Проблеми со Војводина

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Светиот архиерејски синод на Српската православна црква упати писмо до претставниците на државниот врв на Србија, во кое порачува дека не треба да биде усвоен предложениот статут на Автономната Покраина Војводина.
Според белградскиот весник „Вечерње новости“, СПЦ смета дека предлог-статутот „мора да се врати на доработка“, притоа наведувајќи и кои одредби, според неа, треба да бидат променети.
Писмото е испратено до српскиот претседател Борис Тадиќ, премиерот Мирко Цветковиќ и до претсeдателот на Собранието Славица Ѓукиќ-Дејановиќ, со барање неговата содржна да им биде „прочитана на сите народни пратеници“.
Ѓукиќ-Дејановиќ за „Вечерње новости“ потврдува дека до Собранието стигнало писмо од СПЦ кое се однесува на стаутутот на Војводина, но вели дека не би можела да го коментира бидејќи се уште не го прочитала.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=104028

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
ееее сега ќе треба да отвараме амбасада во Нови Сад

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
stvarno na ovaa kriza samo trosok za ambasada ni fali
То србите го прат од инает. Се распаѓаат нарочно за да не осиромашат со купување на амбасади
Почекај уше малку ко ќе треба да отвораме амбасада во Прешево, Нови Пазар и Чачак.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.302
Поени од реакции
5.974
Чекај, чекај..Како може така?!?! Па нели се е српско на Балканов? Не е фер вака.. Сите се срби, а сите сакаат да ја киднат од Србија, зошто?!?!?
Од толку префриганост и делење правда на Балканскиве простори, барајќи си нешто што е туѓо, ќе дојде денот кога за тоа треба да се плати!! А борч, никогаш не останува ненаплатен...Правила си се правила:toe:

Делија

Борец за ПРАВДА
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.196
Поени од реакции
35
Чекај, чекај..Како може така?!?! Па нели се е српско на Балканов? Не е фер вака.. Сите се срби, а сите сакаат да ја киднат од Србија, зошто?!?!?
Од толку префриганост и делење правда на Балканскиве простори, барајќи си нешто што е туѓо, ќе дојде денот кога за тоа треба да се плати!! А борч, никогаш не останува ненаплатен...Правила си се правила:toe:
Се собрале Турци и самобендисани Македончиња и мислат дека се интересни... На Србија можете само да и плукнете под прозор...
За овие Турчињава и не ме чуди, за нив можам да кажам дека Истанбул ќе биде главен град на КУРДИСТАН...:vozbud::vozbud::vozbud:

Али овие "наши" македончиња, кутрите... Нели знаете за поговорката...Кој копа гроб за друг, сам во неа ќе падне... Пазете да не се отвори попрво амбасада во Тетово, отколку во Нови Сад...
Затоа види колку Срби живеат во Нови Сад, а колку Македонци во Тетово, па после прави разлика... Ееееее Бог да чува и да ја брани Македонија од вакви...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.302
Поени од реакции
5.974
Али овие "наши" македончиња, кутрите... Нели знаете за поговорката...Кој копа гроб за друг, сам во неа ќе падне... Пазете да не се отвори попрво амбасада во Тетово, отколку во Нови Сад...
Затоа види колку Срби живеат во Нови Сад, а колку Македонци во Тетово, па после прави разлика... Ееееее Бог да чува и да ја брани Македонија од вакви...
Од такви како тебе ???

Кој копал гроб?!?!? Македонецот никому не му ископал гробови..Сервите му копале гробови на Босанците, Хрватите итн, и на крајот тие си паднаа во Пашалачкиот гроб!!

А ако сакам да копам гроб на некому нема да си ги валкам рацете..Ќе го викнам Војкослав Шешељко, му одат тие работи...Чистење вецеа, копање земја итн...

Или Господинот `херој` психологот , Караџич...Кој од големо херојство се криеше како кукавица зад белиот мантил...

Секој си го јаде тоа што си го посеал..

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.503
Поени од реакции
1.894
Се собрале Турци и самобендисани Македончиња и мислат дека се интересни... На Србија можете само да и плукнете под прозор...
За овие Турчињава и не ме чуди, за нив можам да кажам дека Истанбул ќе биде главен град на КУРДИСТАН...:vozbud::vozbud::vozbud:

А ти сигурно си асли С(в)рбин

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Autonomija dogovorena u Beču i Atini
Kada je reč o vojvođanskoj autonomiji, interesantno je da je među tridesetak učesnika skupova u Beču i Atini 1999. i 2000, na kojima su predstavnici skoro svih tadašnjih naših opozicionih partija usaglašavali osnovne principe autonomije, bili i tadašnji i budući masoni - Dušan Mihajlović, bivši ministar unutrašnjih poslova, Tahir Hasanović i Ivan Đorđević (onima sa dužim sećanjem obojica su poznati kao funkcioneri Mihajlovićeve Nove demokratije), profesor Dragor Hiber, tada član Građanskog saveza Srbije, danas član DS-a, kao i Milan Komnenić, koji je nastupao u ime Srpskog pokreta obnove. Na tom skupu zaključeno je da je „autonomija Vojvodine unutar Srbije korespondira sa interesima Srbije za demokratizacijom i decentralizacijom, kao i sa očuvanjem teritorijalnog integriteta i suvereniteta".

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Автономија на Војводина и годи на Србија...
Впрочем зошто би се плашеле србите од автономија на Војводина кога тие се мнозинство таму. ЛоЛ

Инаку:
Војводина - Автономија (Демократски процеси)
Србија - Градење на националното без никакви демократски ланци.
Р. Српска... епа веќе ќе имаат една Автономна единка... зошто да не и друга. ;)

Кога нешто се случува во вие нашите соседни земји, на крајот се Македонците го јадат стапот. Се плашам само да не биде пак така.

--- надополнето ---

Али овие "наши" македончиња, кутрите... Нели знаете за поговорката...Кој копа гроб за друг, сам во неа ќе падне...
Незнам кој на кој копа гробови цел еден век.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Абе арно вели легендата дека некој ден ќе имало толку Срби што можело да ги собере под една круша...

Kajgana Shop

На врв Bottom