Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.168
Поени од реакции
12.963
Читав деновиве дека можно е навистина да дојде Маскерано во јуве ама мислам дека нема да се случи зашто не верувам дека Сисоко ке си оди.А само колку добро би било да остане сисоко и да дојде маскерано.Е тогаш супер би било.

Јас вака го замислувам Јувентус следната сезона и мислам дека би биле многу јаки.

-------------- - Буфон ------------------

--Касерас Киелини Кјаер Гросо----

-- Сисоко---Мело--- Маскерано---

--------------Диего-----------------

------- Роси ------ Јоветич
---------

Јакинта би бил на клупа.Дел пиеро и канаваро пензија ,Амаури и Трезеге да се продадат и можеби уште некое засилување можеби и овој состав би бил многу добар и многу подобар од овој сега.Уште еден дефанзивец мислам дека би требало и ке бидат супер.
So seta dolzna pocit za mislenjevo tvoe ama sepak mislam deka Groso vrska nema,toest ne zasluzuva da go nosi dresot na Juve a kamoli prva postava...:smir:

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Читав деновиве дека можно е навистина да дојде Маскерано во јуве ама мислам дека нема да се случи зашто не верувам дека Сисоко ке си оди.А само колку добро би било да остане сисоко и да дојде маскерано.Е тогаш супер би било.

Јас вака го замислувам Јувентус следната сезона и мислам дека би биле многу јаки.

------- Роси ------ Јоветич ---------

Јакинта би бил на клупа.Дел пиеро и канаваро пензија ,Амаури и Трезеге да се продадат и можеби уште некое засилување можеби и овој состав би бил многу добар и многу подобар од овој сега.Уште еден дефанзивец мислам дека би требало и ке бидат супер.
Искрено, мое мислење е дека овој состав е за никаде, со тие тројца во средина факт е дека би биле добри во дефанзива али и во напад ќе бидеме за никаде. Маскерано е тотално непотребен кога во тимот ги имаме Мело и Сисоко, па еве и Поулсен ќе го додадам, Јоветич покажува знаци дека ќе биде голем играч, али сеуште нема да коментирам за него, а за Роси сум против, не излажа со само еден натпревар нема ништо од него, за крај Касерес во аут и тој не е ништо посебно.

С

сашенко

Гостин
ОК можеби и сте во право.Постирајте барем што мислите за следната сезона како би изгледал составот според вас.Ако имате подобри идеи и замисли.Или барем што треба да купиме сега во јануари.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Море мајката никако да ми го направат компјутерот:haha:....Иначе што се случува овде има нешто ново околу можен трансфер или враќање на некој од повредените:vozbud:
Тимче is back!!rulezrulez тими за трансфери нема ништо ново,има шпекулации само за Рафиња,Пандев,Кјаер и уште некој,за повреди Дел Пиеро е повреден еден месец,Маркизио еден месец ,Џиџи нешо треба операција и така даље а Сисоко се врати и Зебина

Искрено, мое мислење е дека овој состав е за никаде, со тие тројца во средина факт е дека би биле добри во дефанзива али и во напад ќе бидеме за никаде. Маскерано е тотално непотребен кога во тимот ги имаме Мело и Сисоко, па еве и Поулсен ќе го додадам, Јоветич покажува знаци дека ќе биде голем играч, али сеуште нема да коментирам за него, а за Роси сум против, не излажа со само еден натпревар нема ништо од него, за крај Касерес во аут и тој не е ништо посебно.
еј брат чек Касерес не беше толку лош,уште е рано за него ќе видиме а за Кјаер е одличен,за 12 милиони светла е иднината со Киелини у тандем,Гросо влегува во форма ,кога дојде во јуве он не ни играше за Лион па затоа беше ван форма али сеа полека се враќа во онаа форма ,Зебина само да биде фит ќе биде добро истото важи и за Камора,ако е он фит тогаш сме доста јаки,Диего се очекува да биде 100% фит за со Фиорентина

ОК можеби и сте во право.Постирајте барем што мислите за следната сезона како би изгледал составот според вас.Ако имате подобри идеи и замисли.Или барем што треба да купиме сега во јануари.
Ако може Рафиња у јануари а Клиши на лето:)

поранешниот напаѓач на јуве, Vincent Pericard ќе премине во CARLISLE UTD
ви текнува ли на Перикард?:):)

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605

---------
1. Маскерано - Најверојатно ќе биде околу 23 милиони и повеќе, што според мене е доста висока цена за него, и е сосема непотребно засилување со оглед дека Мело и Сисоко се играчи со слични карактеристики.
2. Џузепе Роси - Се на се добар фудбалер, но со превисока и нереална цена од над 30 милиони, а игра во многу слаба форма сезонава така да мислам дека има многу подобри опции во нападот за 30 милиони. Конкретен пример е Лавеци кој Јуве би го добил за околу 20 милиони а мислам дека е подобар играч од Роси, исто така и Касано.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
1. Маскерано - Најверојатно ќе биде околу 23 милиони и повеќе, што според мене е доста висока цена за него, и е сосема непотребно засилување со оглед дека Мело и Сисоко се играчи со слични карактеристики.
2. Џузепе Роси - Се на се добар фудбалер, но со превисока и нереална цена од над 30 милиони, а игра во многу слаба форма сезонава така да мислам дека има многу подобри опции во нападот за 30 милиони. Конкретен пример е Лавеци кој Јуве би го добил за околу 20 милиони а мислам дека е подобар играч од Роси, исто така и Касано.
Лавеци не е во добри односи со Наполи и идното лето може да чини 0 евра и тука јуве може да стапи во контакт

Манингер вели дека е подготвен да застане на голот,звер

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Лавеци е многу подобар од Џузепе Роси. ИГрач кој знае да претрча и издрибла , ни треба некој таков кој би му помогнал на моментално нашиот статичен напад.

Член од
3 август 2009
Мислења
417
Поени од реакции
56

---------

Ти мора да си луд, Трезеге да се продаде :nenene:

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
ИНАЧЕ,агентот на Буфон е роден у Босна и се знаел со таткото на Един Џеко и биле видени во Сараево(Silvano Martina-агентот на Буфон,Един и Мито Џеко-таткото на босанецов) daaaamn:) али нема врска може сакале само да се видат:)

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.657
Поени од реакции
722
Гледам за составот дискутирате за наредна сезона, па еве и јас ќе излезам со мое мислење околу истиот.

Голман не ви треба, го имате еден од најдобрите светски.
Одбрана - тука треба главен ремонт.
Среден ред - Еден прав играч, кој би го вклопиле како што треба и сте на коњ.
Напад - 4ца светски напаѓачи имате, е сега може некој млад да земете, доколку Трезеге и Дел Пјеро почнат да забушаваат.

За одбраната, Киелини е одличен, Канаваро до сега е топ, ама некако не е многу многу сигурен, башка и години се во прашање.
Гросо не е нешто посебно луѓе, и он е во години, човекот се прослави на 28 години, по што направи трансфер во Интер каде играше просечно.
Григера и Молинаро се дупки, тука би ги додал и Поулсен и Тиаго.
Касерес многу го фалите, а јас искрено 2 пати го имам гледано, еднаш во ТИМ купот пред почетокот на сезоната. Немам некое мислење, солидно одигра.

Одлична екипа има Јувентус, колку и да не ми се допаѓа тоа, ама така е. Е сега искрено за тренерот не би ви коментирал многу многу, ве читам и вие сте резервирани кон него.
Со прав тренер и малце повеќе среќа (повреди пред се), Јувентус има кадарен тим за титула во Италија.

Поздрав:smir:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Kакви Јоветич и Роси во напад бе. Нив да ги имам во тимот не ги клавам заедно. То ти е исто како Џовинко и ДелПјеро да се во напад. Никако. Еден однив покрај некој од 3цата шпица Да. Роси мислам дека не е толку јак колку шо го прајме. А јоветич зависи како ќе продолжи со формата. Лани беше најавуван како звер па еве сега гледаме некакви знаци на живот. Ако продолжи е ок. Од друга страна лавеци многумина го спомнуваме. Тој ми е ептен топло ладно, навистина е добар ама има периоди кога и изгубен. Дали е проблемот д наполи или не му се игра таму останва да видиме.
Од друга страна па гледам Един Џеко сега е на мета на трачарите. Штета шо него имам многу гледано со оглед дека има ептен позитивни критики за него.

А за бековите јас искрено најмногу сум за Варгас и то да дојди на местото на ГРосо. Типот редовнорастура а се уште не е во топ клуб (ок фиорентина така така скоро топ), ене го против аргентина со едно скапан ПЕру беше добар. Тамам ќе го гледаме викендов.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Гледам за составот дискутирате за наредна сезона, па еве и јас ќе излезам со мое мислење околу истиот.

Напад - 4ца светски напаѓачи имате, е сега може некој млад да земете, доколку Трезеге и Дел Пјеро почнат да забушаваат.

За одбраната, Киелини е одличен, Канаваро до сега е топ, ама некако не е многу многу сигурен, башка и години се во прашање.
Гросо не е нешто посебно луѓе, и он е во години, човекот се прослави на 28 години, по што направи трансфер во Интер каде играше просечно.
Касерес многу го фалите, а јас искрено 2 пати го имам гледано, еднаш во ТИМ купот пред почетокот на сезоната. Немам некое мислење, солидно одигра.

Одлична екипа има Јувентус, колку и да не ми се допаѓа тоа, ама така е. Е сега искрено за тренерот не би ви коментирал многу многу, ве читам и вие сте резервирани кон него.
Со прав тренер и малце повеќе среќа (повреди пред се), Јувентус има кадарен тим за титула во Италија.

Сосема се сложувам. Освен болдот... другото е се ок.

Голмани имаме најдобри во Италија, ако не и во светот (заедно со Интер и Реал...), така да таму не треба чепкање. Плус го имаме и Кирев, кој е одличен млад голман.

Е во одбраната сме најтенки. Идната сезона би ги продал Молинаро и Григера. Гросо ќе видиме како ќе се покаже сезонава, ако е во способност да игра и наредната на високо ниво ок, ако не, добро би било Кришито да се врати од Џенова (50-50 е сопственоста, би можеле да го вратиме на лет, како што го вративме Де Чеље пред некоја година). Десно, да видиме како ќе се покаже Касерес, имам големи очекувања од човекот. Ако не се покаже како што треба, можеме да земеме некој како Рафина, Маџо, Ебуе... Една централна бековска позиција уште од сега е загарантирана за Киелини, а другата е најверојатно отворена. Канаваро е веќе во години, ијако мислам дека може и идната сезона да ја изигра солидно, сепак потребно е подобро решение, а Легро... едноставно, е Легро. Тука би било добро да се земе Кјаер, или Бокети евентуално (дефанзивецот на Џенова, се споменува дека сме заинтересирани).

Средината, па мислам дека ни е добра, може само подобра замена да се најде место Поулсен, и супер сме. Другото е се во ред. Некој солиден играч на кој му истекува договорот и кој можеме да го земеме за без пари би бил перфекција, бидејќи ќе ни требаат пари за назад. Маскерано во никој случај. Премногу е сличен со Мело и Сисоко, а е прескап како што знаеме сите...

Нападот ни е топ, евентуално Пандев како слободен агент може да се земе, или некој помлад напаѓач. Дефинитивно не Роси или Јоветич, прескапи солуции, а нема да се изнаиграат, гарант. Би му дал и на Џовинко шанса во нападот (место Дел Пиеро) кога би ме прашувале мене...

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68

Се согласувам речиси со се освен со тоа дека Тиаго е дупка, до лани и јас го велев истово али сезонава а и во летните натпревари беше навистина добар, и добро би било да остане во тимот, од клупата може да помогне многу. Канаваро одлично почна но сепак има 35-6 години и време е за пензија, а на негово место Кјаер во кој што гледам блескава кариера, на десен бек никако Касерес, туку би го зел Марко Мота од Рома, а лево не знам можеби Кришито би сакал да го вратат, да се разбереме има многу подобри играчи на пазарот али ова се играчи што реално би можеле да ги донесеме. Во средниот ред не би сменил многу за следната сезона имаме добар среден ред, некоја ситна замена Поулсен да го продадеме место него некој. Е сега она што мислам дека треба да се реконструира следната сезона, имаме добри напаѓачи али сите се(или ќе бидат) преку 30 години, потребна е свежа крв, Џеко се спомнува но за него ќе почекам да видам како ќе изигра сезонава ако ја повтори ланската сезона тогаш добредојден е во Јуве. Али прва опција треба да биде некое мега засилување од нападот од рангот на Торес, Ето, Ибра итн. значи од оваа класа. Ми се допаѓа тимот и мене значи ситни измени би го направиле уште подобар овој тим што ни е на располагање.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Сосема се сложувам. Освен болдот... другото е се ок.

Голмани имаме најдобри во Италија, ако не и во светот (заедно со Интер и Реал...), така да таму не треба чепкање. Плус го имаме и Кирев, кој е одличен млад голман.

Е во одбраната сме најтенки. Идната сезона би ги продал Молинаро и Григера. Гросо ќе видиме како ќе се покаже сезонава, ако е во способност да игра и наредната на високо ниво ок, ако не, добро би било Кришито да се врати од Џенова (50-50 е сопственоста, би можеле да го вратиме на лет, како што го вративме Де Чеље пред некоја година). Десно, да видиме како ќе се покаже Касерес, имам големи очекувања од човекот. Ако не се покаже како што треба, можеме да земеме некој како Рафина, Маџо, Ебуе... Една централна бековска позиција уште од сега е загарантирана за Киелини, а другата е најверојатно отворена. Канаваро е веќе во години, ијако мислам дека може и идната сезона да ја изигра солидно, сепак потребно е подобро решение, а Легро... едноставно, е Легро. Тука би било добро да се земе Кјаер, или Бокети евентуално (дефанзивецот на Џенова, се споменува дека сме заинтересирани).

Средината, па мислам дека ни е добра, може само подобра замена да се најде место Поулсен, и супер сме. Другото е се во ред. Некој солиден играч на кој му истекува договорот и кој можеме да го земеме за без пари би бил перфекција, бидејќи ќе ни требаат пари за назад. Маскерано во никој случај. Премногу е сличен со Мело и Сисоко, а е прескап како што знаеме сите...

Нападот ни е топ, евентуално Пандев како слободен агент може да се земе, или некој помлад напаѓач. Дефинитивно не Роси или Јоветич, прескапи солуции, а нема да се изнаиграат, гарант. Би му дал и на Џовинко шанса во нападот (место Дел Пиеро) кога би ме прашувале мене...
Касерес кога игра на свoјата нормална позиција е топ дефанзивец, е сега што Чиро го игра како бек тој не е крив (да го ставиме Кана бек па да видиме како ќе функционира :toe:), многу време му треба на Чиро дa свати дека правата позиција на детето му е централен а не бек, изгледа единствено јас сум песимист околу Чиро али се надевам дека ќе ме демантира со добра тактика против Виола, напаѓачи не ни требаат, околу Пандев не би коментирал за неговите квалитети, би сакал да дојде (само затоа што е Македонец). FINO ALLА FINE FORZA JUVENTUS

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom