Gadfly Baba
Registered Loser
- Член од
- 20 февруари 2007
- Мислења
- 997
- Поени од реакции
- 21
- Веб-сајт
- xiperius.deviantart.com
Добрина,искреност и ПАМЕТ.Не е доволно само да си најдобар другар на човекот :smir:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
вака...да сумираме...Според мене, да, може да се стигне до животната цел со добрина и искреност и не само тоа, би додал и чесност и скромност.
Добрината и искреноста секогаш победуваат ,колку и да е болно во почетокот секогаш на крајот таа победува ,јас сум за добрината и искреноста таа носи внатрешна убавина и поголема хармонија со себе и луѓето околу тебе.
А која е таа цел на патувањата?
Не би рекол дека мора да ги видат плодовите дури на оној свет. Тркалото се врти многу брзо, оној кој “многу силно ќе го заврти“ ќе си остави нешто да му се врати и на неговите потомци.Само плодовите од тоа некои ќе ги видат тек на оној свет.
:helou:
Добрината и искреноста секогаш победуваат ,колку и да е болно во почетокот секогаш на крајот таа победува ,јас сум за добрината и искреноста таа носи внатрешна убавина и поголема хармонија со себе и луѓето околу тебе.
Што мислите дали само со добрина и искреност би можело да се стигне до целта на патувањата во животот?!
Добрина,искреност и ПАМЕТ.Не е доволно само да си најдобар другар на човекот :smir:
Никогаш, АМА БАШ никогаш нема да стигнеш некаде, и да успееш само со искреност и добрине. Тоа го може да во бајките на Грим. Тие се добри особини на човекот и му служат, но потребно е барем малку лажа и да постигеш нешто големо.
Жал ми е за тие луге. Тие луге џабе што се лажеле кога не се доволно силни да продолжат понатаму , во новиот и подобар живот. Тие се слаби луге.Забиси од човекот кој ќе лаже,иам лични примери каде некој со лажење постигнува нешто големо во животот но, после се кае цел живот за тоа што го постигнал.
За секого е битно да стане нешто во животот па за да се исполни тоа може да се лаже се додека тоа има некаква мера и нема да ги повреди другите.
Жал ми е за тие луге. Тие луге џабе што се лажеле кога не се доволно силни да продолжат понатаму , во новиот и подобар живот. Тие се слаби луге.