Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Зошто да сум ја промашил? Тука сите сме си фанови на Јуве па може да си збориме за НАШАТА екипа и за др работи во врска со спорт.
П.С. знам оти нема web страни што погодуваат али така... да видам што како..
И очекувам утре ПОБЕДА на ЈУВЕ над Џенова:helou:

Џанлука Папареста денеска ги помина медицинските прегледи во Судиската комора на Италија, и се очекува набргу да се врати на активното судење.

Диего:Ниту еден клуб не е како Јуве

Бразилскиот интернационалец, Диего вели дека Јувентус е многу голем клуб и цели кон враќање на терените на дуелот со Болоња.
Диего ова лето пристигна во Јувентус од редовите на Вердер Бремен во трансфер вреден околу 25 милиони евра.
Бразилецот имаше одличен старт на својата кариера во Калчото постигнувајќи два погодоци на првите три натпревари и важи за една од новите ѕвезди во Серија А.

Во интервју за Tuttosport, плејмејкерот проговори за неговите први месеци во Торино.

Она од што сум најмногу изненаден е големината на Јувентус, а потоа наклонетоста што сите ја чувствуваат кон мене, пред се фановите на Јувентус, но исто така сум приметил голема доза на почит и од фановите на нашите противници.” – рече Диего.

За тајната на својот успех во Италија уште од самиот старт, Диего рече: “Мислам дека е покажувањето на почит кон сите, можеби она е тоа што се важи. Што се однесува до фановите на Јувентус, многу е јасно дека тие ме прават да се чувствувам важен.

Тие ми даваат сила.

Со победата на Олимпико добив самодоверба дека овој тим може да се натпреварува со секој противник во светот. Нашиот предизвик е да победуваме, и иако имаме некои слабости како секој тим, можеме да оствариме одлични резултати.

Околу неговата повреда, Бразилецот рече: “Се чувствувам добро, започнав со тренинзи и најверојатно утре ќе му се приклучам на тимот.

Но не верувам дека ќе настапам на дуелот со Џенова, следниот натпревар кој се игра викендов е пореална цел.

Диего исто така советува управата на Јуве да ангажира уште неколку играчи од Бразил.

Одлична идеа е да се ангажира талентиран скаут од Бразил. Трансфер пазарот во Бразил е уникатен, во квалитет и квантите на талентирани играчи. Многу е добро Јуве да биде присутен таму.
Диего не крие ниту дека италијанскиот стил на живот повеќе му одговара:“Мислам дека на сите им е јасно дека нас бразилците италијанскиот стил на живот ни е многу поблизок во споредба со германскиот.“
www.juvebalkan.com

Мело и Салихамиџич изгледа ќе бидат спремни за мечот во Џенова. линк

Веќе до вчера бил распродаден до последно место стадионот на Џенова Луиџи Ферарис кој има капацитет од 36.536 илијади седишта.

Според можната формација на Газета Дело Спорт, Чиро против Џенова ќе настапи со 4 - 3 - 3 формација:

2vkb6fo.jpg

Јуве се интересирал за двајца Бразилци, едниот во Бразил го нарекувале „Новиот Пеле“, напаѓачот на Сантош, Неимар, и за дефанзивецот на Гремио, Марио Фернандес. линк

ei43yg.jpg
Пеле и Неимар.

Добро би ни дошло еден ваков млад талентиран играч.
Името ме потсети на уште еден играч Нилмар незнам дали ви е познат го гледав во бразилската репрезентација многу е брзо а и дриблинг има немам зборови за детето

Погледнете го овој гол
http://www.youtube.com/watch?v=P2ik0nepnDI&feature=related

И на Интер им забодел добар гол
http://www.youtube.com/watch?v=weTfy09U93k

Џенова игра доста брз и офанзивен фудбал, доколку Мело и се надевам Поулсен, во придржба со Маркизио кој е неверојатен работник во средниот ред, придружени со барем мала помош од Каморанези кој се најавува дека ќе игра како плеј успеат да ја умртват играта на Џенова имаме големи шанси за победа, e тоа е маната на Џовинко што никогаш не помага во одбрана (никогаш не е бил борбен како Камо), кога ке го сфати тоа тогаш би можел да почне и посолидно да игра, ќе видиме како ќе се одвива натпреварот утре па тогаш ќе коментираме, вака пред време може само да нагаѓаме. FORZA JUVE FORZA RAGAZZI

1 Buffon
2 Caceres
3 Chiellini
4 Felipe Melo
6 Grosso
7 Salihamidzic
8 Marchisio
9 Iaquinta
11 Amauri
12 Chimenti
13 Manninger
15 Zebina
16 Camoranesi
17 Trezeguet
18 Poulsen
19 Molinaro
20 Giovinco
21 Grygera
29 De Ceglie
33 Legrottaglie
39 Marrone

И официјално, Фелипе Мело и Брацо се 100% фит за натпреварот со Џенова, а Диего и Дел Пиеро најверојатно ќе бидат спремни за мечот.

Мело ќе биде од огромно значење за тимот на Јувентус во овој натпревар, бидејќи токму играч со карактеристики на Мело се најпогодни за вакви натпревари.

Ферара потврди дека Џовинко нема да биде стартер на мечот со Џенова поради технички причини, односно неговиот стил на игра не се поклопува со формацијата која Чиро ја смета за најпогодна за мечот со Џенова.

Диего Армандо Марадона, изјави дека Јуве ќе ја освои Сериа А .

1 Buffon
2 Caceres
3 Chiellini
4 Felipe Melo
6 Grosso
7 Salihamidzic
8 Marchisio
9 Iaquinta
11 Amauri
12 Chimenti
13 Manninger
15 Zebina
16 Camoranesi
17 Trezeguet
18 Poulsen
19 Molinaro
20 Giovinco
21 Grygera
29 De Ceglie
33 Legrottaglie
39 Marrone

И официјално, Фелипе Мело и Брацо се 100% фит за натпреварот со Џенова, а Диего и Дел Пиеро најверојатно ќе бидат спремни за мечот.

Мело ќе биде од огромно значење за тимот на Јувентус во овој натпревар, бидејќи токму играч со карактеристики на Мело се најпогодни за вакви натпревари.

Ферара потврди дека Џовинко нема да биде стартер на мечот со Џенова поради технички причини, односно неговиот стил на игра не се поклопува со формацијата која Чиро ја смета за најпогодна за мечот со Џенова.

Диего Армандо Марадона, изјави дека Јуве ќе ја освои Сериа А .
kako prvo da go pozdravam vrajkajneto na braco i na melo i mislam deka ferara mu dade do znaene na govinco deka treba da si poraboti na snagata i edno golemo bravo za diego maradona a se nadevam deka ke se vratat i diego i delpiero ocekuvam pobeda protiv genoa:vozbud::vozbud:

Брацо утре влегува 100%. Ке го мрзи да игра на Камо, и тој ке влези. Мое претпоставка. А иначе Чиро си прави тактики според која екипа игре, верувам во него и мислам дека би требало да победиме со минимална победа.

Одиме на победа утре ништо друго ... ќе се одмазиме за ланскиот пораз од 3-2 .... Forza Juve

1 Buffon
2 Caceres
3 Chiellini
4 Felipe Melo
6 Grosso
7 Salihamidzic
8 Marchisio
9 Iaquinta
11 Amauri
12 Chimenti
13 Manninger
15 Zebina
16 Camoranesi
17 Trezeguet
18 Poulsen
19 Molinaro
20 Giovinco
21 Grygera
29 De Ceglie
33 Legrottaglie
39 Marrone

Диего Армандо Марадона, изјави дека Јуве ќе ја освои Сериа А
.
Не само стилот на игра, како прво треба да си го смени карактерот човекот па дури тогаш можеби ќе биде играч од него, многу сакав да го наследи Дел Пиеро, но неверувам дека може да стигне толку далеку, неможам да сфатам како еден Мело па и Диего кој имаат одиграно се на се 3-4 утакмици за Јуве даваат таква мотивација и позитивна атмосфера во екипата, а Џовинко што уште како дете играл за Јуве па плус е од Торино не реагира ама баш никако, е како сака да го наследи Дел Пиеро кога кај него нема ама ни трошка агресивност, ќе испадне дека многу го критикувам детето ама тоа е реалноста, барем од моја гледна точка. FORZA JUVE FORZA RAGAZZI !!!

Моџи го искритикува Мурињо!

Не треба да бидеме толку среќни поради ова.Пред неколку дена читав на goal.com(незнам колку е точно)дека Моџи вели дека нерешениот резултат против Бордо покажува дека Јуве сеуште не е спремен за да ја освои Лигата на шампиони.Повторувам,незнам дали ова е точно или новинарите од goal.com си ја извртеле приказната.
Утре(т.е. веќе денес :) )одиме на победа.Мислам дека ќе биде тешко,но дека ќе победиме(нешто слично како со Лацио,победа во второто полувреме)
FORZA JUVE WE ARE THE BEST

Рома ја разгледувале опцијата да го ангажираат Молинаро, но само на позајмица. линк

Mислам дека Јуве не треба да го дава на позајмица. Или перманентен трансфер или нема трансфер, така е подобро . А мислам дека тешко дека и Секо и Блан ќе прифатат позајмица на Молинаро.

2pt9bnd.jpg

Последната најавена шпекулација на Газета Дела Спорт е 4-4-2 формацијата со Амаури и Јакинта во нападот, а Каморанези, Маркизио, Мело и Де Чеље во средината. Чиро се двоумел дали да го стави Де Чеље или Поулсен како стартер, бидејќи во случај да треба да се смени формацијата во 4-3-1-2, Поулсен би бил подобро решение бидејќи е подобар во одбрана.
Ако би играл Де Чеље во ваква формација:

Маркизио--Мело--Де Чеље

Каморанези

Мислам дека подобро е во ваква формација Поулсен да има предност пред Де Чеље поради тоа што е подобар во дефанзивата од Де Чеље, а во 4-4-2 формација, таа позиција е идеална за Де Чеље со оглед на тоа дека Де Чеље е одличен во нападот, дава одлични нафрлени топки за високите и одличните со глава Јакинта и Амаури, но е послаб во одбраната..

A Maрко Тардели изјави дека во Маркизио се гледа самиот себеси. линк

Денов многу ми мириса на одмазда за она што ни го направија лани. Денес едноставно мора да се победи Џенова и да избиеме сами на чело на табелата по синоќешниот пораз на Сампдорија. Мислам дека минатогодишниот пораз само ќе биде мотив плус за играчите на Јуве.

Денов многу ми мириса на одмазда за она што ни го направија лани. Денес едноставно мора да се победи Џенова и да избиеме сами на чело на табелата по синоќешниот пораз на Сампдорија. Мислам дека минатогодишниот пораз само ќе биде мотив плус за играчите на Јуве.
Мора да се победи Џенова. Екстремно тешко гостување на Јуве, но мора да се победува и на вакви гостувања ако целта на Јуве е да го освои Скудетото. Џенова не е непобедлива, иако Луиџи Ферарис е еден од најнегостопримливите стадиони за Италијанските екипи, сепак мислам дека со дисциплинирана игра ќе се дојде до посакуваната победа. Минатата година Јуве изгуби на тој стадион, но дома ја совлада Џенова со 4-1, што е доволен показател дека ако Јуве игра како што треба тогаш ќе стигне до победата. Џенова иако ги продадоа Милито и Мота, донесоа доста квалитетни фудбалери кои можат да создадат проблеми, пред се Флокари, Скули и Креспо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom