неиспран мозок :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom