Киро: Фрчко е грчки кодош

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Epa toa e de deka Frchkoski bil agent ili slichno.Ako kazham deka Frchkoski gi nareche Grcite pederi vo sred Atina na eden tamoshen forum kje poveruvash?

јас ќе ти поверувам, само ајде докажи ми го тоа, дај ми доказ за да ти верувам. .

Frcko zaedno so brane go kontrolira narko pazarot vo makedonija koj odi preku grcija.Nisto neme cudi sto e tolku blizok so grcite:toe:.na negova dusa gi nosi mnogu ubistva.kakov profesor, ovoj tie najdolnata stoka na covestvoto . Do gusha e vo kriminal.:tapp:JAS BI GO OBESIL NA SRED KAMENI MOST.

Imeno lozhata na Frchkoski e stara i antichka Makedonska,kolku shto znam negovite dedovci i pradedovci gradele crkvi niz cela Makedonija i balkanot.I veruvaj deka e pogolem Makedonec ako vekje go merite toa neshto so nekoj arshin od Grujo ili bitushevci :)
ako e така тогаш самиот си ја плука неговата античка ложа, и не може едно суштество кое за пари си ги менува мислењата ко чорапи, кој ме убедува дека северна македонија е име кое ќе ни донесе просперитет, не може да се нарече македонец, а камоли голем

Фрчко е една “препотенца“ невидена,таков човек ретко се раѓа,само не е тој крив туку криви се оние што го форсираа изминативе 20тина години.Функциите го исфрлија на место со бр.1,да биде “контакт“ за сите оние кој не и мислат арно на Македонија.Преку него одеа сите валкани работи со кој се потполнуваа дупките во националната одбрана и се подмачкуваа запците што не водеа подлабоко во ГЕТОТО.За разлика од него Ѓорѓе е поумерен,не е толку исфорсиран и некако ми изгледа постабилен барем во функција на националниот дигнитет и интегритет,иако и нему како и на многумина “глаучи“ во државчево,можат да му се најдат шверцерско-профитерски заслуги за добиеното професорско место:
-Мал извадок од македонска штампа-
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]"Пред десет дена ми кажаа колегите дека ако зборувам против обвинетите полицајци Венци Николов и Блажо Иванов(брат на Ѓорѓ) со мене ќе се пресмета бугарската мафија. Ми кажаа дека со мојот исказ бил пресечен канал за шверц на возила заради што ако зборувам ќе бидам ликвидиран", кажа вчера пред судскиот совет Горан Велковски еден од клучните сведоци во големиот судски процес за крумчарње мигранти. Велковски во текот на истражната постапка беше еден од осомничените, но потоа судијата реши тој да биде сведок. [/FONT]
:smir:

Фрчко на форумот е наречан агент?Тоа е големо име.Агент?Абе овде ги викаме таквите како фрчко КОДОШИ.И многуспоменатата лустрација треба да го опфати потеклото на фрчко па ќе видиме дали градел манастири или коренот му е кодошки.Него му треба и психијатриски третман.

Gledas, odnosno citas. Sekoj si znae za sebe kako se cuvstvuva i ti nemas pravo nikogo vo link so toj Frcko da go narekuvas neMakedonec. Ne generaliziraj. Do vcera Ljube i Ljubco ti bea ikoni. Citaj se po arhivite be coek. Smesen ispagas, ozbilno.
Vtoro imas replika od Strelec pa daj komentar.
Roleks moleks, muabeti za ubeduvanje na mogorcani. E bas me predomisli da ti kazam pravo so uvodniot post i eve nema za Ljube kje glasam za Ivanov - drugarceto na Frcko. Znaes deka pisuvale kniga zaedno i deka do pred nekoja godina si imale idi mi-dogi mi. E more mamino dete uboo, ne si ja naucil istorijata ubavo.

Тоа што некои луѓе ги менуваат мислењата е многу добра работа, за нив самите како персони, а и за доброто на нашето недоволно развиено општество.Можеби видел нешто што не вреди во тие луѓе, па затоа од икони , сега веќе не му значат ништо и тн...многу примери.
Лошо е кога ќе видиш дека некој или нешто не е добро, а сепак остануваш со него, го поддржуваш, помогнуваш или што и да е!
За да простудираш некоја личност, потребо е повеќе време.

Ako misleshe nemashe da se krstish porano vo Ljubcho i sega vo Grujo.

Imeno lozhata na Frchkoski e stara i antichka Makedonska,kolku shto znam negovite dedovci i pradedovci gradele crkvi niz cela Makedonija i balkanot.I veruvaj deka e pogolem Makedonec ako vekje go merite toa neshto so nekoj arshin od Grujo ili bitushevci :)

Dobro,ti bilo dosadno i????

Каква лоза Фрчковци? Биле добри ѕидари и копаничари, но ништо друго. Овој правнук им нивен Фрчко, нит за копаничање не го бидува.

Фрчко на форумот е наречан агент?Тоа е големо име.Агент?Абе овде ги викаме таквите како фрчко КОДОШИ.И многуспоменатата лустрација треба да го опфати потеклото на фрчко па ќе видиме дали градел манастири или коренот му е кодошки.Него му треба и психијатриски третман.

Кодошите беа функционерите на КПМ, а КМП е основата на СДС.

toa sto go pisuva vo dnevnik i vreme ne go pisav jas.

a za muabetov svaka cast. mozok=ameba!

Policijata go somnichi? Shto podrazbirash pod (go somnichi?) znachi nema dokaz nema nishto.Koga kje imash dokaz kje obvinish nekoj i kje se vidi koj e vo pravo koj ne,vaka samo etiketirate 4godini koga beshe Ljubcho i 3ipol godini so Gruevski,7 godini ipol a rezultat 0.Se gleda koj ima ameba mozok. :tv:

Policijata go somnichi? Shto podrazbirash pod (go somnichi?) znachi nema dokaz nema nishto.Koga kje imash dokaz kje obvinish nekoj i kje se vidi koj e vo pravo koj ne,vaka samo etiketirate 4godini koga beshe Ljubcho i 3ipol godini so Gruevski,7 godini ipol a rezultat 0.Se gleda koj ima ameba mozok. :tv:
Љубомир Фрчкоски како министер за внатрешни работи во 1993 и 1994 година, и покрај предупредувањата на тогашниот претседател Киро Глигоров, му дозволил незаконски престој на шефот на известувачките служби на Грција, Николас Грилакис. Тој пребегал поради кривичниот прогон од новата власт во неговата земја. Фрчкоски, според пријавата, четири пати посредувал во обид да го подмити Глигоров и да го "одоброволи" да попушти во преговорите за промена на името Македонија. Тоа се главните обвинувања на кои се темели последната кривична пријава на МВР против поранешниот министер на полицијата и на дипломатијата, за што "Дневник" пишуваше.

Во пријавата, чиј потписник е директорот за јавна безбедност, Горан Митевски, е наведено дека на Грилакис незаконски му било дозволено да престојува неколку месеци во Македонија во стан на МВР, иако Глигоров му советувал да му го откаже гостопримството. За да го одоброволи, Фрчкоски како посредник, понудил Глигоров од Гркот да прими скапоцена амфора извадена од некој потонат брод од Егејско Море, златен часовник и куферче со 100.000 долари, што поранешниот претседател го одбил.

Според пријавата, Фрчкоски побарал од Глигоров да прими во кабинетот двајца припадници на МВР, кои во име на неидентификувани Грци му понудиле еден милион долари за да се откаже од уставното име на државата. Поради тоа, МВР го сомничи актуелниот советник на претседателот Борис Трајковски за обид за злоупотреба на службената положба и за противзаконско посредување. Како доказ, во пријавата се наведени изјавите на Глигоров дадени на распитот во Основниот суд 1 во Скопје, списите од истражниот предмет против Фрчкоски и уште петмина обвинети за злоупотреба на службената положба по атентатот врз претседателот, и неговите мемоари.

- Веднаш по обелоденувањето на кривичната пријава Глигоров се огради од неа. Имам информации дека обвинителството ќе ја отфрли. Грилакис во Македонија престојуваше со согласност на Глигоров, бидејќи поинаку не може да биде. Тој со него се сретна неколкупати. Идеите за името, кои и сега се во оптек, не може да се поврзат со обид за поткуп. Сите подароци од таков тип се евидентираат и се чуваат во специјална соба во Управата за државна безбедност - изјави вчера Фрчкоски за "Дневник".

Содржината на пријавата, која има 22 страници, ги надминува стандардите според кои се подготвуваат. Во неа пишува дека во земјава биле присутни странски фактори што основале "независни" медиуми или крепеле поединци и "независни" невладини организации во кои за раководни личности поставувале луѓе што ги напаѓаат Македонија и нејзините бранители, а ги бранеле терористите. Оружјето во Македонија се шверцувало за време на претходната влада, уште тогаш имало организиран криминал, биле уништувани стопански капацитети, се купувале очила и коњи за полицајците, наместо оружје. За тоа време војниците немале ни чевли. Во пријавата се вели дека несериозно и глупаво звучат обвинувањата оти војната во Македонија била договорена со Владата.

Во пријавата му се сугерира на претседателот Трајковски да оцени дали и понатаму ќе го држи Фрчкоски како советник. МВР се надева дека ќе се расветли како работело МВР за време на Бранко Црвенковски пред и по атентатот.

Љубе Бошковски, министер за внатрешни работи во 2001 и 2002 година, поднесе кривична пријава против Фрчкоски за злоупотреба на службената положба, за лошо водена истрага и за корупција во врска со атентатот на Глигоров. Кривични пријави беа поднесени и против поранешните високи функционери во МВР - Славко Саздов, Добри Величковски, Марјан Гавриловски, Ристо Палчевски и Воислав Палевски.

sto ne ti e jasno...

Kaj da e kje vi stani pojasno koga kje gi objavi Frchkoski dokazite,ima 2ca shto se prepotuvaat nenormalno mnogu na toa prashanje na obidot za atentatot na K.Gligorov.

Kaj da e kje vi stani pojasno koga kje gi objavi Frchkoski dokazite,ima 2ca shto se prepotuvaat nenormalno mnogu na toa prashanje na obidot za atentatot na K.Gligorov.
Абе ти сеа почна и на фрчко да свршуваш?

Се шо нуди СДСМ е злато значи се шо нуди ДПМНЕ е тероризам :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom