Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
7130_1150286550361_1023514569_30400669_2500293_n.jpg
Иако сум фан на Надал, убаво е да се види дека една тениска легенда како Роже навива за Јувентус. Респект за човекот.

Диего тешко да игра викендов а ја да сум Ферара не би го ризикувал за Ливорно ке го утепаат од фаули курац ајде Давид уште еден гол :vozbud:

Покрај фудбалот и тенисот, Дељ Пиеро покажува големи афинитети и кон голфот па не е лошо и некој ден да ги видиме гушнати и окезени до заби со Тајгер Вудс:)

adp_camo_don_golf1.jpg

delpiero-golf.jpg

adp_camo_don_golf5.jpg

alex_del_piero_f6a6.jpg

610x.jpg

Покрај Каморанези и Дељ Пиеро, и Манингер е голфер во нашиот тим:

1.jpg

Еве ја листата на 19-те повикани за мечот со Ливорно. Григера е меѓу нив. Канаваро, Дел Пиеро, Диего, Сисоко, Тиаго и Мело како што беше и најавено, ги нема меѓу повиканите.

1 Buffon
2 Caceres
3 Chiellini
6 Grosso
8 Marchisio
9 Iaquinta
11 Amauri
13 Manninger
15 Zebina
16 Camoranesi
17 Trezeguet
18 Poulsen
19 Molinaro
20 Giovinco
21 Grygera
23 Ariaudo
29 De Ceglie
33 Legrottaglie
39 Marrone

Гледајќи ги повиканите, мислам дека ќе видиме нешто вакво:

Buffon (C)
Zebina Legrottaglie Chiellini Grosso
Camoranesi Poulsen Marchisio/Marrone
Giovinco
Trezeguet - Amauri/IQ

Ни фалат доста клучни играчи, но во секој случај, очекувам висока победа. Без 5-6 првотимци, среќа што играме против Ливорно, а не против некој подобар тим.

Еве ја листата на 19-те повикани за мечот со Ливорно. Григера е меѓу нив. Канаваро, Дел Пиеро, Диего, Сисоко, Тиаго и Мело како што беше и најавено, ги нема меѓу повиканите.

1 Buffon
2 Caceres
3 Chiellini
6 Grosso
8 Marchisio
9 Iaquinta
11 Amauri
13 Manninger
15 Zebina
16 Camoranesi
17 Trezeguet
18 Poulsen
19 Molinaro
20 Giovinco
21 Grygera
23 Ariaudo
29 De Ceglie
33 Legrottaglie
39 Marrone

Buffon (C)
Giovinco
Trezeguet - Amauri/IQ

Ни фалат доста клучни играчи, но во секој случај, очекувам висока победа. Без 5-6 првотимци, среќа што играме против Ливорно, а не против некој подобар тим.

Ова изгледа проблематично, значи не земајќи го во предвид Мароне, немаме резерва во средниот ред, а и во нападот не е се така розово, уште еден да ни се повреди и готови сме, аман веќе со повредиве!

Покрај фудбалот и тенисот, Дељ Пиеро покажува големи афинитети и кон голфот па не е лошо и некој ден да ги видиме гушнати и окезени до заби со Тајгер Вудс:)

adp_camo_don_golf1.jpg

delpiero-golf.jpg

adp_camo_don_golf5.jpg

alex_del_piero_f6a6.jpg

610x.jpg

Покрај Каморанези и Дељ Пиеро, и Манингер е голфер во нашиот тим:

1.jpg
Лани недвед имаше изјава дека би се откажалод голфот со Алекс и Камора за да ја освои ЛШ :)

1 Buffon
2 Caceres
3 Chiellini
6 Grosso
8 Marchisio
9 Iaquinta
11 Amauri
13 Manninger
15 Zebina
16 Camoranesi
17 Trezeguet
18 Poulsen
19 Molinaro
20 Giovinco
21 Grygera
23 Ariaudo
29 De Ceglie
33 Legrottaglie
39 Marrone

Buffon (C)
Giovinco
Trezeguet - Amauri/IQ

Па и вака е доста солиден првиот тим
Ова изгледа проблематично, значи не земајќи го во предвид Мароне, немаме резерва во средниот ред, а и во нападот не е се така розово, уште еден да ни се повреди и готови сме, аман веќе со повредиве!
и ДеЧеље исто можи да игра во средина. ама да блиску сме до проблеми

Трезеге се најавува како стартер против Ливорно, заедно со Јакинта или Амаури. Мислам дека Јакинта и Трезеге, на неколку натпревари кои ги имаат изиграно заедно не се покажуваат дека се компатибилни еден со друг, и мислам дека слабо соработуваат меѓусебно, но се надевам дека овој пат нема да биде тоа така, ако двајцата го почнат натпреварот .

Се најавува дека Управата на Јуве спрема нов договор за Амаури, кој според него би потпишал за уште една година плус од постоечкиот договор кој му истекува 2012 година, а и платата ќе му ја зголемат за 500.000 евра .

не е толку страшно со повредите со оглед на тоа што Дел Пиеро и Диего ќе се вратат за со Џенова,за Григера не знам што е,мислам дека беше фит,само Сисоко(ќе се врати мислам на средина на октовмри) и Канаваро кој што е повреден 2 недели,за Тиаго и Мело ќе одмараат 7 дена,така да нема поголеми повреди освен Сисоко

Поулсен ако игра така едно 60 минути како што одигра против Бордо ќе биде добро а и сеа ги има Ливорно,Мауро Герман мора да се подобри,уствари сите мора да се подобрат

ене сум ја,седам до Диего:):) Тимче е Киелини,до капитенот:) Сисоко и Мело ги стаиле у иста клупа хахаха

In any case, Giovinco tomorrow will be playing and I will not change scheme. Зборови на Ферара се надевам дека ке ја оправда шансата малиот.
Сакал-нејќел Чиро, утре Џовинко ќе биде во првиот состав, бидејќи фондот на здрави фудбалери посебно во средината е на најниско можно ниво . Мело, Сисоко, Тиаго, Диего, Салихамиџич се играчите кои се повредени само од средниот ред, и моментално само Де Чеље и Мароне се играчи кои можат да бидат искористени како замена во средината на Јуве . Така да очекувам да изигра добар натпревар Џовинко, и се надевам дека нема да ја повтори играта која ја прикажа на мечот со Бордо, бидејќи тој треба да ја покаже својата вредност токму сега, кога Диего е повреден, и кога му е загаранитран првотимскиот статус за натпреварот со Ливорно.

Сакал-нејќел Чиро, утре Џовинко ќе биде во првиот состав, бидејќи фондот на здрави фудбалери посебно во средината е на најниско можно ниво . Мело, Сисоко, Тиаго, Диего, Салихамиџич се играчите кои се повредени само од средниот ред, и моментално само Де Чеље и Мароне се играчи кои можат да бидат искористени како замена во средината на Јуве . Така да очекувам да изигра добар натпревар Џовинко, и се надевам дека нема да ја повтори играта која ја прикажа на мечот со Бордо, бидејќи тој треба да ја покаже својата вредност токму сега, кога Диего е повреден, и кога му е загаранитран првотимскиот статус за натпреварот со Ливорно.
Се сложувам, Чиро нема некој избор за со Ливорно, ама Џовинко е многу летнат во облаци треба да се спушти малце на земја, го исфорсираа многу а со тоа можат да го уништат неговиот талент (нешто слично се случи со Савио во Реал) и да покаже нешто повеќе а не само да паѓа и да се жали дека неможел да се носи со играчите на Бордо, играч што игра за Јуве мора да се носи со секаков вид на играчи, ако не може вратата му е ширум отворена нека си бара друг клуб, се надевам дека денес ќе ме разубеди со добра игра.

Се сложувам, Чиро нема некој избор за со Ливорно, ама Џовинко е многу летнат во облаци треба да се спушти малце на земја, го исфорсираа многу а со тоа можат да го уништат неговиот талент (нешто слично се случи со Савио во Реал) и да покаже нешто повеќе а не само да паѓа и да се жали дека неможел да се носи со играчите на Бордо, играч што игра за Јуве мора да се носи со секаков вид на играчи, ако не може вратата му е ширум отворена нека си бара друг клуб, се надевам дека денес ќе ме разубеди со добра игра.
Токму така. Мора да влегува поцврсто во дуелите а не и на секој најмал допир да паѓа и да бара фаул. И Диего е по конституција ист како Џовинко, но е многу поцврст и постабилен, и повеќе знае да се снајди со топка иако покрај себе би имал играчи како Диара и Фернандо. Факт е дека поседува огромен потенцијал, и дека е еден од надежите на Италијанскиот фудбал, но мора тој потенцијал да се насочи правилно за да се искористи целосно . Против Лацио, Џио покажа одлични перформанси, но против Бордо Диара и Фернандо успеаа да го задржат, нешто што и самиот Џовинко го призна после натпреварот.

Токму така. Мора да влегува поцврсто во дуелите а не и на секој најмал допир да паѓа и да бара фаул. И Диего е по конституција ист како Џовинко, но е многу поцврст и постабилен, и повеќе знае да се снајди со топка иако покрај себе би имал играчи како Диара и Фернандо. Факт е дека поседува огромен потенцијал, и дека е еден од надежите на Италијанскиот фудбал, но мора тој потенцијал да се насочи правилно за да се искористи целосно . Против Лацио, Џио покажа одлични перформанси, но против Бордо Диара и Фернандо успеаа да го задржат, нешто што и самиот Џовинко го призна после натпреварот.
Детето има огромен потенцијал само заради негова несреќа се наоѓа во овој момент во ЈУВЕ, покрај Диего шансите да влезе во игра му се минимални и затоа треба да се потруди самиот со добри игри да се наметне кај Ферара а после дуелот со Бордо ептен ме разочара, кога ке го погледнам Јакинта како игра и како се бори за клубот, плус човекот не е од школата на Јуве му се восхитувам, а овој малиов сака да го сакаат навивачите а се гледа дека не игра со срце за тимот (барем јас така мислам) а се мисли дека е на ниво како Дел пиеро, е за да стигне како Дел Пиеро треба уште 20 фурни леб да изеде па да биде како него, баш ме интересира како ќе одигра утре.

„Експертот“ Ариго Саки, своевремено тренер на Милан, најверојатно сеуште не може да го заборави поразот од Јуве, поточно петардата што тогаш Милан ја доби од Јуве на Деле Алпи, кога буквално Саки беше посрамотен од Липи во секоја смисла на фудбалот. Како последица на тоа, секој збор што го изговара Саки е против Италијанската репрезентација и Јувентус. Од што е толку добар, затоа беше избркан на клоци од Реал Мадрид, каде што работеше како спортски директор .

Неговата последна изјава:

"There is too much impatience in Italy and it doesn't allow us to turn a page and build something big. We need coaches who are good teachers of football, not just former players," concluded Sacchi.
„Има многу нетрпеливост во Италија и не не остава да свртиме страна и да изградиме нешто големо. Ни требаат тренери кои се добри учители за фудбал, не само поранешни играчи

Епа нормално е дека нема да го земат него, бидејќи се покажа неговата способност за „тренирање“ ....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom