Американски палачинки

• Креатор на темата Креатор на темата tiger_s
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 јули 2008
Мислења
20
Поени од реакции
0
Ако некој знае некој интересен рецепт за Американски палачинки нека напише да пробаме, па да видиме кои палачинки се поубави.

Американските се подебели и се претендира да се прават на тостер. Јес да ние не сме навикнати да ги јадеме али од тие што ги имам пробано се пре пре пре пренајубави. Подебели се и наликуваат на најмеки лепчиња:)
Рецептот ако не се лажам е скоооооро ист, само смесата треба да е малце погуста за да не отиде под тостерот :)

мислев мислев и не ми е јасно ни ми физички изводливо ова, како би напраил дебела палачинка на тостер, мора да има некој калап за таа работа иначе кога ке ја истуриш тоа сместа има да се растече да сибе мамата низ цела кујна :):)

Нека дојде некој со точен рецепАт многу ми е ќеф да јадам нешто вакво како прав Грнго посабајле да ги мачкам те со ајвар те со крем :):)

Јас моментално живеам во америчка фамилија, ќе ги прашам утре и ќе ви кажам рецепт за палачинки :vozbud:

Podebeli se i pogustno malku e testoto i na plotna gi pravat,imam probano od jagoda,borovnica i regularni.
Ne se losi ama ne mozat so nasive

http://allrecipes.com/Recipe/Good-Old-Fashioned-Pancakes/Detail.aspx еве линк за рецепт. има во рамстор и готова смеса продаваат, мислам треба само вода или млеко да се додаде. иначе мене ми се свиѓаат и едните и другите. амерички имам јадено со џем и печена сланина, чудно, ама вкусни се :) сирупот ми е премногу сладок. а се прават и во обично тавче, не мора ни калап, ни тостер, ништо. наједноставно и вкусно американско јадење :)

Кога бев во Америка пред 4 години ги пробав за првпат, јесда како што кажа другарот Точкест ги прават дебели како ќебиња, премногу се убави, плус таму во супермаркетите има секакви сосови, џемови, мармалади. Само работата е што со овие палачинки човек се најадува од 2-3, со „нашите“, тенките, со 10 не можеш да се најадеш :)

Не ги сакам тие ..

Нашите се најдобри...

Што палачинки се тоа?

Па нели имаше едно од топшоп за праење вакви палачинки? Ист е рецептот.

мислев мислев и не ми е јасно ни ми физички изводливо ова, како би напраил дебела палачинка на тостер, мора да има некој калап за таа работа иначе кога ке ја истуриш тоа сместа има да се растече да сибе мамата низ цела кујна :):)

Нека дојде некој со точен рецепАт многу ми е ќеф да јадам нешто вакво како прав Грнго посабајле да ги мачкам те со ајвар те со крем :):)

Види кај нас се праат на тостер, али има и такви тафчиња се продаваат. Барем тие јас што ги јадев беа на тостер правени

Види кај нас се праат на тостер, али има и такви тафчиња се продаваат. Барем тие јас што ги јадев беа на тостер правени
Хммм...
Палачинките се прават во обична тефлонска тава бре! Јас не ги љубам многу ама во лоши ПМС денови вршат работа! Залеани со јаворов сируп како што најчесто ги м'скаат тука не ми прават ќеиф ама со чоколаден прелив ќе сторам атер!:pipi:
Waflles се праат во waffle iron, а не палачинкиве! Како му е името на ова кај нас појма неам, тостер нека е! Ама не е тостер! Како и да е, истите состојки се потребни ама начинот на приготвување е различен!
American shit!
ПМС храна!

Што палачинки се тоа?
istockphoto_625406_stack_of_pancakes.jpg
Мамето колку вкусно изгледаат! А јас дома сарма имам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom