Фан клуб:Аз Алкмар

• Креатор на темата Креатор на темата tose_cesc
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

tose_cesc

Oh Arsenal we love you!
Член од
3 јануари 2009
Мислења
753
Поени од реакции
43
Веб-сајт
www.arsenalmacedonia.com.mk
Еве фан клуб на еден од најдобрите тимови во Холандија АЗ Алкмар
Тимот на Аз Алкмар е тим кои секогаш е во горниот дел на Холандското првенство.Има играно во полуфинале на куп на УЕФА.Сезоната 2006/07 во последното коло ја изгуби титулат но затоа оваа сезона е на добар пат да ја освое.Има многу добри поединци како Муса Дембеле,Ари,Мендеш да Силва,Де Зеув,Мартен Мартинс,Ел Хамдуи и др.
Па да видам што мислење имате и вие за за овој мал но доста успешен клуб.

Јас како што знам АЗ на врвот се само у последните 5-6 години,пред тоа се бореа за опстанок:)

Аз Алкмар има од минатото и една титула во првенството но незнам точно која година исто така има и 2-3 куп трофеј

хаха ее.. за клубов... имам само добри зборови... од секогаш во Холанџанско првенство сум го симпатизирал Аз Алкмар... не беше ич ферско кога пред 2 години со најдобриот стрелец во лигата Коевермарнс и 2 поени пред ајакс и псв до последно коло на крај според многумина местено било но сепак Аз заврши 2ро и во квалификации изгуби и не го видовме во Лигата на Шампионите но оваа сезона 100 посто ќе играат... одлично е почната сезоната и маршот е фатен ... рутински 3 поени секое коло... прво место... :smir:
А еве и малку за клубот ... логото нивно
AZ-Alkmaar-256x256.png

и еве го нивниот .. задоволителен,со 17 000 места за публиката.. стадион ДСБ
Stadion_AZ.jpg

и еве една листа .. списокот од играчите на Аз Алкмаар оваа сезона...

1 GK Joey Didulica
2 DF Kew Jaliens
3 DF Gijs Luirink
4 DF Héctor Moreno
5 DF Sébastien Pocognoli
6 MF David Mendes da Silva
7 FW Jermain Lens
8 MF Stijn Schaars (captain)
9 FW Ari
10 FW Mounir El Hamdaoui
11 MF Maarten Martens
14 DF Ragnar Klavan (on loan from Heracles Almelo)
15 MF Simon Poulsen
16 MF Toni Kolehmainen
18 FW Moussa Dembélé
19 MF Kees Luyckx
20 MF Demy de Zeeuw
22 GK Sergio Romero
23 MF Nick van der Velden
24 MF James Holland
25 DF Niklas Moisander
26 MF Marko Vejinović
27 FW Brett Holman
28 DF Gill Swerts
29 FW Graziano Pellè

и позајмените...
MF Simon Cziommer (on loan to FC Utrecht)
DF Ryan Donk (on loan to West Bromwich Albion)
17 MF Kemy Agustien (on loan to Birmingham City F.C.)
21 GK Boy Waterman (on loan to ADO Den Haag)
MF Furdjel Narsingh (on loan to FC Volendam)

и мислам дека е доволно не треба и резервниот тим да го ставам хахаха:helou:

еве и како се движеле Аз Алкмаар низ сезоните претходно .. претставено на сликава ...
AZ_76-05.jpg

2006/07 кога ја изгубија титулата во последното коло имаа најјак состав до сега со Арвелаѕе,Перес,Ковермарс,Дембеле,Опдам и др. да не ги набројувам сега.Но и оваа сезона не се ништо послаби напротив 10 утакмици се без примен гол тоа доволно зборува нели

2006/07 кога ја изгубија титулата во последното коло имаа најјак состав до сега со Арвелаѕе,Перес,Ковермарс,Дембеле,Опдам и др. да не ги набројувам сега.Но и оваа сезона не се ништо послаби напротив 10 утакмици се без примен гол тоа доволно зборува нели

хахааа гледам братче и ти ги следиш Аз... многу ми е мило што конечно некој да ги поштуе и нив... а да да одличен тим имаат ... за мене најбоље играч им е се знае... Шаарс.. на 19 години деби за репрезентација ии сега со оваа форма на Ари со голои у секој меч се покажува и квалитетот и на другите играчи .. ете ги подолу ги прикажав... и квалитетот на тимот... сепак мислам не се спремни за ЛШ тест зашто ем ќе останат без најјаките играчи ( мислам) ем нема ништо посебно да напраат но ако ги задржат овие играчи барем нај добрите уште 1 сезона... ќе кинат и следната сезона... да се потсетиме Ајакс се без Хунтелаар сега... значи нема по 2,3 гола у меч да дава пак хахха:helou:

незнам според мене најдобар му е Дембеле и Ел Хамдуи одличен напаѓачки тандемсе

Абе многу нормално дека Муса Дембеле е еден од најдобрите.. ама најбоље стрелец е Ари а има само 18 мислам дека ... максимум 19 ... :toe: а и Дембеле е исто многу млад... па можда некој ден у Арсенал ќе заиграат знаеме кој бара такви млади таленти... а за Аз ... доволно е од нив ако успеат 2 години по ред тимот да го начнат со титули :vozbud:

Абе дај не зезајте, фан клуб Аз Алкмар :tapp:

Аман бе Зоки шо му фале сеа па на АЗ тоа е најдобријот Холандски тим во моментов и најголем конкурент за титулата ваа сезона со одлични млади фудбалери.незнам шо треба повеќе

Аман бе Зоки шо му фале сеа па на АЗ тоа е најдобријот Холандски тим во моментов и најголем конкурент за титулата ваа сезона со одлични млади фудбалери.незнам шо треба повеќе
Си упатен со тоа што го направија модераторите пред некој ден со ваквите фан клубови?
пс. во холандија се знае кој е кој :):)

Ова е клубот кој никогаш не ме заебал на спортска:pos2:

И оваа година ако не освојат првенство значи ќе биде стварно штета. И така нека се разбие она монотонија што владееше со Ајакс и ПСВ. Инаку можам да кажам само добри работи за АЗ, ок клубче со добри играчи и добар тренер.:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom