- Член од
- 19 март 2007
- Мислења
- 372
- Поени од реакции
- 2
Нека идат во бестрага овие од владата, народов нема леб да јаде они земале споменици ке градат, што ке јаде народов? спомениците? нека се уозбилат и нека не одлепуваат.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова воопшто не е одговор на моето прашање. Почна да позајмуваш финти од реален 07 или меѓусебно си позајмувате. Нема потреба од прашања на квадрат.
Со оглед на тоа дека Гоце бил учител и светот го разбирал како поле за културен натпревар, а не како поле за коњски трки, мислам дека Гоце со книга в рака многу поубаво ќе изгледа отколку Гоце на коњ. Ама ете експертите или моќниците или кој и да ги носи одлуките така решиле.
Јас само барам објаснување затоа и поставив прашање ако некој знае да ми одговори, а не да ме прашува зошто сум прашал.
Аналогно на тоа, кога ќе се прави споменикот на Кљусев ќе треба да изгледа како Кљусев ѕирка низ прозорец од автомобил или како се качува/симнува во/од авион или хеликоптер.
И зошто споменикот на Моцарт (и да не ги редам на други) не е Моцарт на коњ. И тогаш немало автомобили, и што воопшто е важно превозното средство.
На коњи се освојувачите и генералите-борците,револуционерите,војводите и сл.ретко кога се на коњи поради начинот на кој се бореле пред се...Најчесто, генералите, војводите, освојувачите, борците и сл. се на коњи.
На коњи се освојувачите и генералите-борците,револуционерите,војводите и сл.ретко кога се на коњи поради начинот на кој се бореле пред се...
Александар пешадинец а гоце на коњ![]()
Прочитај и за другите нешта кои ги рекол ГОЦЕ,ок?
Гоце бил пред се РЕВОЛУЦИОНЕР
Нека идат во бестрага овие од владата
а кога беа на власт
За да потроши некој 8 мил евра на споменици одамна треба да е заминат.
Кога беа на власт немаше расфрлање на буџетски пари за споменици него за други суштински работи.
Замислете СДСМ и Бранко да потрошеа 8мил евра на статуи што ќе се случеше.
јбг тие за нив си ги чуваа милиончињата
зарем малку има :pos2:
заев буле и ред други