Лицемерот Бил Гејтс

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
А имаш прочитано дека по неговата смрт двете негови деца ќе добијат и жената ќе добијат по 10 милиони долари, а остатокот од 42-те милијарди долари оди во хуманитарни цели?

Или и тогаш ќе пере пари? Човекот не е никаков лицемер туку генијалец и хуманист.

читам свашта! и се и сешто има по трач медиуми. и што? а ти тестаментот да не му го знаеш? :)

кажав и претходно. нека дава, нема ништо лошо. ама има едно библиско правило: да не ти знае левата рака, кога дава десната......
ама за нашите велики хуманитарци тоа не важи нели?:toe:

навистина донира пари... што е за пофалба, ама ако се споредат сумите што тој ги дава и профитот што го остварува му доаѓа еднакво на некојшто зема 9 ооо ден месечно да даде 100 ден. на некој телефон за помош на пр.

а да не заборавиме дека донациите во некои случаи се и перење на пари, па не се плаќа данок на тие пари.. итн...

во врска со изјавата можам да кажам слободно дека ме асоцира на било кој западњачки политичар, бизнисмен или што и да е. Несоодветни, неодмерени и глупи. а тие мислат дека се смешни и објаснуваат нешто! :tapp:

а зашто не не профитираш и ти колку него па упола од тоа он што донира,донирај го ти..по се изглеа ти не сфаќаш дека тоа не го напраил да биде интересен само им покажал како им е на другите,обичните луѓе.

Не бе не е лицемерн според мене,убо вика Дарк Кинг 10% од богаството ги даде за хуманитарни работи,никој друг богаташ не дава толку сите се разгалени снобови.

Според законот во америка ако незнам колкав процент од заработувачката донираш ви хуманитарни цели си ослободн од данок па така ако Бил не донира пример 10 милиони ке треба да даде повеке за данок

а зашто не не профитираш и ти колку него па упола од тоа он што донира,донирај го ти..по се изглеа ти не сфаќаш дека тоа не го напраил да биде интересен само им покажал како им е на другите,обичните луѓе.

за болдот: муабет колку да се каже нешто многу паметно демек...
не сфаќам ... ич не сфаќам медиумски хуманитарци....и не сфаќам зошто го направил тоа. Изгледа го гледал бијонд д бордерс на анџелина џоли, па украл дел од филмот.

кажав за некого 10% е 1000 000 000, за некого 100 ден. за мене е исто. некој дава од имањето, некој од немањето.

а сликање пред камери е лицемерие. според мене.

за болдот: муабет колку да се каже нешто многу паметно демек...
не сфаќам ... ич не сфаќам медиумски хуманитарци....и не сфаќам зошто го направил тоа. Изгледа го гледал бијонд д бордерс на анџелина џоли, па украл дел од филмот.

кажав за некого 10% е 1000 000 000, за некого 100 ден. за мене е исто. некој дава од имањето, некој од немањето.

а сликање пред камери е лицемерие. според мене.

не е колку да се каже паметно..кога некој донира сите наоѓаат причина да го нагрдат.Крадел,перел пари вака така.Кога не донира,а има премногу пари,е тогаш па зошто не донира.Од нашиве богаташи ретки ама ептен ретки се тие што донираат за нешто.Сите донации се собираат од некој културни манифестации.Зошто не му текнало на нашиот мил градоначалник г-дин Трифун да даде барем 1000 денари во хуманитарни цели,крваво да не ги заработил??

Повеќе пари донира за хуманитарни цели, одколку што им остава на децата.

муабетот ми беше во мода е да се сликаш кога донираш, кога посвојуваш деца, кога градиш училишта...
за мене не е у реду. за вас како сакате. не планирам да се расправам за Бил гејтс, за Трифун или за кој и да е.
Има хумани луѓе. ама ги нема на ТВ. тие ќе имаат пофалба од мене секогаш. Наградата ја имаат со самото тоа што дале. Не си ја бараат со аплауз пред камери.

муабетот ми беше во мода е да се сликаш кога донираш, кога посвојуваш деца, кога градиш училишта...
за мене не е у реду. за вас како сакате. не планирам да се расправам за Бил гејтс, за Трифун или за кој и да е.
Има хумани луѓе. ама ги нема на ТВ. тие ќе имаат пофалба од мене секогаш. Наградата ја имаат со самото тоа што дале. Не си ја бараат со аплауз пред камери.
А нели е поважно дека тој дал дел до својот имот за да измислат лек, или е поважно дека тој се сликал и заради тоа ти нема да го користиш лекот??:tapp::tapp::tapp:
АКо сакат да дават пари и ако имат, нека дават па макар било и за да се сликат

Од каде ти е овој податок? 42-те милјарди ако ги раздаде за добротворни цели од мајкрософт ни М нема да се види.

Бог да чува!!!

Каква врска имаат приватните пари на Бил Гејтс со парите на Мајкрософт?

Гејтс веќе 2 години нема официјална функција во Мајкрософт. Работи само повремено и е почесен претседател.

bill%20gates.jpg

Pred nekoe vreme, Bil Gejts pushtil komarci megju publikata pred koja odrzhal govor so komentar, citiram: "Why should only the poor get malaria?" :uvo::kesa:

I porano ne go mirisav ovoj licelmer, no so negoviov posleden poteg gledam kolku e zapravo rasipan.

Me interesira kako gledate na Bil Gejts generalno zemeno, i konkretno vo vrska so negovata posledna izjava za malarijata, koja patem e seriozen svetski problem.

гемма: значи ова е прашањето, а јас го напишав моето мислење. Од мене нема аплауз! (не дека му треба) :tv:

читам свашта! и се и сешто има по трач медиуми. и што? а ти тестаментот да не му го знаеш? :)

кажав и претходно. нека дава, нема ништо лошо. ама има едно библиско правило: да не ти знае левата рака, кога дава десната......
ама за нашите велики хуманитарци тоа не важи нели?:toe:

Јас како што прочитав и самиот Бил Гејтс го потврдил тоа јавно. :smir:

Бог да чува!!!

Каква врска имаат приватните пари на Бил Гејтс со парите на Мајкрософт?

Гејтс веќе 2 години нема официјална функција во Мајкрософт. Работи само повремено и е почесен претседател.
Тие пари се проценуваат спрема акциите кои ги има во мајкрософт :wink:

Темава не е за ЧДА туку подобро да се префрли во политика зашто не гледам ремет во сето ова. Плус во политика ке има повеќе размислување од вработените во таа тема.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom