Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ги тужи за финансиска исплата од цели 20 милиони евра поради раскинот на договорот .

Друга работа, клубот по ниедна основа не може да биде казнет со одземање на бодови или префрлање во Серија Б, но може да биде казнет со онаа сума која ја бара дибеков .
20 милиони евра ке удрат најмногу на планираната идна трансфер политика, и тоа е сума која Интер не сака да ја плати бидејки Виери кршел клаузули од својот договор поради начинот и стил на живеење .

Само вие го читате она од goal.com и одма удривте на добропознатата тематика, Интер местеле, а кога ке го прочитате текстот ке видите дека ништо ново не е кажано т.е., Виери вели дека има документ кој ја докажува врската Морати - Телеком Италија, нешто што и детенце од 5 години го знае, затоа ти реков, што ново кажува Виери ?!

А веќе ако се интересирате за Калчополи, денес излезе една друга вест во врска со истото, бујрум . За превод, користете си го google.com. :smir:
Calciopoli, ecco come si sorteggiavano gli arbitri :toe:

Ме мрзи да куцам, еве ти убав пост од кико на фан клуб Јуве:

Виери уште кога беше во Интер го изјави ова.

Врската Морати&Тронкети, односно Пирели&Интер&Телеком Италија. Сите овие чекаа да почини Grande Umbertto Agnelli за да почнат со плетење мрежа околу Јувентус.

Се ближи наредното сослушување за `калчополи`, Виери излегува и тврди дека поседува доказ-документ во кој јасно е наведено дека Телеком Италија, со кумување на Морати ги преслушувал своите играчи, пред некое време Блан изјави дека Јуве има 29 титули, Моџи имаше колумна каде што зборуваше за Калчополи и дека има писмен документ кој може да потврди дека Интер и Милан сакале да го ангажираат во 2004 година, потоа изјави дека во 2005 се согласил да премине во Милан, но поради `калчополи` договорот со Берлускони не се реализирал.

Едноставно, во Италија во последно пак се актуелизира темата за `калчополи`, се наближува (во Април) третото сослушување за `калчополи`, веројатно судска постапка ќе има и за Виери, па ќе се види каков ќе биде епилогот:toe:

Значи се работи за посебен случај, надвор од облигаторскиот договор помеѓу Интер и Виери.

Ги тужи за финансиска исплата од цели 20 милиони евра поради раскинот на договорот .

Друга работа, клубот по ниедна основа не може да биде казнет со одземање на бодови или префрлање во Серија Б, но може да биде казнет со онаа сума која ја бара дибеков .
20 милиони евра ке удрат најмногу на планираната идна трансфер политика, и тоа е сума која Интер не сака да ја плати бидејки Виери кршел клаузули од својот договор поради начинот и стил на живеење .

Само вие го читате она од goal.com и одма удривте на добропознатата тематика, Интер местеле, а кога ке го прочитате текстот ке видите дека ништо ново не е кажано т.е., Виери вели дека има документ кој ја докажува врската Морати - Телеком Италија, нешто што и детенце од 5 години го знае, затоа ти реков, што ново кажува Виери ?!

А веќе ако се интересирате за Калчополи, денес излезе една друга вест во врска со истото, бујрум . За превод, користете си го google.com. :smir:
Calciopoli, ecco come si sorteggiavano gli arbitri :toe:
Абе поштени се Јуве еве не само Интер ги правеле магариња и Милан си го обработувале.
Во текстот велат дека го наместиле судијата за натпреварот Јуве-Милан директан дуел за титулата.Топчињата биле обоени.Ова е демес на насловна на најголемиот весник.
http://www.gazzetta.it/

Значи се работи за посебен случај, надвор од облигаторскиот договор помеѓу Интер и Виери.
Ама еве ти еден поубав пост, свежа вест од денес

Nella scelta dell'arbitro di Milan-Juventus, decisiva per quel campionato qualcosa non andò per il verso giusto...".

Бујрум извор, останатото е кажано на ваша тема .

Читај и тука, најголемиот и најпродаван спортски весник во Италија што вели http://www.gazzetta.it/

Не е Се така розево ко што увек си претставувате, али ај .

Па на темата за италијанско, мислам најприлагодна е за оваа тема .
Eve ovde go postavuvam zosto veke ovde ja zapocnavme diskutisijata :) ke gi napisam samo glavnite raboti nakratko

Glaven izvadok od presudata: Moggi mu dava na Bergamo i drugite delegati telefonski karticki od svajcarski operator i verojatno spored toa dogovarale sudii za natprevari (znaci da povtoram svajcarskive karticki ne mozat da se prislusuvaat, taka da ni vo sudov ne znaat za sto razgovarale)... Potoa Moggi ima dava pokloni na sefofite na sudiite koli , casovnici... (a vo sudov nemaat nieden dokaz deka e daden nekoj poklon) ...

Znacit od presudava se zaklucuva deka ne se znae za sto razgovara Moggi so Paireto i Bergamo, nema nitu eden poklon , tuku se se sveduva na pretpostavki...

Juventus - udinese: Moggi vo telefonskiot razgovor so Bergamo bara natprevarot Juventus - Udinese (13 fevruari 2005) da go sudat pomosnite sudii Ambrosini i Foschetti , a Bergamo mu veli ne ke sudat Ricci i Gemignani , a na krajot sudat Foscheti i Gemignani i toa bez greska (znaci pregledan e natprevarov poveke pati i zakluceno e deka sudenjeto e bez greska)

I da napomenam deka ovaj razgovor e voden preku italijanski karticki i zatoa e prisluskuvan

Juventus - Lazio:2.12.2004 e odrzana vecera na koja osven Moggi prisustvuvale Giraudo , Bergamo i Pairetto , a na 3.12 e odrzan telefonski razgovor pomegu spomenative(ne se znae sto razgovarale telefonski)

Znaci ovde nema nikakov dokaz vo sudot za sto razgovarale i obvinitelot obvinuva bez nieden dokaz deka Moggi gi znae sudiite odnapred. Znaci logicen zaklucok e ovaj: "Ne znaeme za sto zboruvale , verojatno Moggi ja mestel sudiskata trojka"...

Tretiot natprevar Bologna - Fiorentina: Moggi se obvinuva deka vrsi pritisok za odbrambenite igraci na Bologna Nastase i Peruzi da dobijat petti zolt karton so sto ke nemaat pravo da nastapat protiv Juventus vo narednoto kolo...

Posle pregledanite snimki utvrdeno e deka po site pravila na fudbalskata igra spomenative dvajca zasluzeni dobivaat zolti kartoni , a Nastase e i pomiluvan od sudijata bidejki ne dobiva vtor zolt koj go zasluzuva poradi eden preostar start pred krajot na natprevarot po koj Camoranesi bese nadvor od terenot 3 nedeli...

Eve nakratko za sto e Juventus praten vo Serie B... sekoj realen bez razlika za kogo naviva ke kaze deka ova e preterano i odnapred namesteno i usmisleno...

Јуве ќе го јаде пак денес екс секретарот на судиите ја даде оваа изјава
The former secretary of the National Referees Committee (Can) Martin said: "Bergamo and Pairetto on two occasions I was told the names of referees and match balls to put in recognizable.
Ascoltato oggi come teste, ha spiegato che i bussolotti usati per il sorteggio erano vecchi, usurati e decolorati e quindi "pilotabili"​
Heard today as a witness, explained that the Bussolotti used for the draw were old, worn and discolored, and then "pilot"

http://www.gazzetta.it/Calcio/06-11-2009/calciopoli-nuove-rivelazioni-601877314983.shtml
А што се однесува до Виери тој не вели Интер местел туку вели Интер наклеветил.
Јас немам против титулата 2005 да се даде на Милан бидјки тие беа главни конкуренти за неа и оштетени на мене ми е криво за 98 таа што ни е украдена.

Точно, убаво ви вели Мите, екс секретарот на судиите излага со таква изјава а Виери многу убаво и јасно кажува, ИНТЕР КЛЕВЕТЕЛ .
Казна за клевета јас не гледам, зашто судовите се тие кои ги донесуваат одлуките, а од она погоре како што гледам, кој фактор во Италија е Моџи ( освен спортски директор на Јувентус ) да кажува кои судии да му судат на Јуве ?!?!
Од тоа горе јасно е покажано дека постои меродавен доказ за тоа дека Моџи барал судии кои МОРА да му судат на Јувентус против Удинезе .

Што има врска ако мечот бил чист, имал добро судење и слично, кој фактор е Моџи и Јуве да бараат судии за нив ?!?!?!

кој фактор во Италија е Моџи ( освен спортски директор на Јувентус ) да кажува кои судии да му судат на Јуве ?!?!
Од тоа горе јасно е покажано дека постои меродавен доказ за тоа дека Моџи барал судии кои МОРА да му судат на Јувентус против Удинезе .

Што има врска ако мечот бил чист, имал добро судење и слично, кој фактор е Моџи и Јуве да бараат судии за нив ?!?!?!
А ти знаеш дека Факети му се јавувал на Бергамо повеќе од сите други? Ова Бергамо јавно го има кажано во интервју за Скај. :smir:

А ти знаеш дека Факети му се јавувал на Бергамо повеќе од сите други? Ова Бергамо јавно го има кажано во интервју за Скај. :smir:
И, кои разговори ги воделе ? Му кажувал Факети кој судии треба да бидат делегирани во корист на Интер ?
Имаш докази за истото ?
М ?
Зашто докази за Моџи има, истите јасно погоре велат, сакам тој и тој судија да му суди на Јуве, што ти е тука нејасно ? И зашто истово го оправдуваш т.е. зашто ти смета казната на Јуве . :toe:

p.s. Најди ми инфо, каде легендата на Интер, покојниот Факети, направил такво нешто, извор ми треба, не муабет на празно, и во изворот да има прецизирано за што разговарале .

И, кои разговори ги воделе ? Му кажувал Факети кој судии треба да бидат делегирани во корист на Интер ?
Имаш докази за истото ?
М ?
Зашто докази за Моџи има, истите јасно погоре велат, сакам тој и тој судија да му суди на Јуве, што ти е тука нејасно ? И зашто истово го оправдуваш т.е. зашто ти смета казната на Јуве . :toe:
Fachetti i Rossi se 10 pati poveke bideni na privatna vecera so Paireto i Bergamo , pa nikogas ne se dovelo vo prasanje za sto tie razgovarale... Od 30 000 snimeni razgovori peslusani se samo 6 iako odbranata barase da se preslusaat i ostanatite toa nikogas ne e napraveno od neobjasnati pricini...

nekoi nikogas nema da progledaat :toe:

Fachetti i Rossi se 10 pati poveke bideni na privatna vecera so Paireto i Bergamo , pa nikogas ne se dovelo vo prasanje za sto tie razgovarale... Od 30 000 snimeni razgovori peslusani se samo 6 iako odbranata barase da se preslusaat i ostanatite toa nikogas ne e napraveno od neobjasnati pricini...

nekoi nikogas nema da progledaat :toe:
За што разговарале де во тие 6, кажи ајде, дали Факети диригирал судии МОРА да му судат на Интер .

Имаш докази за истото ?
М ?
There is even one conversation where Fachetti is asking Pairetto for a good referee for a game vs Valencia in the Q-Finals of the Champions League after they had lost the first leg.
Значи и Интер (Факети) побарувал подобри судии, исто како и Моџи... Тоа сакам да ти кажам.

А кај виде дека го оправдувам ова? Само ти кажувам дека Јуве престрого беше казнет, со оглед на разговорите кои ги имал Моџи. Баш и за ова зборуваше Џиљи во последното интервју, но ова не е прекршок кој заслужува толку строга казна, нели? :smir:

За што разговарале де во тие 6, кажи ајде, дали Факети диригирал судии МОРА да му судат на Интер .
Абе брат свати еднаш, дека за да наштетиш некому на таков начин како што направи интер мора да играш прљаво, самиот ќе се увериш во тоа, не викам дека ЈУВЕ е прав ама и интер не е чист, биди сигурен во тоа :smir:

Иста година стара приказна. Во пред сезона сите фанови на Јуве подпомогнати од Tuttosport се палат за тоа како оваа година ќе го растурат Интер како ќе се вратат на тронот и бла бла бла.

Кога Интер ќе избега и кога никој не сака да ја види правата причина за тоа, поразите на Јуве и слабата игра, одма се свртуваат кон тоа како Интер ги наместил со Калчополи скандалот, како они се тие што биле оштетени а не целиот фудбал во италија од местењето на Јуве, како Интер ќе плател за се и пак бла бла бла.

Секоја година е истата приказна само разликата е што сега по 11 кога имаме предност 7 бода претходно се чекаше по 20 кола и ваквите глупости излегуваа на виделина подоцна.

Нападот е најдобра одбрана па место сите да ја нападнат управата на Јуве го напаѓаат Интер. Викаат кога неможеш по магарето удри по самарот.

И сеа место сите да се замараа со тоа зошто Јуве има седум бода негатива сите ми обесуваат како Интер го наместил Јуве да падне во Серија Б, како и нас ќе не снајдело исто.

Не ја оспорувам надешта да се надевате дека и Интер ќе го јаде, само немојте да замарате по фан клубов. Кога ќе има конечна пресуда дојдете и пишете со најголеми букви ГО ЈАДЕВТЕ и тогаш ќе дебатираме што, како, зошто, од каде.

пс Може ли некој да ми даде да видам што кажал нашиот БОБО

Значи и Интер побарувал подобри судии, исто како и Моџи... Тоа сакам да ти кажам.

А кај виде дека го оправдувам ова? Само ти кажувам дека Јуве престрого беше казнет, со оглед на разговорите кои ги имал Моџи. Баш и за ова зборуваше Џиљи во последното интервју, но ова не е прекршок кој заслужува толку строга казна, нели? :smir:
Ова беше напоменето на спорот, како Факети наводно рекол дека сака добри судии да судат на Интер, без да прецизира имиња, сакаш да ми кажеш дека до таа мера ти отишла фантазијата што Интер имаат врски и во УЕФА ? Зашто ова нема никаква врска со Калчо лигата, ова има врска со Лигата на Шампионите и УЕФА, каде газда е моментално легенда на Јувентус ?
Или и он е фан потајно на Интер. :tv:

И да, изворот е ? Те молам наведи го . . . :smir:

Pa ne se znae ni Moggi zasto razgovaral pa se pretpostavuva deka dogovaral sudii... svakas sega so sakam da kazam :helou:

Inace ima i razgovori vo koi Facheti bara sudii za odredeni natprevari , samo so znaes i sam kakvi se okolnostite vo Telekom Italija pa zasto ne se objaveni

I Paireto imase edna interesna izjava pred nekoe vreme "Nikoj ne mi se ima javuvano kolku Fachetti"... "ne sakajki" da kaze za sto tolku cesto mu se javuval :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom