Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.
П

Паспарту

Гостин
Каква мизерија од игра значи, едноставно иако после Вардар најмногу го следам Јувентус, играта од вчера беше само за во 3та македонска лига. Јуве сами си ја искомплицираа задачата, а верувајте дека против Баерн ќе биде премногу тешко, тие немаат што да изгубат и ќе нападнат, а Јувентус 90мин ќе игра со 11 играчи во одбрана. Доколку играат вака и против Баерн, односно се бранат, тогаш едноставно и незаслужено ќе биде ако отидеме во осминафинале. 90 минути не можеа една шанса да направат (онаа на шашма не ја рачунам), не можеа да сврзат 2 додавања, срамота! Едноставно Бордо покажа како се игра фудбал и дека фудбал се игра за гледачи, а не за да гледаме кинески зид пред гол со 11 играчи.

Италијанскиот фудбал последниве години е бетер од македонскиот, едни романски и украински екипи имаат 5 пати подобри резултати него италијанскиве...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.329
Поени од реакции
6.011
На вчерашниот натпревар дел од навивачите повторно го исвиркувале Балотели, иако тој не бил на теренот. Поради тоа во текот на натпреварот Алесио Секо се качил на трибините со обид да ги смири, но и покрај тоа тие продолжиле да го исвиркуваат Балотели.

Во Италија, Јуве доби само 18.000 парична казна поради исвиркување, но во Европа може да добие дури и забрана 1 натпревар да не игра на домашен терен, и тоа токму на одлучувачкиот натпревар со Баерн Минхен, кој Јуве мора да го добие позитивно, а домашниот терен треба да биде предност на Јуве за остварување позитивен резултат, а во случај да бидат казнети, овие „навивачи“ ќе му наштетат на клубот. линк

Mедицинскиот тим на Јуве може да добие 3 месечен бан поради нивната грешка со Фабио Канаваро. линк

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
ако случајно Баерн тепа во Торино, Чиро повеќе нема што да бара на клупата на Јуве... тоа важи за сите три екипи од Италија на кој сега им виси второто место кое води во 1/8.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.329
Поени од реакции
6.011
Портпаролот на УЕФА, изјави дека во УЕФА го очекуваат извештајот од официјалните лица и судиите од натпреварот Бордо - Јувентус, и потоа ќе одлучат дали ќе покренат постапка против клубот, и случајот ќе биде предаден на дисциплинска комисија.

Знаејќи дека во Европските Лиги се далеку поригорозни од Италијанската Фудбалска Федерација (ФИГЦ), ако официјалните лица на натпреварот напишат во извештајот дека имало расистички скандирања од навивачите, тогаш 99,9% наредниот натпревар Јуве ќе го игра на празен стадион, или на неутрален терен. link

А Кларенс Сидорф изјави дека Балотели сам е виновен зошто сите навивачки групи го исвиркуваат, и тој изјави дека тоа не е воопшто расизам, бидејќи Балотели сам си допринел за така да се однесуваат навивачките групи кон него, посочувајќи дека прославувал голови пред противнички навивачи, и провоцирал. линк

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
Jas ne veruvam deka ce ve kaznat bes navivaci ili vo neutralen teren da se odigra mecot juve Bayern (paricno moze da ve kaznat) a ako se odigra na neutralen teren ili pa bes publika toa e plus za nas:toe:
Imali nekoj igrac so nemoze da igra protiv nas (povreden ili pa ot zolti kartoni ili cerven)?

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Е ако играме на неутрален терен ... готови сме , може да се спремиме за Европа Лига.
Ван Гал изјави денес дека со сите сили ќе одат на победа во Торино.
Искрено според мене шансите на Јуве и Баерн се 50 - 50, а доколку влеземе со педерска игра да се браниме тогаш шансите на Геманците се и поголеми. Доколку бидат фит Рибери и Робен тогаш наебавме. Премногу се сме слаби против брзи екипи. Се виде тоа со Наполи кога Лавеци и Хамшик не растртија , а се виде и вчера Гуфран , Вендел и Чалме колку бро поминуваа

Stara dama

Luciano Moggi fan
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.336
Поени од реакции
95
Problemot na Juventus e so ne moze da se sprotistavi na ekipa koja ima brzi bekovi i krila... Grosso i Caceres(grygera) izleguvaat kako mali deca pokraj brzi i prodorni bekovi/krila... na takov nacin dojde porazot od Napoli ,a vcera i od Bordo...

Protiv Udinese se vide kolku e Juve nadmoken koga pred sebe ima ekipa koja napaga preku sredina...

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
сите оружја на ван гал се одамна прочитани,побезвезен тренер нема во вселената!!! треба јуве да изигра на ниво и ете ја победата-има квалитет ама залагањето на некои играчи не е 100%

С

сашенко

Гостин
сите оружја на ван гал се одамна прочитани,побезвезен тренер нема во вселената!!! треба јуве да изигра на ниво и ете ја победата-има квалитет ама залагањето на некои
играчи не е 100%

Да и јас мислам така...

Член од
18 февруари 2009
Мислења
480
Поени од реакции
38
samo aleksa i nikoj drug !!!! del piero sloboden i juve odi dajle .... kakov baern kaki crni kamejna :pipi:

F

FuckYouAll

Гостин
Наидов на интересна анализа за играта на Јувентус интересна е и мислам дека секој треба да ја прочита пред да коментира :wink: ТУКА

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Не треба да се разочаруваме само храбро и да го бушиме Баерн.Не сакам ова негативно да се одрази пред дербито со Интер туку да го забораат Бордо и да играат како пред тоа.Плус ни е што Баерн го напушти Бекенбауер така да сега се уште по измешани дур назначан нов газда па дур напрај нешто тој да ги згазиме.IN CHIRO I TRUST

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
и така сме сме во многу јака форма па и ова ни требаше:tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop