realen_07
Опозиционер
- Член од
- 12 април 2008
- Мислења
- 3.636
- Поени од реакции
- 134
Абре бедо јадна. Па ти кажав пред некој пост дека што повеќе се обидуваш да се извадиш толку повеќе тонеш, ама ти не ме слушаш.Уау ама си се распишал јадо, мора да си засрал нешо па те пратиле на рибање кај моралистот, а?
А ти си му потсвеста на Груевски па кога ќе каже дека Македонија нема алтернатива на ЕУ и НАТО, веднаш знаеш дека он уствари не мислел така, туку го мислел она што го кажал Вацлав КлаусИнаку да бе “реален“, да слично звучат БЦ и Груевски, КОГА ГИ ВАДИШ ОД КОНТЕКСТ, само што комуњарските изроди, а и ти вклучително не можете никако да го разберете следново:

За нас и НАТО беше средство за постигнување на СТВАРНАТА, вистинската цел, ама и покрај тоа ние во одот кон таа цел сме блокирани од страна на Грција. Така ли е Svetovid ?За вас интеграцијата во ЕУ е цел, а не средство за постигнување на СТВАРНА, вистинска цел.
Ете ти пак истите финти и демагогии. Демек некој сака да си го трампа идентитетот за членство во НАТО и ЕУ, а Грујо држи ли држи та не го дава.Вие за да стигнете до таа ваша идиотска цел (која никако не може да биде цел самата по себе, како што многу убаво ви кажува цитираниот текст) ќе ја лишите Македонија буквално од се’, а пред се’ од националниот идентитет и тогаш ќе биде сеедно дали сме во ЕУ, или не.
Ај доколку е така како што велиш, најди ми барем една изјава од барем еден политичар каде што изјавува дека по цена на Македонскиот идентитет треба да направиме компромис со Грција, во спротивно признај си ја грешката.
Ништо не викам Јас. Ти сам си констатираш, сам си носиш заклучоци....и на крај сам се глупирашА викаш не си само по српскиот, а?