Грешка број 1 ..што барам во тој форум ..кога све сакаш да биде научно докажано ..како луге зошто постоиме...ај во филозофија и психологија оди.
додека сега ми викаш да одам во философија и психологија кој се повеќе апстрактни.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Грешка број 1 ..што барам во тој форум ..кога све сакаш да биде научно докажано ..како луге зошто постоиме...ај во филозофија и психологија оди.
Грешка број 1 ..што барам во тој форум ..кога све сакаш да биде научно докажано ..
додека сега ми викаш да одам во философија и психологија кој се повеќе апстрактни.
. постои зборот НЕОБАЈСНИВО во науката
не плукам ..него не е твој домен психологијата .. тврдењата не ги темелиш на псхологијаne plukaj na psihologijata..ima metodi veruj.
mo\e ne e egzaktna kako matematika no nauka e
еве кажи душата од кај иде??
кај завршува??
не сум во тек ... до каде е науката со одговорот ..зошто постоиме како луѓе ..значи кажа реални факти ... наброј еден ..или на никој не му текнало .. има некакви докази за ова .. или науката не се меша во вакви работишто НИКАКО незначи дека науката се откажала од нивно проучување и изнаоѓање начини методи за да открие како , накој начин функционираат , закономерност , функционалност итн
Јов: 17:14 Извикав кон распадливоста: „Ти си мој татко!” и кон ЦРВИТЕ: „Вие сте ми мајка и сестра!”
душа - способност можност наумно разумни битија да изградат сопствени чуствено емоционални критериуми ...што ќе ги радува . привнекува , одбојност , растажува
АРНО АМА .........МОЗОКОТ Е МАТЕРИЈАЛЕН
ТОЈ Е МИСЛОВЕН И ПОДЛОЖЕН НА РАСПАД ...!
во стар завет пишува дека душата е во крвта ......... ама и таа се распаѓа .
епа наука да се замара со души...:pos2:
и бабини деветини не оди де![]()
науката докажала дека нема душа...
епа наука да се замара со души...
Јов: 17:14 Извикав кон распадливоста: „Ти си мој татко!” и кон ЦРВИТЕ: „Вие сте ми мајка и сестра!”
душа - способност можност наумно разумни битија да изградат сопствени чуствено емоционални критериуми ...што ќе ги радува . привнекува , одбојност , растажува
АРНО АМА .........МОЗОКОТ Е МАТЕРИЈАЛЕН
ТОЈ Е МИСЛОВЕН И ПОДЛОЖЕН НА РАСПАД ...!
во стар завет пишува дека душата е во крвта ......... ама и таа се распаѓа .