Владата за статуите одвоила 8 милиони евра?!

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Нека идат во бестрага овие од владата, народов нема леб да јаде они земале споменици ке градат, што ке јаде народов? спомениците? нека се уозбилат и нека не одлепуваат.

Ова воопшто не е одговор на моето прашање. Почна да позајмуваш финти од реален 07 или меѓусебно си позајмувате. Нема потреба од прашања на квадрат.

Со оглед на тоа дека Гоце бил учител и светот го разбирал како поле за културен натпревар, а не како поле за коњски трки, мислам дека Гоце со книга в рака многу поубаво ќе изгледа отколку Гоце на коњ. Ама ете експертите или моќниците или кој и да ги носи одлуките така решиле.
Јас само барам објаснување затоа и поставив прашање ако некој знае да ми одговори, а не да ме прашува зошто сум прашал.

Прочитај и за другите нешта кои ги рекол ГОЦЕ,ок?

Јас не сакам востание со луѓе што ќе ме напуштат при првиот неуспех; јас сакам револуција со граѓани кадарни да ги понесат сите искушенија на една долготрајна борба, каква, поради жестоките политички услови, ќе биде и нашата; - или ќе водиме говеда на касапница."

Нема смисла да се ограничуваме. :)

А како дополнителна информација, дека Гоце бил иницијаторот на терористичките акции и силно се залагал борбата за Македонија да се води на тој начин, а не на директно конфронтирање со Турците бидејќи бил свесен за бројноста и ресурсите на Турците.

Значи најкарактеристично би било Гоце во терористичка акција :tapp:

Аналогно на тоа, кога ќе се прави споменикот на Кљусев ќе треба да изгледа како Кљусев ѕирка низ прозорец од автомобил или како се качува/симнува во/од авион или хеликоптер.

И зошто споменикот на Моцарт (и да не ги редам на други) не е Моцарт на коњ. И тогаш немало автомобили, и што воопшто е важно превозното средство.

Најчесто, генералите, војводите, освојувачите, борците и сл. се на коњи.

Гоце бил пред се РЕВОЛУЦИОНЕР и како таков има значење за нашата историја.
А не како даскал по професија, како унијат по вероисповед итн. тоа веќе само го дообјаснува и го досликува неговиот целосен лик и значење.

Крши тоа статуите мора да има нешто вредно во нив што се толку скапи!

Најчесто, генералите, војводите, освојувачите, борците и сл. се на коњи.
На коњи се освојувачите и генералите-борците,револуционерите,војводите и сл.ретко кога се на коњи поради начинот на кој се бореле пред се...
Александар пешадинец а гоце на коњ:tapp:

На коњи се освојувачите и генералите-борците,револуционерите,војводите и сл.ретко кога се на коњи поради начинот на кој се бореле пред се...
Александар пешадинец а гоце на коњ:tapp:

Барем оди и пролистај малце.

Никој не рекол дека е задолжително едното или другото.

Едноставно, не постои заведено правило, иако може, но не мора да се следи таквата традиција на поставување.

http://www.snopes.com/military/statue.asp

Прочитај и за другите нешта кои ги рекол ГОЦЕ,ок?

Дали мислиш дека со тие 8мил евра можеше да се реши статусот со Бранителите или со Стечајците?Мислам за стечајците требаа 6мил евра кои владата не им ги одобри и им го укина правото на стечај за да гради импозантни карикатури наречени споменици.

Гоце бил пред се РЕВОЛУЦИОНЕР

Каква врска има што бил Гоце со 8те мил евра потрошени на владата?Освен тоа што и за него ќе се гради статуа.

Нека идат во бестрага овие од владата

За да потроши некој 8 мил евра на споменици одамна треба да е заминат.

а кога беа на власт

Кога беа на власт немаше расфрлање на буџетски пари за споменици него за други суштински работи.

За да потроши некој 8 мил евра на споменици одамна треба да е заминат.

Кога беа на власт немаше расфрлање на буџетски пари за споменици него за други суштински работи.

да ти кажам самоубиствен во право си
точно е дека во нивно време немаше расфрлање на буџетски пари
туку дека тие пари си ги складираа по приватни банки или со други зборови си ги задржуваа за нив

Не разбирам политака,случајно влегов тука и што да прочитам:tapp:
8 милиона еј,пари се тоа!Народ нема леб да јаде,тие .....Гујо патриотот:back:

Замислете СДСМ и Бранко да потрошеа 8мил евра на статуи што ќе се случеше.

Може овие помаливе споменици ќе ги вклопат некако. Ама оној 30 метарски споменик на така мал плоштад....:nesvest: Консултирале ли урбанисти? Или Грујо е и урбанист. Ептен забегале.

Со толку пари колку социјални станови може да се направат???:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom