192.168.2.1?

• Креатор на темата Креатор на темата Крими
  • Време на започнување Време на започнување

Крими

......
Член од
8 декември 2008
Мислења
479
Поени од реакции
14
Iam Laptop i go iam povrzano so router za internet se razbira . . . . .
i sakam jas da ja otvoram ova adresa 192.168.2.1 da podesa nekoj raboti moram ama ova adresa mene neso nemie otvara samo belo mi idet ,,,probav isto taka dago restartiram Komp. ama dzabe je

Ako mozi dami pomognete da go resam ovoj problem

Iam Laptop i go iam povrzano so router za internet se razbira . . . . .
i sakam jas da ja otvoram ova adresa 192.168.2.1 da podesa nekoj raboti moram ama ova adresa mene neso nemie otvara samo belo mi idet ,,,probav isto taka dago restartiram Komp. ama dzabe je

Ako mozi dami pomognete da go resam ovoj problem

Обично 192.168.1.2 е default адресата. Пробај така :toe:

Обично 192.168.1.2 е default адресата. Пробај така :toe:
Не давајте совети, кога не знаете што зборите. Со ова, апсолутно никако не му помогна на krimi :)

Каков рутер имаш прво?

Второ, иди на Start > Run > пиши тука cmd и стисни OK.
Кога ќе ти се отвори Command Prompt (црното прозорче) напиши ipconfig и стисни ентер. Прочитај ми од тука... Што ти пишува кај IP Address, а што кај Default Gateway?

Во зависност од твојот одговор, го имаш и решението.

Не давајте совети, кога не знаете што зборите. Со ова, апсолутно никако не му помогна на krimi :)

Каков рутер имаш прво?

Второ, иди на Start > Run > пиши тука cmd и стисни OK.
Кога ќе ти се отвори Command Prompt (црното прозорче) напиши ipconfig и стисни ентер. Прочитај ми од тука... Што ти пишува кај IP Address, а што кај Default Gateway?

Во зависност од твојот одговор, го имаш и решението.

Ама тој напиша дека сакал да ја отвори 192.168.2.1. Затоа и го корегирав... Како и да е, еве ти му помогна :)

Ама тој напиша дека сакал да ја отвори 192.168.2.1. Затоа и го корегирав... Како и да е, еве ти му помогна :)
Па што има врска? На некои рутери е 0.1, на некои 1.1, на некои 2.1 и 5.1... Или, како ќе си го подесиш ти. Нема врска тоа, затоа и реков дека советот не ти е на место. Нека види прво што му е default gateway, па ќе дознаеме што треба да отвори :)

Dzaba je nikako ne mi ja otvora...:S

Standardgateway 192.168.2.1
Subnetmaske 255.255.255.0
IPv4-Adresse 192.168.2.101

Dzaba je nikako ne mi ja otvora...:S

Standardgateway 192.168.2.1
Subnetmaske 255.255.255.0
IPv4-Adresse 192.168.2.101
Не ми кажа, каков рутер имаш?

Инаку, таа е адресата. Треба да ти се отвори 192.168.2.1.

Пиши во cmd ping 192.168.2.1

и види дали има reply.

Ако нема пробај со рестартирање на рутерот (отштекај го од струја остави го 10 секунди и уклучи го)

адресата ја пишуваш во интерет браузер (firefox, opera, internet explorer...), така?

Проба да го исклучиш и вклучиш рутерот? Се е во ред според упатството, ама ми изгледа ко да ти е затупен рутерот. Не е до компјутерот, не мора да го рестартираш него. Пробај со рестартирање на рутерот. И... Дали имаш некој друг уред во мрежа освен компјутерот и рутерот?

Nee..sakam da go povrzam taka preku routerov vo mreza laptop-ov so pc-evo i treba da ja vmetnam mac adresata od pc-evo preku laptopov vo routerov

Nee..sakam da go povrzam taka preku routerov vo mreza laptop-ov so pc-evo i treba da ja vmetnam mac adresata od pc-evo preku laptopov vo routerov
Е сега ме изгуби... Ваљда пошто не објаснуваш како што треба.

Ако на едниот компјутер имаш ip: 192.168.2.101, на другиот 192.168.2.102 (или 100) - тогаш веќе компјутерите ти се во мрежа. Не треба ништо да подесуваш, ќе си се гледаат преку рутерот. Доволно е да имаш Share фолдери во компјутерите и да влезеш во Start > Run: тука пиши \\102.168.2.101 - ако сакаш да влезеш во тој компјутер.

Или незнам, може сакаш нешто друго да направиш :)

Е сега ме изгуби... Ваљда пошто не објаснуваш како што треба.

Ако на едниот компјутер имаш ip: 192.168.2.101, на другиот 192.168.2.102 (или 100) - тогаш веќе компјутерите ти се во мрежа. Не треба ништо да подесуваш, ќе си се гледаат преку рутерот. Доволно е да имаш Share фолдери во компјутерите и да влезеш во Start > Run: тука пиши \\102.168.2.101 - ако сакаш да влезеш во тој компјутер.

Или незнам, може сакаш нешто друго да направиш :)

Најверојатно сака да го поврзе едниот компјутер на нет ама има MAC блокада на рутерот.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom