Modem Boosters?

• Креатор на темата Креатор на темата The Healer
  • Време на започнување Време на започнување

The Healer

Исцелителот
Член од
19 февруари 2009
Мислења
139
Поени од реакции
7
Ми треба објаснување за тоа како функционираат Modem Boosterite, ако воопшто функционираат, иако јас неможам да најдам рационално решение за тоа како и зашто би функционирале, ама добро... да прашам за секој случај... И дур сум на темава ме интересира некој да не има решение за тоа како да се поправи стабилноста на интернетот(Да не паѓа толку често), освен со Spybot и/или Антивирус.
Факти:
- Користам Windows XP, не Vista.
- Конфигурацијата не е важна, освен видот на интернетот:
- Max ADSL 100 GB / 6000Kb/s(750KB/s) Downoload и 600 Kb/s (75 KB/s) Upload на МТ(Македонски Телекомуникации).
- Направив проверка на мрежната картица, каблите и телефонската линија.
- Направив мануален Internet Protocol и незнам... Ваљда тоа е тоа. Ако има некој одговор на моите барања би бил доста задоволен Хх :). Благодарам однапред.

Ми треба објаснување за тоа како функционираат Modem Boosterite, ако воопшто функционираат, иако јас неможам да најдам рационално решение за тоа како и зашто би функционирале, ама добро... да прашам за секој случај... И дур сум на темава ме интересира некој да не има решение за тоа како да се поправи стабилноста на интернетот(Да не паѓа толку често), освен со Spybot и/или Антивирус.
Факти:
- Користам Windows XP, не Vista.
- Конфигурацијата не е важна, освен видот на интернетот:
- Max ADSL 100 GB / 6000Kb/s(750KB/s) Downoload и 600 Kb/s (75 KB/s) Upload на МТ(Македонски Телекомуникации).
- Направив проверка на мрежната картица, каблите и телефонската линија.
- Направив мануален Internet Protocol и незнам... Ваљда тоа е тоа. Ако има некој одговор на моите барања би бил доста задоволен Хх :). Благодарам однапред.
абе ако паѓа нетот паѓа и крај...нема буст муст...не е до тебе тоа...до сигналот е...

Па да, во право си до негде ама не си во потполност. Всушност Modem Boosterite, ако воопшто функционираат ти ја зголемуваат брзината на интернетот, а не ти ја поправаат стабилноста и никаде не спомнав дека со Boosterot ми се поправа интернетот. Во глобала интернетот паѓа ради „Hardwareски“ причини, али постојат програми, „spywares“ и вируси што ти го буткаат интернетот, всушност и затоа „Spybot - Search & Destroy“ е толку добра работа и е толку практичен. Благодарам! :)

Како можеш да го демантираш statusquo ако и самиот го поставуваш под знак прашалник функционирањето на modem booster-ите. У стилу, од водата можеш да направиш шербет под услов солта да е блага.
Инаку, мое лично мислење и искуство е дека не функционираат.
Стабилноста на интернетот зависи од многу околности кои не планирам да ги дискутирам на темава и на подфорумов (имаме подфорум интернет и мрежи) ама не гледам ни дека има интерес за таква дискусија. Ти имаш проблем со интернетот, не сите. Решението ти е 080012345, а не засебна тема за твојот проблем. Сите периодично имаме проблеми и ги објавувам на една тема (пример овде).
Ако за 24 часа од сега нема некоја поширока намена и прецизирано "делување" темава ќе ја испратам во канта и нема љутиш.

А, бе ок е тоа... Само прашував дали функционираат, а и очекував одговори од ваков тип... Благодарам!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom