IT Kлуб

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
IT Клуб претставува клуб во кој ќе членуваат сериозните вљубеници во IT технологијата. Неговата цел е создавање електронска база која ќе располага со податоци за сите таргетни групи на IT технологијата.
IT Клуб е динамичен сајт со многу интерактивни делови и затоа се препорачува Mozilla Firefox.

Во овој сајт покрај новостите за IT технологијата од Македонија и светот, опфатени се и голем број едукативни содржини со акцент на средношколската популација и упатства и вежби за полагање на предметот Информатика на државната матура.

http://www.itklub.com

Интересно е, има доста факти и информации.Појдов во делот за едукација, сиот текст им е изваден од учебниците за информатика:)

Интересно е, има доста факти и информации.Појдов во делот за едукација, сиот текст им е изваден од учебниците за информатика:)

Официјалниот покренувач на сајтот и сопственик, е ко-автор на многу учебници по информатика...

Незнам се ми изгледа толку аматерски, згора не се кога ќе го видам часовникот што на секоја 2-ра џумла дистрибуција го поставуваат ми се гади.
Да беше сајт за екологија ќе си речев не знаат, ама IT клуб???

:toe:

Незнам се ми изгледа толку аматерски, згора не се кога ќе го видам часовникот што на секоја 2-ра џумла дистрибуција го поставуваат ми се гади.
Да беше сајт за екологија ќе си речев не знаат, ама IT клуб???

:toe:

Не го работам јас техничкиот дел, ама секои сугестии и забелешки се добредојдени. Испрати ги забелешките на некој од мејловите за контакт најарно.

Иначе сајтот постојт негде 3-4 недели, уште не е досреден комплетно.

Со оглед на тоа што нема многу македонски сајтови со ИТ содржини, а и воедно мал е кругот на луѓе кој професионално се занимаваат со такви работи... такада јас повеќе би бил за "професионална содржина" (информации кои се стварно корисни) одколку естетиката на самиот сајт.
Го поддржувам секој македонски сајт кој се однесува за ИТ технологијата без разлика кој е сајтот, кој го дизајнира и кој ја "смислуа" содржината.

Па... да се надеваме како ќе минува времето така овој сајт ќе се претвора во сајт на професионално и светско ниво од областа на ИТ технологијата. :smir:

Се прашувам дали воопшто темплејтот е купен ? :sakas_ust:helou:
Океј, се убо да речиме, ако има квалитетни содржини супер, ама се што асоцира на IT треба да биди исто така професионално сработено :) А според ова шо го глеам... не знам по која логика му е ставен сатот десно... :) Часовници на страните поставуваа во 90-тите... А и текстот со сликите кога е споен ужасно ме нервира, то значи дека не се пази на детали и естетика... :smir:
Според мене, сите треба да земат пример од it.com.mk за тоа како треба да изгледа еден IT сајт...
Па, му посакувам среќа на IT клубот... :)

Онака не изгледа лошо. И неколку сугестии од мене:
- Ова кај што пишува “IT Клуб претставува клуб во кој ...“ (под менито) според мене би требало да се тргне, и подобро би изгледало.
- Веќе саатовите ми идат на живци, на кој му притребало од таму да гледа кога може десно доле да си види колку е часот.
- Сликите да се намалат во PS или преку некоја друга програма, а не вака преку скриптата пошто не излегуват убаво.
- И форумот да си потсредат малку.

Ej vi blagodaram za kritikite i sovetite, no bidejki e ova relativno nov sajt kako sto napomena Fantom, koj dosega ima dobar pottik od drugite sajtovi za ponatamosho razvivanje,promovirajki se kako sajt na denot 18.fevruari na dnevniot vesnik Vreme (kako anonimen sajt,vo koj sega e poznato koj se avtori) i na dnevniot informativen sajt ohridnews.com, Nie se nadevame na vashata podrshka i pomosh pri realiziranjeto na ovoj IT proekt. Zapomnete Ednostavnosta i dizajnot go pravat sajtot podostapen i popregleden za sodrzinite koi se baraat.
Site zainteresirani koi sakaat da bidat del od timot na ovoj sajt ili mislat deka mozat da pridonesat za ovoj informativen pred se sajt koj istotaka ke sluzi kako javen servis, preku forumot, moze da ispratat kratko CV na dzole_90@yahoo.com (potrebno e poznavanje na Joomla)
PS: Mnogu gi cenime vashite sugestii i kritiki i ve ocekuvame!
Mnogu im blagodarime i na Kajgana za ovaa tema i ocekuvame sorabotka vo bliska idnina!

Администратори --- Јас Мама и Бате хххххх добра е странава ама незнам којку ке просперират

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom